Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 18-21 aprilie

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi acoperit în Oltenia și Dobrogea, unde va continua sã plouã, iar cantitãțile de apã vor mai depãși izolat 10…15 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și ploile, în general slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse, în Muntenia și Transilvania. La munte, în Carpații Meridionali, trecãtor, precipitațiile vor fi sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în sud-estul țãrii, unde vor mai fi rafale de peste 50…55 km/h. Spre sfârșitul intervalului, izolat, se va semnala brumã în regiunile vestice, nordice și centrale, precum și, posibil, în dealurile Munteniei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 și 6 grade, ușor mai scãzute în estul Transilvaniei, spre -5 grade.

Marți 18 aprilie
Vremea va fi rãcoroasã pentru aceastã datã. Cerul va fi temporar noros și va ploua, mai ales spre searã și noaptea, în regiunile vestice și sud-vestice, unde cantitãțile de apã vor depãși izolat 20…25 l/mp, local în nord-vest și centru și izolat în rest. La munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificãri temporare, ziua în regiunile estice, sud-estice, iar noaptea, local și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 15 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -3 și 5 grade. În cursul nopții se va produce brumã, izolat, în est și sud-est.

Miercuri 19 aprilie
Vremea va fi închisã și se va rãci fațã de intervalul precedent și va deveni deosebit de rece pentru aceastã datã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3…4 grade în Dealurile de Vest și 14…15 grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa, în general, între -2 și 5 grade. Va ploua pe arii extinse în toate regiunile, la munte vor predomina ninsorile, iar spre searã și noaptea vor fi lapovițe și ninsori și în Transilvania, Moldova și zonele deluroase din rest. Cantitãțile de apã vor depãși local 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp în zonele de deal și munte, precum și în sudul și sud-estul țãrii. Vântul va prezenta intensificãri temporare în majoritatea regiunilor, iar pe crestele montane va sufla tare, spulberând zãpada.

Joi 20 aprilie
Vremea va fi în general închisã și deosebit de rece, cu valori termice care se vor situa cu mult sub normele climatologice ale datei. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 și 3 grade. Vor cãdea precipitații pe arii extinse, mai ales ploi în vest și sud, predominant ninsori la munte și în Moldova și mixte în rest. Cantitãțile de apã vor fi local mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri îndeosebi în jumãtatea de est a teritoriului.

Vineri 21 aprilie
Vremea va fi deosebit de rece, deși valorile termice vor crește fațã de ziua precedentã. Temperaturile maxime se vor situa între 2 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 3 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, pînã în jurul valorii de -8 grade. Cerul va avea înnorãri mai accentuate ziua în est și la munte, iar noaptea în nord, unde pe arii restrânse vor mai fi precipitații, în general slabe cantitativ, predominant ninsori în zona de munte și mixte în rest. În celelalte regiuni, înnorãrile vor fi temporare, iar precipitațiile slabe, predominant ploi, se vor semnala doar izolat, mai ales la începutul intervalului. Vântul va avea intensificãri, cu viteze mai mari în est și la munte.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi temporar noros, favorabil ploii slabe mai ales la începutul nopții. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 4…5 grade.

Marți 18 aprilie
Vremea va fi rãcoroasã. Cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri spre sfârșitul intervalului. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 2…4 grade.

Miercuri 19 aprilie
Vremea va fi în general închisã și se va rãci fațã de intervalul precedent, devenind deosebit de rece pentru aceastã datã. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã de 2…4 grade. Va ploua moderat cantitativ și vântul va avea intensificãri.

Joi 20 aprilie
Vremea va fi închisã și deosebit de rece. Temperatura maximã, situatã cu mult sub normele perioadei, va fi de 5…6 grade, iar cea minimã va fi de 0…1 grad. Temporar va mai ploua, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri în cursul zilei.

Vineri 21 aprilie
Vremea va fi deosebit de rece. Temperatura maximã va fi de 8…10 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade. Cerul va avea înnorãri îndeosebi ziua, când vor mai fi condiții de ploaie slabã, iar vântul va prezenta unele intensificãri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 3 = 5

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie