Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Întrebare din partea unui cititor oltenitainfo cu privire la procesul dintre Școala nr. 5 Oltenița și ANRMAP

Școala  ”Alexandru D. Ghica” (Școala cu clasele I-VIII nr. 5) se află în proces cu Autoritatea Națională pentru Reglementare și Monitorizare a Achizițiilor Publice (ANRMAP) ca urmare a unei spețe legată de însușirea și apoi, potrivit documentelor justificative, cheltuirea nelămurită a sumei de aproximativ 11 miliarde de lei vechi (110.000 RON) peste cea calculată inițial Business questionpentru finalizarea construcției Grădiniței arondată școlii. Unul dintre oltenițeni este curios să afle amănunte privind situația amintită fiind și unul din cei care cunoaște mai bine ce se petrece acolo. Nu știm câți s-ar înghesui să-i răspundă prin intermediul nostru dintre cei care se știu cu musca pe căciulă sau dintre cei care cunosc situația și aici îi nominalizăm pe directorul Școlii 5 Remus Benea, primarul Petre Țone, viceprimarul Mihai Manciu, sau unul dintre politicienii migratori pe nume Gheorghe Matei, ce a curtat câteva partide și care printre altele se mai ocupă și cu ceva bussines-uri de acest fel numindu-se ”om de afaceri”. Directorul școlii nu a dorit să ne ofere informații din diverse motive vorbindu-ne chiar pe un ton iritat și trimițându-ne la Procuratură sau oferindu-ne soluția să așteptăm finalul procesului, care știm că nu va fi prea curând. Ceilalți implicați se dau precum struții prin adâncurile nisipului. Bine că cel puțin ”i-a salvat” profesorul Benea, pe care probabil l-am prins în vreo pasă slabă, fiindcă cineva care nu este vinovat nu se enervează și nu răspunde unui interlocutor pe ton agresiv.

Deși nu dorim să împiedicăm cumva mersul procesului, totuși întrebăm și noi procurorii care se ocupă de caz sau pe cei care ne pot răspunde, știind că este foarte serioasă această problemă, dacă în astfel de situații, banii nejustificați în documentele de lucru gen ”deviz” și solicitați Primăriei Oltenița în acest mandat, dar de fapt solicitați buzunarelor noastre, se vor întoarce înapoi la bugetul local ori persoanele implicate vor scăpa basma curată.Gradinita-Scolii-nr.-5

Reamintim cititorilor noștri că lucrarea la Grădinița Școlii A. D. Ghica Oltenița a pornit în baza unui contract de lucrări încheiat în 24 octombrie 2007 între Şcoala Alexandru Ghica şi Societatea Aqua SRL Călăraşi. În contractul iniţial a fost calculată o sumă conform devizului principal de lucrări, 654.087,23 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 124.276,57 lei. Contractul însă nu a fost respectat și după dese tergiversări și motive, s-au îngroșat rândurile banilor. Astfel,  prin alimentări succesive, acte adiționale la contract adăugate ulterior, s-a ajuns de-a lungul timpului la suma de 1.950.000 de lei toată construcția. Lucrările executate la această investiție au fost realizate în subantrepriză de fostul viceprimar și fost consilier local Gheorghe Matei, actual business man.

Potrivit unor informații neoficiale, Autoritatea Națională pentru Reglementare și Monitorizare a Achizițiilor Publice s-a sesizat din oficiu cu privire la cheltuirea uriașei sume de 1.950.000 de lei pentru o simplă grădiniță și a formulat câteva sancțiuni școlii, după care s-a ajuns la un proces care se află acum în dosarele instanței de judecată.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

40 − = 34

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie