Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 16-19 februarie 2016

Vremea în țară
La noapte

În vestul, nord-vestul și centrul țãrii, precum și în zona de munte, cerul va avea înnorãri și local va ploua. Vreme mai caldaÎn restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar cu totul izolat se vor semnala ploi slabe. Vântul va prezenta intensificãri la munte și la intensitãți mai reduse în celelalte zone, numai pe spații mici. Temperaturile minime se vor încadra între 2 grade în estul Transilvaniei și 12 grade pe litoral. În zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceațã.

Marți 16 februarie

Vremea se va menține deosebit de caldã pentru aceastã datã, iar temperaturile maxime se vor situa, în general, între 10 și 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorãri îndeosebi în vestul, nordul și nord-estul țãrii, unde local și temporar va ploua, mai ales ziua, iar în zona înaltã a Carpaților Orientali, în cursul nopții, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte, iar în a doua parte a intervalului și în sud-estul teritoriului. În zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceațã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 și 9 grade.

Miercuri 17 februarie

În regiunile extracarpatice, deși valorile termice vor marca o scãdere, acestea se vor menține mai ridicate decât cele normale pentru a doua decadã a lunii februarie. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate în a doua parte a intervalului și pe arii restrânse va ploua slab sau va burnița. În celelalte regiuni, vremea se va menține deosebit de caldã pentru aceastã datã, cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare și izolat vor fi ploi slabe, cu precãdere seara și noaptea. Vântul va prezenta intensificãri la munte și, local, în restul teritoriului, dar la intensitãți mai reduse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în nordul Moldovei și 19…20 de grade în regiunile vestice, iar cele minime se vor încadra între -1 și 10 grade. În zonele joase de relief, în special din sud și est, se va semnala ceațã, pe spații mici dimineața și local în cursul nopții.

Joi 18 februarie

Valorile termice vor scãdea ușor în toatã țara, dar vremea se va menține mai caldã decât în mod obișnuit în aceastã perioadã, îndeosebi în regiunile intracarpatice. Astfel maximele termice se vor situa între 4 grade în nordul Moldovei și 16 grade în Maramureș și în dealurile Banatului și ale Crișanei, iar cele minime între -1 și 8 grade. Cerul va prezenta înnorãri în toate regiunile și va ploua slab, ziua, local în sud, pe arii restrânse în est și nord-vest și izolat în rest, iar seara și noaptea, îndeosebi în vestul, nordul, centrul și nord-estul țãrii. În a doua parte a intervalului, pe crestele montane înalte, cu precãdere ale Carpaților Orientali, vor fi și precipitații sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu intensificãri temporare în extremitatea de sud-vest, dar și în cea de est.

Vineri 19 februarie

În cea mai mare parte a țãrii valorile termice vor continua sã scadã ușor, astfel încât vremea va fi apropiatã de normalul termic al acestei date. Cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse va ploua slab sau va burnița, iar la munte, în special în Carpații Orientali, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, iar cele minime se vor încadra între -1 și 7 grade.

 

Vremea în Oltenița
La noapte

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã, mult mai ridicatã decât cea normalã în aceastã perioadã, se va situa în jurul valorii de 8 grade. Vor fi condiții de ceațã.

Imagine ghioceiMarți 16 februarie

Vremea se va menține deosebit de caldã. Temperatura maximã va fi în jur de 22 de grade, iar cea minimã de 8…9 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceațã.

Miercuri 17 februarie

Deși valorile termice vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã, vremea se va menține mai caldã decât în mod obișnuit în aceastã perioadã. Cerul va prezenta înnorãri și, trecãtor, vor fi condiții de burnițã, dar și de ceațã, în special noaptea. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 12…13 grade, iar cea minimã va fi în jur de 4 grade.

Joi  18 februarie

Vremea va continua sã se rãceascã, valorile termice diurne apropiindu-se de cele normale în aceastã perioadã. Cerul va prezenta înnorãri și, trecãtor, va ploua slab sau va burnița. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 9 grade, iar cea minimã de 4…6 grade.

Vineri 19 februarie

Cerul va fi temporar noros și, trecãtor, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de 5…6 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × five =

+ 62 = 70

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie