Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 21-24 mai 2016

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi mai mult senin în jumãtatea de nord a țãrii, iar în cea de sud va avea înnorãri, dar numai pe Prognoza Schimbatorarii restrânse, cu precãdere în Oltenia și zona Carpaților Meridionali, va ploua slab. În Munții Bucegi, la înãlțimi mai mari de 2000 m, vor mai fi condiții de lapovițã sau ninsoare Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, ușor mai scãzute în estul Transilvaniei.

Sâmbătă 21 mai
Cerul va fi variabil în vestul, nord-vestul și nordul țãrii, iar în celelalte regiuni, va prezenta înnorãri și va ploua. Ploile, îndeosebi cu caracter de aversã, în general slabe cantitativ, însoțite și de descãrcãri electrice, vor fi mai frecvente în a doua parte a zilei și seara, pe arii mai extinse în Oltenia, jumãtatea de sud a Banatului și în cea de vest a Munteniei, zona Carpaților Meridionali și Orientali, centrul și sudul Moldovei. Punctiform, vor mai fi posibile cãderi de grindinã. Noaptea, astfel de manifestãri, specifice instabilitãții atmosferice, vor deveni izolate. Vântul va sufla slab pânã la moderat cu intensificãri de scurtã duratã, în timpul ploilor. Din punct de vedere termic, vremea va fi apropiatã de normalul perioadei. Temperaturile maxime vor avea valori de la 17 grade în Subcarpații Getici, pânã în jurul a 25 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor încadra, în general, între 4 și 14 grade.

Duminică 22 mai
Vremea va fi în general frumoasã, deși vor mai fi înnorãri, averse și descãrcãri electrice, dar numai izolat, îndeosebi dupã amiaza și seara, mai ales la munte. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice se vor menține apropiate de cele normale, specifice perioadei. Maximele, în mare parte din țarã, mai ridicate decât cele din ziua precedentã, vor fi cuprinse între 20 și 27 de grade. Temperaturile minime se vor încadra între 4 și 14 grade, ușor mai mici în estul Transilvaniei, dar și mai mari pe litoral.

Luni 23 mai
Regimul termic va continua sã creascã, astfel încât, vremea va deveni mai caldã decât în mod obișnuit la aceastã datã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 9 și 17 grade, ușor mai mici doar în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorãri, averse slabe și trecãtor descãrcãri electrice, izolat în zona de munte, în estul și nord-estul țãrii, iar spre sfârșitul nopții, pe arii restrânse în regiunile sud-vestice. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Marți 24 mai
Vremea va deveni instabilã, iar valorile termice diurne vor marca o scãdere, fațã de cele din ziua precedentã, în mare parte din țarã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate, mai ales dupã amiaza și noaptea, când pe arii din ce în ce mai extinse vor fi averse, frecvente descãrcãri eletrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Local, se vor cumula cantitãți de apã mai însemnate și vor fi cãderi de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 27 de grade, iar cele minime între 7 și 15 grade.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi temporar noros, dar numai trecãtor este posibil sã plouã slab, spre dimineațã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 11…12 grade.

Luna MaiSâmbătă 21 mai
Cerul va avea înnorãri temporare, iar în cursul zilei, trecãtor vor fi averse slabe, posibil și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã de 10…12 grade.

Duminică 22 mai
Vremea va fi predominant frumoasã. Cerul va fi variabil cu unele înnorãri în primele ore ale zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 10…12 grade.

Luni 23 mai
Vremea va fi ușor mai caldã decât în mod normal. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã de 12…13 grade.

Marți 24 mai
Vremea va deveni treptat instabilã. Cerul va avea înnorãri, temporar accentuate spre searã și noaptea, când vor fi averse, posibil moderate cantitativ, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 12…13 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × five =

− 2 = 5

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie