Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 2 – 5 decembrie 2014

Vremea în țară

La noapte
Cerul va fi noros și temporar vor cãdea precipitații, în general moderate cantitativ. În sudul și în centrul țãrii, precum și în zonele de deal și de munte, pe arii extinse vor predomina ninsorile, iar stratul de zãpadã nou depus va depãși local 10 cm. În Moldova va ninge, iar în Banat și în Crișana precipitațiile vor fi mai ales sub formã de ploaie. În regiunile sudice și centrale se mențin condițiile de producere a poleiului. Vântul va avea intensificãri, cu viteze ce vor depãși la rafalã 50…60 km/h în Oltenia, Muntenia și în Transilvania, iar la munte și în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 km/h. În aceste regiuni, temporar, zãpada va fi viscolitã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 4 grade în Dealurile de Vest.

Marți, 2 decembrie
Vremea va fi în general închisã și mai rece decât în mod obișnuit la aceastã datã, îndeosebi în regiunile Ninge frumosextracarpatice. Se vor semnala precipitații pe arii relativ extinse, predominant sub formã de ninsoare în Transilvania și în Moldova, zone unde se va depune strat nou de zãpadã, mixte în Oltenia, Muntenia și în Maramureș și mai ales ploi în rest. Local se mențin condițiile de producere a poleiului. Vântul va avea intensificãri, cu viteze ce vor depãși la rafalã 50…60 km/h în sudul și în centrul țãrii, iar la munte și în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 km/h. Local și temporar, zãpada va fi viscolitã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -3 și 7 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade, mai scãzute în Moldova și estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea, în zonele joase, vor fi condiții de ceațã.

Miercuri, 3 decembrie
Deși valorile termice vor marca o creștere ușoarã, vremea se va menține rece pentru aceastã datã în regiunile extracarpatice. Cerul va fi variabil în nord-vestul și centrul țãrii și mai mult noros în rest. Temporar, îndeosebi în cursul zilei, se vor semnala precipitații slabe, sub formã de ninsoare, izolat, în Moldova, mixte în Oltenia și local în Muntenia și predominant sub formã de ploaie în sudul Banatului și pe arii restrânse în Dobrogea. În zona de munte vor predomina ninsorile. Izolat se va produce polei. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificãri mai ales în prima parte a intervalului, în sud-vestul, sudul țãrii și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4…-2 grade în Moldova și 9 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime între -6 și 4 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaților Orientali. Dimineața și noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse se va semnala ceațã.

Joi, 4 decembrie
Vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal pentru aceastã datã din an în regiunile extracarpatice, unde înnorãrile vor persista în cea mai mare parte a intervalului, iar pe arii restrânse în primele ore ale zilei se vor semnala burnițe sau precipitații slabe predominant sub formã de ploaie, ce izolat vor favoriza depuneri de polei. În Munții Banatului și în zona subcarpaticã a Olteniei, trecãtor va fulgui. În restul teritoriului, regimul termic va fi caracterizat de valori în general ușor peste cele ce în mod obișnuit ar trebui sã se înregistreze în aceastã perioadã, iar cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri în extremitatea sudicã a Banatului. Noaptea și dimineața, în zonele joase de relief îndeosebi din sud și est, local va fi ceațã. Temperaturile maxime, în ușoarã creștere fațã de ziua anterioarã, vor fi cuprinse între -2…0 grade în nordul Moldovei și 9…10 grade în nord-vest, iar cele minime se vor încadra între -10 și 4 grade.

Vineri, 5 decembrie
Vremea se va menține predominant frumoasã și ușor mai caldã decât în mod normal pentru aceastã datã calendaristicã în vestul, nord-vestul și centrul teritoriului, unde cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre sfârșitul intervalului, când doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe. În restul regiunilor, regimul termic va fi caracterizat de valori de temperaturã în general apropiate de cele obișnuite, iar nebulozitatea joasã, de tip stratiform sau ceața posibil asociatã trecãtor cu burnițe vor persista în cea mai mare parte a intervalului. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu intensificãri în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 12 grade, iar cele minime se vor încadra între -12 și 5 grade. Noaptea și dimineața, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceațã.

Vremea în Oltenița

La noapte
Cerul va fi noros, va ninge moderat cantitativ, iar vântul va sufla cu viteze de 45…50 km/h. Temperatura minimã vaNinsoare fi de -4…-2 grade.

Marți, 2 decembrie
Vremea se va menține închisã și rece pentru aceastã datã. Temporar se vor semnala precipitații mixte și vor mai fi condiții de producere a poleiului. Vântul va avea intensificãri, iar la rafalã va depãși 45…50 km/h. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimã va fi de -2 grade.

Miercuri, 3 decembrie
Deși temperatura va marca o creștere ușoarã, vremea se va menține rece pentru aceastã datã. Cerul va fi noros și trecãtor se vor semnala precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimã va fi de -2…-1 grad. Mai ales noaptea vor fi condiții de ceațã.

Joi, 4 decembrie
Deși în creștere ușoarã fațã de ziua anterioarã, valorile de temperaturã vor continua sã caracterizeze o vreme ușor mai rece decât în mod normal pentru aceastã datã calendaristicã, înregistrându-se o maximã de 2…3 grade și o minimã de -4…-3 grade. Înnorãrile vor persista și doar trecãtor, în primele ore ale intervalului vor fi posibile burnițe sau precipitații slabe predominant sub formã de ploaie ce vor putea favoriza depuneri de polei. Vântul va sufla în general slab. Noaptea și dimineața se va semnala ceațã.

Vineri, 5 decembrie
Vremea va fi în continuare ușor mai rece decât în mod normal pentru aceastã datã, ceața sau nebulozitatea joasã de tip stratiform vor persista în cea mai mare parte a intervalului și vor fi condiții de burnițã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 2…3 grade, iar cea minimã de -2..-1 grad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + 7 =

66 + = 75

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie