Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 16-19 mai 2015

Vremea in tara
La noapte

Instabilitatea atmosfericã se va manifesta mai ales în prima parte a nopții, prin înnorãri accentuate, averse, descãrcãri electrice, local în Dobrogea și Muntenia și pe arii mai restrânse în Oltenia. În aceste regiuni, izolat cantitãțile de apã vor depãși 15 l/mp, sunt condiții de grindinã, iar vântul poate lua aspect de vijelie. În restul teritoriului cerul va prezenta înnorãri temporare, iar ploi pe arii restrânse, se vor semnala, cu precãdere în vest și centru. Temperaturile minime se vor situa între 6 și 15 grade, izolat mai scãzute în depresiuni.

Two black swans swimming in a pondSambata 16 mai

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, în cursul zilei, local în Transilvania, jumãtatea sudicã a Moldovei, precum și în zonele de munte și numai izolat în rest. Seara și noaptea, astfel de fenomene se vor semnala, pe arii restrânse, mai ales în regiunile sudice. Izolat vor fi condiții de grindinã, iar îndeosebi în Carpații Meridionali, Carpații de Curburã și în Subcarpații Getici, cantitãțile de apã vor depãși 15 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 27…28 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor încadra, în general, între 5 și 15 grade.

Duminica 17 mai

În nordul și nord-estul țãrii vor fi înnorãri temporare, dar numai pe arii restrânse, se vor semnala ploi slabe de scurtã duratã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar mai ales dupã-amiaza și la începutul nopții, instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin dezvoltãri noroase convective, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local în Carpații Meridionali, în Oltenia și Muntenia, cu precãdere la deal și izolat în celelalte regiuni. Vor fi condiții de grindinã, iar cu totul izolat cantitãțile de apã vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 29 de grade, iar cele minime se vor încadra între 4 grade în depresiuni și 16 grade pe litoral.

Luni 18 mai

Vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în cursul zilei în regiunile sudice și la munte, unde doar izolat vor fi ploi slabe, de scurtã duratã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 20 și 27 de grade, iar cele minime se vor încadra între 6 și 16 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali pânã spre 3 grade.

Marti 19 mai

Vremea se va încãlzi și va deveni mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã a anului în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza și la începutul nopții în vestul țãrii și în zonele de deal și de munte unde, izolat, vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 30 de grade, iar cele minime se vor încadra între 8 grade în depresiuni și 18 grade în Dealurile de Vest.
Vremea in Oltenita
La noapte

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales în primele ore ale nopții, când vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 12…13 grade.

Sambata 16 mai

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre seara și noaptea, când vor fi posibile averse, însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 12…14 grade.

Inca frumosDuminica 17 mai

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza și în cursul nopții, când probabilitatea pentru averse și descãrcãri electrice va fi ridicatã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimã va fi de 12…14 grade.

Luni 18 mai

Vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 12…14 grade.

Marti 19 mai

Vremea se va încãlzi și va deveni mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã a anului. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 12…14 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 6 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie