Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 16-19 iulie 2017

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil în vestul și nord-vestul țãrii, iar în celelalte regiuni va avea înnorãri, temporar accentuate. Va ploua și se vor semnala descãrcãri electrice, local în Oltenia și în Muntenia, pe arii restrânse în Maramureș, Transilvania, Moldova și la munte și doar izolat, în restul teritoriului. Punctiform, cantitãțile de apã vor depãși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindinã. Vântul va avea unele intensificãri în sud-est, extremitatea de vest, dar de scurtã și în timpul averselor. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade.

Duminică 16 iulie
În vestul țãrii, dar și în extremitatea sa de sud-est, valorile termice vor fi apropiate de cele, climatologic, specifice perioadei; cerul va fi variabil cu înnorãri, temporar accentuate, îndeosebi în a doua parte a zilei și la începutul nopții, când, local vor fi averse, descãrcãri electrice și condiții de grindinã. În restul teritoriului, vremea va fi rãcoroasã, cerul mai mult noros și ploile, pe arii extinse. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantitãți de apã, local, peste 15…20 l/mp și pe spații mici peste 35 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în vest și în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 26 de grade, ușor mai ridicate în Câmpia de Vest, iar cele minime între 8 grade în depresiuni și 19 grade pe litoral.

Luni 17 iulie
Vremea se va ameliora, ca aspect, dar și din punct de vedere termic. Astfel, înnorãri, ploi de scurtã duratã, posibil și descãrcãri electrice vor fi, în cursul zilei, însã pe arii restrânse, în regiunile sudice și în zonele de deal și de munte. În rest, cerul va fi variabil. Temperatura aerului, în creștere, va avea maxime cuprinse între 23 și 30 de grade și minime, în general, între 10 și 18 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în sud-est, mai ales în prima parte a intervalului.

Marți 18 iulie
Vremea va fi predominant frumoasã, dar va deveni cãlduroasã, în jumãtatea de sud-vest a țãrii. Cerul va fi variabil cu înnorãri temporare, dupã-amiaza, în zona de munte, unde izolat vor fi ploi slabe de scurtã duratã și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri, pe parcursul zilei, în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, iar cele minime între 8 și 20 de grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile intramontane.

Miercuri 19 iulie
Vremea va fi în continuare predominant frumoasã, dar cãlduroasã, în special, în regiunile vestice și sudice. Cerul va fi variabil cu înnorãri temporare – ziua, în nordul și în centrul țãrii, dar numai izolat, averse și descãrcãri electrice, în special, în zona de munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sud-estul țãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile intramontane și 20…21 de grade pe litoral
.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va avea înnorãri și vor fi averse, posibil însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat. Temperatura minimã va fi de 15…17 grade.

Duminică 16 iulie
Vremea va fi rãcoroasã. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, iar vântul va sufla, în general, moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã de 15…16 grade.

Luni 17 iulie
În cursul zilei, când vântul va prezenta unele intensificãri, vor mai fi înnorãri și, trecãtor, va ploua slab. Apoi, cerul va deveni variabil. Temperatura maximã, în creștere fațã de cea din intervalul precedent, va fi de 26…27 de grade, iar minima de 14…16 grade, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã.

Marți 18 iulie
Vremea va continua sã se încãlzeascã. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimã va fi de 15…17 grade.

Miercuri 19 iulie
Vremea va fi cãlduroasã, cu o maximã a temperaturii aerului ce se va situa în jurul valorii de 31 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Minima termicã va fi de 15…17 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 1 =

5 + 2 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie