Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 16-19 martie 2016

Vremea în țară
La noapte

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, la mijlocul lunii martie, cu minime preponderent negative și Imagine la Munte Martiebrumã, local în nord, centru, est și sud-est și pe spații mici în rest. Cerul va deveni variabil în nord-vestul și centrul teritoriului, partial, spre dimineațã și în est, iar în celelalte regiuni, va fi mai mult noros. Trecãtor, vor mai fi precipitații slabe: ninsori, local la munte, mixte, pe arii restrânse, în zona subcarpaticã și mai ales ploi, izolat în vest, sud și sud-est. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului. Temperaturile minime se vor situa între -6 și 4 grade.

Miercuri 16 martie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru a doua decadã a lunii martie, îndeosebi în sudul și estul teritoriului, iar minimele nocturne vor fi negative în cea mai mare parte a țãrii. Se va semnala brumã, local dimineața și pe arii relativ extinse noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei în sud, sud-vest și est, unde trecãtor și pe spații restrânse, vor cãdea precipitații slabe, ninsori la munte și predominant ploi în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri, în prima parte a intervalului, în sudul și sud-vestul țãrii, precum și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 13 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest, iar cele minime vor avea valori de la -9 grade în estul Transilvaniei, pânã în jur de 2 grade, cu totul izolat, în dealurile Crișanei.

Joi 17 martie

Vremea va fi predominant frumoasã, iar valorile termice, în creștere, fațã de cele din ziua precedentã, în sudul și estul țãrii, vor deveni apropiate de cele normale pentru aceastã perioadã, în cea mai mare parte a teritoriului. Totuși, pe fondul minimelor negative, se va mai semnala brumã, dimineața și noaptea, pe arii extinse în centru și local în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în regiunile nordice și de nord-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, în estul teritoriului și izolat în sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 14 grade, iar cele minime vor avea valori de la -6…-7 grade în estul Transilvaniei, pânã la 3…4 grade pe litoral. Izolat va fi ceațã.

Vineri 18 martie

Vremea va continua sã se încãlzeascã, pânã la valori termice mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, în regiunile extracarpatice și apropiate de acestea, în restul teritoriului. În cursul zilei, când, vântul va avea intensificãri locale, în nordul și în sudul țãrii, precum și la munte, cu viteze mai mari pe creste, cerul va avea înnorãri trecãtoare în vest și în nord, iar în celelalte zone, va fi variabil spre mai mult senin. Noaptea, nebulozitatea va fi în extindere și accentuare, în jumãtatea de nord, unde pe arii restrânse, cu precãdere în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, temporar se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formã de ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade, iar cele minime între -3 și 5 grade.

Sâmbătă 19 martie

Vremea se va rãci fațã de intervalul precedent. Rãcirea va fi semnificativã în zona Moldovei, unde se vor înregistra valori termice mai coborâte decât mediile climatologice multianuale specifice perioadei. Cerul va prezenta înnorãri în majoritatea regiunilor și îndeosebi ziua, temporar, vor cãdea precipitații slabe, mai ales sub formã de ninsoare, pe arii extinse la deal și la munte și local în Moldova, mixte pe arii restrânse în Transilvania, iar în Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei, și pe arii restrânse în Crișana vor predomina ploile. Vântul va avea intensificãri în cea mai mare parte a țãrii, cu viteze mai mari în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 14 grade, iar cele minime între -6 și 3 grade.

Vremea în Oltenița
La noapte

Vremea va fi ușor mai rece decât în mod obișnuit la aceastã datã. Gradul de nebulozitate va diminua treptat. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de -1…1 grad, iar spre dimineațã, la periferia orașului, vor fi condiții de brumã.

Berze MartieMiercuri 16 martie

Vremea va fi în continuare mai rece decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la începutul zilei. Vântul va sufla, în general, moderat în prima parte a intervalului și slab, noaptea. Spre dimineațã, îndeosebi în zona preorãșeneascã, se va produce brumã. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -2 grade.

Joi 17 martie

Vremea va fi predominant frumoasã și se va încãlzi, astfel încât, valorile termice se vor încadra în limitele normale specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua și, în general slab, noaptea. Temperatura maximã va fi de 12…13 grade, iar cea minimã de -1…2 grade. Vor mai fi condiții de brumã, spre sfârșitul intervalului, în zona preorãșeneascã.

Vineri 18 martie

Vremea va fi predominant frumoasã și ușor mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificãri ziua. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 2…3 grade.

Sâmbătă 19 martie

Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua slab, mai ales în cursul zilei. Dupã orele prânzului, vântul va prezenta intensificãri. Temperatura aerului, în scãdere, va avea o valoare maximã de 10…11 grade și o minimã în jur de 0 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × one =

+ 53 = 62

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie