Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 16-20 mai

Vremea în țară
La noapte
Cerul va avea înnorãri, mai accentuate în primele ore ale nopții, în regiunile estice și sud-estice unde local Vreme Norse vor semnala averse și descãrcãri electrice. Cantitãțile de apã mai pot depãși punctiform 20…25 l/mp și vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile izolate. La munte, la altitudini mari, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în timpul ploilor. Temperaturile minime, mai coborâte decât cele normale pentru aceastã perioadã în majoritatea zonelor, se vor încadra între 2…3 grade în depresiunile intramontane și 12…13 grade pe litoral.

Marți 17 mai
Vremea va fi rãcoroasã și în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în vest, în nord și în centru unde va ploua pe arii relativ extinse. Dupã-amiaza și seara instabilitatea atmosfericã se va manifesta local și în regiunile sudice, în special în zona montanã și deluroasã, prin averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Punctiform cantitãțile de apã vor depãși 20…25 l/mp și izolat se va semnala grindinã. Pe crestele montane înalte precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 20 de grade, iar cele minime între 4 și 13 grade, mai scãzute în depresiuni, spre 1 grad.

Miercuri 18 mai
Vremea se va menține rãcoroasã în cea mai mare parte a țãrii, chiar rece pentru aceastã datã în nord, în centru și în nord-est, unde cerul va avea înnorãri pe parcursul zilei și pe arii relativ extinse vor fi ploi, mai ales averse, însoțite și de descãrcãri electrice. În cursul dupã-amiezii, fenomene asociate instabilitãții atmosferice vor apãrea local și în regiunile sud-estice și în zonele montane și submontane. Izolat cantitãțile de apã vor depãși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindinã. Pe crestele montane înalte, trecãtor, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã sau ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra între 12…13 grade în estul Transilvaniei și nordul Moldovei și 22 de grade în sudul Munteniei și al Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 3 și 11 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane, spre 0 grade.

Joi 19 mai
Deși vremea se va încãlzi în toatã țara, valorile termice se vor menține ușor mai scãzute decât mediile climatologic specifice acestei date din an. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare și izolat ploi slabe, de scurtã duratã, dupã-amiaza și seara în nord, în est și în zonele montane, iar noaptea posibil în regiunile vestice. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade, iar cele minime între 4 și 13 grade, mai scãzute în depresiuni, spre 1 grad.

Vineri 20 mai
Vremea va continua sã se încãlzeascã, astfel cã valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice ultimei decade a lunii mai. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate în sud-vestul țãrii, iar dupã-amiaza și în zona de munte, unde pe arii restrânse vor fi averse și descãrcãri electrice. Vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene pot apãrea izolat. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 26 de grade, iar cele minime, în general, între 4 și 14 grade.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va avea înnorãri temporare, va ploua slab și trecãtor, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 9…10 grade.

Primavara GrauMarți 17 mai
Vremea va fi rãcoroasã. Cerul va avea înnorãri temporar acentuate în a doua parte a zilei când vor fi averse, posibil însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 17…18 grade, iar cea minimã de 9…10 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Miercuri 18 mai
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza când vor fi posibile ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã, în creștere ușoarã fațã de ziua precedentã, va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã de 8…9 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Joi 19 mai
Vremea se va încãlzi fațã de ziua anterioarã, însã valorile termice vor fi ușor sub normalul perioadei. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã de 8…10 grade.

Vineri 20 mai
Vremea va continua sã se încãlzeascã și va deveni normalã termic pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 23…25 de grade, iar cea minimã de 10…12 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 5 =

56 − = 49

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie