Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza Meteo 17-21 martie 2017

Vremea in tara
La noapte
Cerul se va înnora treptat, începând din nord-vest, în cea mai mare parte a țãrii, iar ploile se vor semnala pe arii relativ extinse în vest, în centru și în nord. În Maramureș și în Transilvania trecãtor vor fi și precipitații mixte, iar în zona montanã vor predomina ninsorile. În regiunile nord-vestice precipitațiile vor fi moderate cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile minime se vor încadra între -4 și 6 grade, ușor mai scãzute în depresiunile Carpaților Orientali.

Sambata 18 martie
În vestul, nordul și centrul țãrii, cerul va fi mai mult noros, va ploua pe arii extinse, iar în primele ore în Maramureș și în Transilvania trecãtor vor fi și precipitații mixte. În zona montanã vor fi precipitații predominant sub formã de ninsoare, mai ales la altitudini de peste 1500 m și vântul va avea intensificãri, cu rafale de peste 50…70 km/h, iar pe creste peste 80…90 km/h, viscolind sau spulberând zãpada. Cantitãțile de apã vor depãși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala local. Intensificãri ale vântului vor fi local și temporar și în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și 18 grade în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 1 și 10 grade.

Duminica 19 martie
Vremea va fi schimbãtoare. Cerul va fi temporar noros și va ploua pe arii mai extinse în vest, în centru și în nord, unde se vor cumula local peste 15 l/mp. La munte, mai ales la altitudini mari, vor predomina ninsorile. În restul țãrii ploile, mai ales averse, se vor semnala local, iar în regiunile sud-estice vor fi însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va avea intensificãri, în special pe parcursul zilei, în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în regiunile sudice, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind sau spulberând zãpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 6…7 grade în depresiuni și 16…17 grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa între -3 și 7 grade.

Luni 20 martie
Vremea va intra într-un proces de încãlzire. În nordul, centrul și nord-estul țãrii cerul va fi mai mult noros și local va ploua, mai ales în prima parte a intervalului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare și ploi izolate. În zonele de munte, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea unele intensificãri, în special ziua, în majoritatea regiunilor, iar în zona montanã înaltã va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 7 grade. În cursul nopții, în zonele joase de relief vor fi condiții de ceațã.

Marti 21 martie
Valorile termice vor continua sã creascã, vremea devenind deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii martie, astfel încât se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 12 și 22 de grade și minime, în general, între 1 și 8 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile nordice, iar noaptea și în cele vestice, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare, îndeosebi în zonele de munte. Vor fi condiții de ceațã.

Vremea in Oltenita
La noapte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre dimineațã, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 1…2 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã, spre -1 grad.

Sambata 18 martie
Vremea se va încãlzi ușor fațã de intervalul precedent. Cerul va avea înnorãri temporare, iar în cursul nopții vor fi condiții sã plouã slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare, cu viteze mai mari (în jurul a 50 km/h) în a doua parte a nopții. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 6…8 grade.

Duminica 19 martie
Vremea va fi schimbãtoare. Cerul va avea înnorãri temporare și vor fi averse slabe de ploaie. Vântul va avea intensificãri pe parcursul zilei. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 3…4 grade.

Luni 20 martie
Vremea va fi caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, dar condițiile de ploaie vor fi relativ reduse. Vântul va avea unele intensificãri în prima parte a intervalului. Temperatura maximã va fi de 17…18 grade, iar cea minimã de 4…6 grade.

Marti 21 martie
Vremea va deveni deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 19…20 de grade, iar cea minimã de 5…7 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

43 + = 48

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie