Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 17-20 februarie 2015

Vremea în țară

La noapte
Vremea va deveni rece, geroasã în nordul, nord-estul și centrul țãrii. Cerul se va degaja treptat în majoritatea regiunilor exceptând sud-vestul unde înnorãrile vor persista și pe arii restrânse, mai ales la deal și munte, va ninge slab. Fulguieli trecãtoare vor mai fi, îndeosebi la începutul nopții, în estul teritoriului. Vântul va mai avea intensificãri la munte și temporar în sud și sud-est. Minimele termice se vor încadra între -18 grade în depresiunile Carpaților Orientali și -1 grad în dealurile Banatului.

ZapadaMarți, 17 februarie
Vremea va fi predominant frumoasã, dar rece în cea mai mare parte a țãrii, geroasã dimineața și noaptea în centru, nord, nord-est și izolat în rest. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri, mai ales în prima parte a zilei, în Oltenia și estul Dobrogei, unde izolat va mai fulgui. Vântul va avea intensificãri la munte și local în sudul Moldovei, Muntenia și Dobrogea, iar la începutul intervalului și în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 grade în depresiuni și 5 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor încadra între -14 și -4 grade, mai coborâte, spre -23 de grade, în estul Transilvaniei. Noaptea, în zonele joase, izolat se va semnala ceațã.

Miercuri, 18 februarie
Vremea se va menține rece în cea mai mare parte a țãrii, local geroasã dimineața și noaptea. Cerul va avea unele înnorãri în prima parte a zilei în sud-est, iar noaptea în nord și centru, însã doar izolat va fulgui. Vântul va mai prezenta unele intensificãri pe crestele montane și în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4…-3 grade, izolat, în est și în depresiuni și 5 grade în vest, iar cele minime se vor încadra între -12 și -2 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -18 grade.

Joi, 19 februarie
Valorile de temperaturã, în creștere fațã de ziua anterioarã îndeosebi în regiunile extracarpatice, vor caracteriza la nivelul întregii țãri un regim termic normal pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, mai mult noros în jumãtatea de est a țãrii, unde în special în partea a doua a zilei și noaptea trecãtor vor cãdea precipitații slabe, mai ales sub formã de ninsoare. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în Moldova, Dobrogea, Bãrãgan și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiuni și 8 grade în Oltenia, iar cele minime se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade. Noaptea, cu totul izolat, se va forma ceațã.

Vineri, 20 februarie
Vremea va deveni ușor mai caldã decât în mod normal la aceastã datã în regiunile vestice, nordice și centrale. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei în regiunile estice și sudice, însã doar pe arii restrânse vor cãdea precipitații slabe, mixte, în sud-est și zona de munte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiuni și 10 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade. Va fi ceațã, izolat dimineața și local noaptea, în special în zonele joase din sudul și estul țãrii.

Vremea în Oltenița

La noapte
Vremea va fi rece. Cerul se va degaja treptat, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimã va fi de -7…-5 grade.

Marți, 17 februarie
Vremea va fi predominant frumoasã, dar rece. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea unele intensificãri în cursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimã va fi de -9…-7 grade.

Miercuri, 18 februarie
Vremea se va menține predominant frumoasã, dar rece. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 0…1 grad, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -8 grade.

Cald de iarnaJoi, 19 februarie
Vremea se va încãlzi fațã de ziua anterioarã, devenind normalã din punct de vedere termic pentru aceastã datã calendaristicã. Cerul se va înnora treptat, iar în cursul nopții trecãtor vor cãdea precipitații slabe, predominant sub formã de ninsoare. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimã de -2…-1 grad.

Vineri, 20 februarie
Valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale acestei perioade. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimã va fi de -4…-2 grade. Cerul va avea înnorãri în prima parte a zilei când vor mai fi condiții de fulguialã, apoi va deveni variabil. Noaptea se va forma ceațã. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 6 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie