Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 2-5 mai 2016

Vremea in tara
La noapte
Cerul va avea înnorãri îndeosebi în regiunile vestice și sud-vestice, unde pe arii restrânse vor fi averse,Ploaie de primavara posibil însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade.

Luni 2 mai
Valorile termice se vor situa în jurul medilor climatologice specifice perioadei, cu maxime cuprinse între 15 și 22 de grade și minime între 2 și 11 grade. Cerul va avea înnorãri, temporar accentuate ziua, îndeosebi în sud-vestul țãrii și la munte, iar noaptea în regiunile sudice, unde local vor fi averse și descãrcãri electrice. La munte, la peste 2000 m altitudine, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã. Izolat vor fi condiții de grindinã. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri mai ales în sud și la munte.

 Marti 3 mai
Vremea va fi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și îndeosebi în regiunile din jumãtatea sudicã a țãrii vor fi averse și descãrcãri electrice. Izolat cantitãțile de apã vor depãși 20…25 l/mp și vor fi cãderi de grindinã. În zona montanã înaltã, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și trecãtor, ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri îndeosebi în sud-est și pe crestele montane. Temperaturile maxime, în scãdere în majoritatea zonelor, se vor încadra între 10 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade.

Miercuri 4 mai
Vremea se va menține în general instabilã. Ziua, cerul va fi mai mult noros și va ploua în jumãtatea de sud a țãrii și pe arii mai restrânse în rest. Noaptea vor mai fi înnorãri temporare în sudul și estul teritoriului, unde ploile se vor semnala local, iar în rest, cerul se va degaja treptat. Izolat în sud-estul teritoriului, cantitãțile de apã vor fi mai însemnate. În zona montanã înaltã, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri la munte, dar local și temporar, cu precãdere în cursul zilei și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 11 grade.

Joi 5 mai
Vremea se va încãlzi, iar valorile termice se vor apropia de normele climatologice specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, mai ales dupã-amiaza și la începutul nopții, când se vor semnala averse și descãrcãri electrice, local în centrul, sudul și estul țãrii și izolat în rest. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri la munte, în nordul, centrul și estul teritoriului, mai ales în cursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade. Izolat în zonele joase vor fi condiții de ceațã.

Vremea in Oltenita
La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 7…9 grade.

Galben si VerdeLuni 2 mai
Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru începutul lunii mai. Temperatura maximã va fi de 19…20 de grade, iar cea minimã de 9…10 grade. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate în cursul nopții, când vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri.

Marti 3 mai
Vremea va fi instabilã și se va rãci. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 8…9 grade.

Miercuri 4 mai
Vremea va fi rece pentru aceastã perioadã. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 7…8 grade.

Joi 5 mai
Vremea se va încãlzi, iar valorile termice se vor apropia de normele climatologice specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, mai ales dupã-amiaza și la începutul nopții, când se vor semnala averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimã va fi de 8…10 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =

31 − 28 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie