Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 18-21 august 2015

Vremea în țară
La noaptePrognoza la munte
Vor fi înnorãri temporar accentuate și se vor semnala averse, descãrcãri electrice, cãderi de grindinã și intensificãri de scurtã duratã ale vântului cu aspect de vijelie în nordul și nord-estul țãrii, local în sud-est și centru, precum și în zonele deluroase și montane și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitãțile de apã vor depãși local 15 l/mp și izolat 35…40 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 14 și 23 de grade.
Marți 18 august
Vor continua intervalele cu instabilitate atmosfericã accentuatã, iar valorile termice vor marca o scãdere în majoritatea regiunilor, astfel cã vremea va deveni rãcoroasã pentru aceastã datã în cea mai mare parte a țãrii, dar mai ales în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade. Temporar înnorãrile vor fi accentuate și se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, ce mai pot lua aspect de vijelie pe arii relativ extinse în zonele deluroase și montane, dar și în nordul, centrul și estul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. Cantitãțile de apã vor depãși local 20 l/mp și izolat, mai ales în zona de munte, 35…40 l/mp. Se vor menține condițiile pentru cãderi de grindinã.

Miercuri 19 august
Vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosfericã va fi mai accentuatã, ziua cu precãdere în jumãtatea de nord a teritoriului, iar noaptea, mai ales în sud-vest, centru și nord. Astfel, vor fi înnorãri temporar accentuate și se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, ce pot lua și aspect de vijelie și cãderi de grindinã. Cantitãțile de apã vor depãși local 20 l/mp și izolat, cu precãdere în zonele deluroase și montane, 35…40 l/mp. Valorile termice diurne vor continua sã fie mai coborâte decât mediile climatologice specifice acestei perioade în nord-vest, nord, centru și est, caracteritând o vreme rãcoroasã pentru acestã datã, chiar rece în nord și nord-est, cu maxime ce se vor situa în general între 18 și 30 de grade, iar cele minime se vor încadra între 10 și 19 grade.

Joi 20 august
Vremea va fi în general instabilã, iar tendința de rãcire se va menține, astfel încât vremea va fi rãcoroasã, chiar rece în nordul și nord-estul țãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 26 de grade, iar cele minime, în general, între 10 și 20 de grade. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului în cea mai mare parte a țãrii. Cantitãțile de apã vor fi local mai însemnate și izolat vor fi condiții de grindinã.
Vineri 21 august
Valorile termice diurne vor marca o creștere ușoarã în regiunile sudice, dar vor caracteriza în continuare o vreme rãcoroasã pentru aceastã perioadã, în cea mai mare parte a țãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 29 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade. Cerul va fi variabil în sud-vestul teritoriului, dar va avea înnorãri temporare în rest, unde local vor mai fi averse, în general slabe cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat.

Vremea în Oltenița
La noapte
Temporar înnorãrile vor fi accentuate și se vor semnala averse, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Ploile vor avea caracter torențial, urmând a se cumula cantitãți de apã de 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindinã. Temperatura minimã va fi de 18…19 grade.

Ploaie augustMarți 18 august
Vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice diurne vor continua sã scadã fațã de ziua anterioarã, urmând a se apropia de cele normale pentru aceastã perioadã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimã va fi de 17…18 grade. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și, mai ales ziua, se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

Miercuri 19 august
Spre searã și noaptea, gradul de instabilitatea atmosfericã va fi mai accentuat. Astfel, cerul va prezenta înnorãri temporar accentuate și se vor semnala averse, ce pot avea și caracter torențial, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Valorile termice diurne vor continua sã fie mai coborâte decât mediile climatologice specifice acestei perioade, cu o maximã în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 15…16 grade.

Joi 20 august
Vremea va fi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și se vor semnala averse, posibil însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat cu unele intensificãri ziua, dar va slãbi în intensitate pe parcursul nopții. Temperatura maximã, în scãdere fațã de intervalul anterior, va fi de 23…24 de grade, iar cea minimã de 15…17 grade.

Vineri 21 august
Vremea va fi în continuare rãcoroasã pentru aceastã datã, deși valorile termice diurne vor marca o creștere ușoarã fațã de intervalul anterior. Temperatura maximã va fi de 24…25 de grade, iar cea minimã de 15…16 grade. Cerul va avea înnorãri temporare și trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 87 = 92

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie