Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 13 – 17 noiembrie 2014

Vremea în țară

La noapte
În regiunile sudice, estice și centrale înnorãrile vor persista și vor fi ploi sau burnițe în Oltenia și Muntenia – unde izolat se pot cumula 10…15 l/mp, local în Dobrogea, Moldova și sudul Banatului și pe arii restrânse în Transilvania. În vestul și nord-vestul țãrii cerul va fi parțial noros, condițiile de ploaie vor fi reduse, iar spre dimineațã cu totul izolat se va semnala ceațã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului, pe crestele munților, în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Temperaturile minime se vor situa între 2 și 11 grade.

Vineri, 14 noiembrie
În regiunile sudice și estice valorile termice diurne se vor încadra în limitele specifice acestei date calendaristice, Foto toamnacerul va fi mai mult noros și, mai ales în cursul zilei va ploua sau va burnița, în general slab, în Oltenia, local în Muntenia și izolat în Moldova, Dobrogea și sudul Banatului. În restul teritoriului vremea se va menține ușor mai caldã decât ar fi normal pentru aceastã perioadã, înnorãrile vor fi temporare, iar condițiile de ploaie destul de reduse. Îndeosebi spre sfârșitul intervalului, în zonele joase, pe arii restrânse se va semnala ceațã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în Moldova și 17 grade în Dealurile de Vest. Minimele termice, ușor mai ridicate decât mediile climatologice la nivelul întregii țãri, se vor situa, în general, între 0 și 8 grade.

Sâmbătă, 15 noiembrie
În regiunile extracarpatice valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei, iar în restul teritoriului vremea va fi ușor mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în sud și sud-est, unde izolat se va semnala burnițã sau ploi slabe. Mai ales dimineața și noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceațã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în Banat și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în nordul Moldovei și 18 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa între -1 și 9 grade, mai scãzute, spre -5 grade, în depresiunile Carpaților Orientali.

Duminică, 16 noiembrie 2014
În sudul și estul țãrii în condiții de nebulozitate stratiformã persistentã, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile climatologice, în timp ce în rest, vremea se va menține mai caldã decât în mod obișnuit la aceastã datã. Pe arii restrânse în zonele joase, în special din regiunile extracarpatice, dimineața și noaptea se va semnala ceațã, trecãtor asociatã cu burnițã sau ploaie slabã. În jumãtatea de vest a teritoriului, mai ales spre searã și în cursul nopții, înnorãrile se vor accentua treptat și local se vor semnala ploi slabe cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului, nordul Moldovei și în zonele de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 grade în nordul Moldovei și 17 grade în Transilvania, iar cele minime se vor situa între -1 și 9 grade.

Luni, 17 noiembrie
Vremea va fi închisã în regiunile extracarpatice, unde local vor fi burnițe sau ploi slabe. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare și, mai ales în prima parte a intervalului, pe arii restrânse va mai ploua slab. În zona montanã înaltã, trecãtor vor fi precipitații mixte. Pe arii restrânse dimineața și local noaptea, în zonele joase, în special din sud, est și centru se va semnala ceațã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 grade în nordul Moldovei și 15 grade în Banat și Crișana, iar cele minime se vor situa între 0 și 10 grade.

Vremea în Oltenița

La noapte
Vor fi înnorãri persistente și temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 9 grade.

Vineri, 14 noiembrie
Drum_de_toamnaValorile termice diurne vor caracteriza o vreme normalã pentru aceastã datã, în timp ce minimele nocturne se vor situa ușor peste mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va fi mai mult noros și, îndeosebi în prima parte a zilei, trecãtor va mai ploua slab sau va burnița, iar vântul va mai avea unele intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimã va fi de 5…6 grade.

Sâmbătă, 15 noiembrie
Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Cerul va avea înnorãri, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimã va fi de 3…4 grade.

Duminică, 16 noiembrie
Cerul va fi noros și, mai ales dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceațã. Trecãtor, în special în a doua parte a intervalului, va fi burnițã sau ploaie slabã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã va fi de 5…6 grade.

Luni, 17 noiembrie
Vremea va fi închisã. Trecãtor vor fi burnițe sau ploi slabe, iar mai ales dimineața și noaptea se va semnala ceațã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimã va fi de 6…7 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =

73 − 72 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie