Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 16 – 19 decembrie 2014

La noapte
Cerul va fi temporar noros la deal și la munte, în timp ce în zonele joase, îndeosebi din sudul, estul și centrul țãrii, pe arii relativ extinse se va semnala mai ales nebulozitate joasã, stratiformã sau ceațã și izolat burnițã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile minime se vor încadra între -8 grade în depresiuni și 7 grade în Dealurile de Vest.

Marți, 16 decembrie
Decembrie frumosVremea va fi mai caldã decât în mod obișnuit pentru aceastã datã în mare parte din țarã, dar mai ales în regiunile intracarpatice, la deal și la munte. În cursul zilei cerul va fi variabil, local cu nebulozitate joasã de tip stratiform sau ceațã, îndeosebi în zonele joase din sud și din est, unde izolat poate sã cadã și burnițã. Seara și noaptea cerul va deveni mai mult noros și va ploua în Crișana, Maramureș, Banat, și pe arii restrânse în Oltenia și Transilvania. În rest va mai fi ceațã și izolat burnițã, iar în nordul Carpaților Orientali se vor semnala și lapovițe sau ninsori. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului, pe litoral și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 14 grade, mai scãzute în zonele cu ceațã persistentã. Temperaturile minime se vor încadra între -3 și 7 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, spre -8 grade.

Miercuri, 17 decembrie
În vestul, centrul și nordul țãrii vremea se va rãci, cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse va ploua. În celelalte regiuni înnorãrile vor fi temporare și ploile se vor semnala pe spații restrânse. La munte, iar noaptea și în extremitatea nordicã a țãrii și în estul Transilvaniei precipitațiile vor fi mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 12 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade. Va fi ceațã, local în sudul și estul țãrii și izolat în rest.

Joi, 18 decembrie
Vremea va fi în general normalã din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a zilei va ploua slab, pe spații restrânse în sud-est și izolat în centru și est, iar spre searã și mai ales noaptea local în nord-vest se vor semnala precipitații mai ales sub formã de ploaie, iar în nordul Carpaților Orientali vor predomina ninsorile. Vor fi condiții de producere a poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 8 grade, iar cele minime între -6 și 4 grade. În special dimineața și noaptea, în zonele joase, local va fi ceațã.

Vineri, 19 decembrie
Vremea se va încãlzi fațã de ziua precedentã și în cea mai mare parte a țãrii va deveni ușor mai caldã pentru aceastã perioadã. Cerul va avea înnorãri în regiunile vestice, nordice și centrale, unde local vor cãdea precipitații mai ales sub formã de ploaie, cu precãdere în Maramureș și Crișana, iar la munte vor fi precipitații mixte. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar în zonele joase de relief pe arii restrânse se va semnala ceațã, mai ales dimineața si noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 11 grade, iar cele minime între -4 și 5 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase, va fi ceațã.

Vremea în Oltenița

La noapte
Cerul va fi noros și temporar va fi ceațã. Vântul va sufla slab. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de -2 grade.

Marți, 16 decembrie
Vremea va fi închisã și mai ales în prima parte a zilei și noaptea va fi ceațã. Trecãtor vor fi condiții de burnițã. Vântul va sufla slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimã va fi de -2…0 grade.

Miercuri, 17 decembrie
Cerul va fi mai mult noros și vor fi condiții ca trecãtor, în partea a doua a intervalului, sã plouã slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade. Îndeosebi în primele ore ale intervalului se va semnala ceațã.

Joi, 18 decembrie
Regimul termic se va încadra în general în limite normale pentru acestã datã. Cerul va avea înnorãri și, mai ales în prima parte a zilei, este posibil ca trecãtor sã plouã slab sau sã burnițeze. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimã va fi de 0…1 grad. Îndeosebi în prima parte a intervalului vor fi condiții de ceațã.

Vineri, 19 decembrie
Vremea se va încãzi fațã de intervalul precedent și va deveni ușor mai caldã decât ar fi normal pentru aceastã datã Soare decembriecalendaristicã. Cerul va fi temporar noros, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimã va fi de -2…0 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 8 =

43 + = 45

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie