Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 2-5 aprilie 2019

Vremea în țară
La noapte
Cerul va deveni mai mult senin în nord-estul țãrii, iar în rest va prezenta înnorãri temporare. Se vor semnala precipitații slabe, mixte pe arii restrânse în zonele de munte, și cu totul izolat ploi slabe în Transilvania, Oltenia și în jumãtatea de vest a Munteniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în regiunile sudice și sud-estice, precum și în zonele de munte unde vor fi rafale, în general, între 45 și 55 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 10 grade în sud-vestul teritoriului. Izolat va fi brumã în Maramureș și în Moldova.

Marți, 2 aprilie
Vremea se va rãci fațã de ziua precedentã, mai accentuat în regiunile sudice, sud-estice și centrale, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri mai ales în cursul zilei în Transilvania, Oltenia și în jumãtatea de vest a Munteniei, dar numai izolat vor mai fi ploi slabe. În zona de munte, pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în sudul Banatului, unde viteza la rafalã va depãși 70…80 km/h, dar temporar și la cote mai reduse în cursul zilei și în regiunile sudice, sud-estice și nord-vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, mai ridicate în Câmpia de Vest pânã în jurul valorii de 20 de grade, iar cele minime se vor situa între -4 și 6 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaților Orientali pânã spre -8…-9 grade. Spre sfârșitul intervalului, local se va semnala brumã, îndeosebi în nordul, centrul și estul teritoriului.

Miercuri, 3 aprilie
În regiunile extracarpatice, precum și în depresiunile intramontane, vremea va fi rece pentru aceastã datã îndeosebi dimineața și noaptea, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Vor fi înnorãri temporare în vestul și sud-vestul țãrii, dar numai izolat, mai ales în a doua parte a intervalului, va ploua slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar noaptea, local, se va produce brumã. Vântul va continua sã prezinte intensificãri în sudul Banatului și local în zona Carpaților Meridionali, unde viteza la rafalã va depãși 70 km/h, iar în celelalte regiuni va sufla slab și moderat, trecãtor cu ușoare intensificãri. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime se vor situa între -8…-7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 7…8 grade în Dealurile de Vest.

Joi, 4 aprilie
Regimul termic va fi caracterizat de valori normale pentru aceastã datã din an în regiunile intracarpatice și în general ușor sub acestea în restul zonelor. Cerul va fi mai mult senin, exceptând sud-estul țãrii, iar în prima parte a intervalului și vestul și nord-vestul, unde vor fi înnorãri temporare și cu totul izolat, trecãtor, posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporar susținute în sudul Banatului, iar ziua, la cote mult mai reduse local și în estul și sudul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade pe litoral și 20 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime, în general, între -4 și 6 grade. Noaptea, local va fi brumã.

Vineri, 5 aprilie
În vestul, nord-vestul și parțial în centrul țãrii înnorãrile se vor accentua treptat începând cu a doua parte a zilei și temporar va ploua local, în timp ce, în restul zonelor, cerul va fi variabil, exceptând partea de sud-est unde vor fi înnorãri și izolat ploi slabe. Vântul va avea intensificãri la munte, viteze mai mari urmând a se înregistra în zona Munților Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, iar la cote mai reduse în prima parte a intervalului și în restul regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 20 de grade, iar cele minime între 2 și 9 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi temporar noros, iar vântul va avea unele intensificãri, în general cu viteze de 40…45 km/h. Temperatura minimã va fi de 6…8 grade.

Marți, 2 aprilie
Vremea se va rãci accentuat și va deveni rece pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în cursul zilei, când și vântul va mai prezenta unele intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã va fi de 1…2 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã, unde vor fi condiții de brumã.

Miercuri, 3 aprilie
Vremea va fi rece pentru aceastã datã, îndeosebi dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 0…2 grade. Noaptea vor fi condiții de brumã.

Joi, 4 aprilie
Vremea va fi frumoasã, însã regimul termic va fi caracterizat de valori ușor mai coborâte decât cele climatologic specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 2…3 grade, posibil ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã unde vor fi condiții de brumã.

Vineri, 5 aprilie
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare în prima parte a intervalului. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 4…5 grade.

Vremea la munte
La munte, vremea va fi schimbătoare. Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 2 și 8 grade, iar a minimelor între -6 și 1 grad. Temporar se vor semnala precipitații, mai ale după data de 5 aprilie.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie