Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 18-21 martie 2015

Vremea în țară

La noapte
Nebulozitatea se va accentua treptat în jumãtatea de est a țãrii, unde spre sfârșitul intervalului pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, mixte în Dobrogea și în extremitatea de est a Munteniei și mai ales ninsori în Moldova. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a nopții în regiunile sud-vestice, unde cu totul izolat este posibil sã plouã slab. La munte, pe arii restrânse, va ninge slab. Vântul va avea intensificãri temporare la munte și pe litoral. Temperaturile minime se vor încadra între -9 grade în depresiuni și 3 grade în Banat.

Branduse de munteMiercuri, 18 martie
Vremea va continua sã se rãceascã, devenind rece pentru aceastã datã în majoritatea regiunilor. În vest și nord-vest, în prima parte a zilei, cerul va fi variabil, dar apoi se va înnora treptat și numai izolat vor fi mai ales ploi slabe cantitativ. În rest, cerul va fi mai mult noros. Vor fi precipitații în jumãtatea de est a țãrii, iar în sud-est și în zona Carpaților Orientali se pot depãși izolat 15 l/mp. Vor predomina ninsorile în Moldova și temporar se vor semnala precipitații sub formã de ploaie, lapovițã și ninsoare în Dobrogea și local în Muntenia și Transilvania. În cursul nopții, precipitații mixte se vor semnala și în Oltenia. La munte va ninge și se va depune strat nou de zãpadã. Vântul va avea intensificãri în zona montanã și în sud-est, cu viteze de pânã la 55…65 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în Moldova și 12 grade în Banat și sudul Crișanei, iar cele minime se vor situa între -6 și 2 grade.

Joi, 19 martie
Vremea va fi normalã termic în vestul țãrii, unde vor fi înnorãri temporare și doar izolat va ploua slab. În restul teritoriului vremea va fi rece, cu precãdere în regiunile sudice și sud-estice, iar cerul va fi mai mult noros și, temporar, se vor semnala precipitații mixte, în timp ce la munte și în nord vor predomina ninsorile. Izolat, mai ales în zona montanã, se vor cumula cantitãțile de apã de 10….15 l/mp. Vântul va avea intensificãri pe crestele montane, iar trecãtor și izolat în sud și vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1…2 grade în Oltenia și 11 grade în Banat, iar cele minime se vor încadra între -9 și 0 grade.

Vineri, 20 martie
Vremea se va ameliora treptat sub aspectul precipitațiilor și se va încãlzi ușor în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în sudul, centrul și estul teritoriului, unde pe arii restrânse, mai ales ziua, se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formã de ploaie și mixte în zona de munte. Vântul va prezenta unele intensificãri pe crestele montane și în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3…4 grade în estul țãrii și 11…12 grade în vest, iar cele minime se vor încadra între -6 și 3 grade. În zonele joase, izolat, vor fi condiții de brumã.

Sâmbătă, 21 martie
Vremea va fi predominant frumoasã și va continua sã se încãlzeascã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a zilei în sud-est, unde doar izolat va mai ploua slab, iar vântul va mai avea unele intensificãri. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8…9 grade în depresiuni și pe litoral și 14 grade în regiunile vestice, iar cele minime se vor încadra, în general, între -7 și 3 grade. În zonele joase vor fi condiții de ceațã, mai ales noaptea și izolat se va produce brumã.

Vremea în Oltenița

La noapte
Cerul va fi temporar noros, dar condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de -3…-1 grad.

Miercuri, 18 martie
Vremea va deveni rece pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros și trecãtor vor fi precipitații slabe, mai ales sub formã de ploaie în cursul zilei și, posibil, mixte, noaptea. Vântul va sufla în general moderat în prima parte a intervalului, apoi va slabi în intensitate. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimã va fi de -2…0 grade.

Cer norosJoi, 19 martie
Vremea va fi rece și predominant închisã. Temporar se vor semnala precipitații mixte, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimã va fi de -2…0 grade.

Vineri, 20 martie
Vremea se va încãlzi. Cerul va mai avea înnorãri în cursul zilei, când vor fi condiții ca trecãtor sã plouã slab, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 8…9 grade, iar cea minimã de -2…0 grade.

Sâmbătă, 21 martie
Vremea va fi predominant frumoasã și va continua sã se încãlzeascã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 12…13 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 0 grad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 4 = 3

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie