Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 14-18 ianuarie 2017

Vremea in tara
La noapte
În regiunile intracarpatice și la munte cerul va fi mai mult noros și local va mai ninge slab. În restul Vreme Iarnateritoriului cerul va fi variabil, dar îndeosebi în prima parte a nopții, în Dobrogea, vor mai fi unele înnorãri și pe arii restrânse se vor semnala precipitații mixte. Spre dimineațã se va semnala ceațã, local în Muntenia și izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane unde va viscoli sau va spulbera zãpada. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -13 și -3 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral și în Delta Dunãrii.

Duminica 15 ianuarie
Vremea se va rãci și va fi ger în cursul nopții, în cea mai mare parte a țãrii. În regiunile vestice, nordice și centrale, vor fi înnorãri mai ales ziua, dar numai pe arii restrânse va mai ninge slab, îndeosebi în Maramureș, nordul Crișanei și la munte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar în zonele joase, izolat dimineața și local noaptea, va fi nebulozitate joasã sau ceațã și trecãtor fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 4 grade, iar cele minime se vor situa între -20 de grade în depresiunile Carpaților Orientali și -5…-3 grade pe litoral.

Luni 16 ianuarie
Vremea va fi deosebit de rece, geroasã dimineața în cea mai mare parte a țãrii, iar noaptea mai ales în centru, nord și nord-est. În cursul zilei cerul va fi temporar noros, iar în zonele joase de relief, local se va semnala ceațã, asociatã cu depunere de chiciurã sau fulguieli. Spre searã și noaptea, nebulozitatea se va accentua și va cuprinde treptat majoritatea regiunilor, iar în jumãtatea de sud, ninsorile se vor extinde și vântul se va intensifica. În estul Dobrogei, trecãtor precipitațiile vor fi mixte și vor fi condiții de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -7 și 3 grade, iar cele minime se vor situa între -11 și -1 grad, izolat mai scãzute în Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei.

Marti 17 ianuarie
Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țãrii, geroasã dimineața și noaptea în nord și centru. Cerul va fi variabil în nord-vestul și parțial în centrul teritoriului, iar în rest mai mult noros. Temporar va ninge în regiunile sudice și sud-estice, unde și vântul va continua sã prezinte intensificãri, cu viteze mai mari în Dobrogea, jumãtatea esticã a Munteniei și în sudul Banatului, spulberând zãpada. În celelalte regiuni, ninsorile vor fi posibile izolat, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 grade în nordul Moldovei și 3 grade în zona deluroasã din Banat și Crișana, iar cele minime se vor situa, în general între -15 și -5 grade. În zonele joase de relief din vest și centru, îndeosebi în a doua parte a intervalului, pe arii restrânse vor fi condiții de ceațã.

Miercuri 18 ianuarie
Vremea se va menține deosebit de rece, geroasã noaptea, îndeosebi în jumãtatea de nord a teritoriului. În regiunile intracarpatice cerul va fi variabil, iar mai ales dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceațã cu depunere de chiciurã sau fulguieli. În rest înnorãrile vor persista, în special în prima parte a intervalului, când îndeosebi în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, local va mai ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sud-estul țãrii, mai ales în cursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -9 și -1 grad, iar cele minime se vor situa între -19 și -7 grade, cu valori mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali.

Ger IarnaVremea in Oltenita
La noapte
Cerul va deveni variabil, iar spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de -7…-6 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã pânã în jurul valorii de -11 grade.

Duminica 15 ianuarie
Vremea se va rãci, devenind geroasã noaptea. Cerul va fi variabil, iar dimineața, dar mai ales în cursul nopții se va semnala ceațã, asociatã cu depunere de chiciurã sau fulguieli. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de -1…0 grade, iar minima va fi de -9…-10 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã pânã în jurul valorii de -14 grade.

Luni 16 ianuarie
Vremea va fi deosebit de rece, iar în primele ore ale intervalului va fi geroasã. Cerul va fi înnorat, în primele ore ale zilei va fi ceațã cu depunere de chiciurã, apoi spre searã și noaptea va ninge, iar vântul se va intensifica treptat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -4 grade, iar minima va fi de -5…-4 grade.

Marti 17 ianuarie
Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros, temporar va mai ninge, iar vântul va prezenta intensificãri spulberând zãpada. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -3 grade, iar minima va fi de -6…-4 grade.

Miercuri 18 ianuarie
Vremea se va menține deosebit de rece. Înnorãrile vor persista și mai ales în prima parte a intervalului va mai ninge iar vântul va sufla moderat, trecãtor cu unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de -4…-3 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de -9 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 7 =

2 + 7 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie