Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 2-5 iulie 2016

Vremea in tara
La noapte
Cerul va fi variabil la senin, dar va prezenta înnorãri temporare în prima parte a nopții în Oltenia, vestul Munte IulieMunteniei și la munte, unde pe spații mici vor mai fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 grade în depresiuni și 24 de grade în deltã.

Sambata 2 iulie
Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, pe arii restrânse canicularã în vest și în sud. Începând cu orele prânzului disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge și depãși pragul critic de 80 de unitãți în cea mai mare parte a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales dupã-amiaza și în prima parte a nopții. Vor fi averse și cu caracter torențial, însoțite de descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, în zonele de deal și de munte, în Oltenia și pe arii restrânse în restul teritoriului. Izolat, cantitãțile de apã vor depãși 25…30 l/mp și va cãdea grindinã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 24 de grade.

Duminica 3 iulie
Gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creștere și va cuprinde treptat toate regiunile. Vor fi intervale de timp cu înnorãri temporar accentuate, averse care vor avea și caracter torențial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, trecãtor și cu aspect de vijelie și, pe arii restrânse, cãderi de grindinã. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și pe spații mai extinse, în interiorul arcului carpatic, la deal și la munte, îndeosebi în cursul zilei și în orele serii, iar în restul teritoriului se vor semnala, cu precãdere seara și noaptea. Local, cantitãțile de apã vor depãși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Temperaturile maxime, în scãdere în regiunile vestice, nordice și centrale, se vor încadra între 24 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia Românã, unde pe spații restrânse se va atinge și depãși ușor pragul de disconfort termic. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade.

 Luni 4 iulie
În sud și în sud-est, la munte și pe arii mai restrânse în centrul teritoriului instabilitatea atmosfericã se va menține accentuatã în cursul zilei. Vor fi averse, izolat însemnate cantitativ, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului și condiții de cãderi de grindinã. Noaptea, manifestãrile specifice instabilitãții atmosferice vor diminua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și ploile izolate. Temperatura aerului, ușor mai scãzutã decât în intervalul precedent, va avea valori maxime cuprinse între 22 și 30 de grade și minime, în general, între 10 și 20 de grade.

Marti 5 iulie
Vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri și pe arii restrânse averse și descãrcãri electrice, dupã-amiaza și seara, în zona montanã și în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele întensificãri în sud-est. Temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse între 23 și 29 de grade și minime, în general, între 10 și 19 grade.

La MareVremea in Oltenita
La noapte
Cerul va fi variabil în prima parte a nopții, dar condițiile pentru averse și descãrcãri electrice vor fi reduse, apoi va deveni mai mult senin. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 19…21 de grade.

Sambata 2 iulie
Vremea se va menține cãlduroasã, iar disconfortul termic accentuat. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge și chiar depãși pragul critic de 80 de unitãți mai ales în centrul orașului. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare spre searã și la începutul nopții când vor fi condiții pentru averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 33…34 de grade, iar cea minimã de 19…21 de grade.

Duminica 3 iulie
Vremea va fi în continuare cãlduroasã, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge și va depãși pragul critic de 80 de unitãți. Îndeosebi spre searã și noaptea instabilitatea atmosfericã va crește și se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Vor fi condiții de grindinã și de cantitãți de apã mai însemnate. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade.

Luni 4 iulie
Vremea va fi în general instabilã. Mai ales în cursul zilei vor fi înnorãri, averse ce vor putea avea și caracter torențial, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã, în scãdere fațã de cea din intervalul precedent, se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimã va fi de 17…19 grade.

 Marti 5 iulie
Vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea de apariție a manifestãrilor specifice instabilitãții atmosferice va fi redusã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 27…28 de grade, iar cea minimã de 15…17 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 5 =

70 + = 78

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie