Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 22-25 aprilie

Vremea în țară
La noapte

Vremea se va menține deosebit de rece. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în primele ore în extremitatea esticã și de sud-est, apoi în cea de nord și izolat vor fi precipitații slabe. În zona Carpaților Orientali va ninge, în Maramureș vor predomina ninsorile, iar în Dobrogea precipitațiile vor fi mai ales sub formã de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, iar la început și în est și în sud-est. Temperaturile minine se vor încadra între -6 și 2 grade, mai scãzute în depresiuni, spre -8…-10 grade. Se va produce brumã în cea mai mare parte a țãrii și, local, îngheț la sol.

Sâmbătă 22 aprilie
Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la aceastã datã, deși temperatura aerului va crește fațã de intervalul precedent. Astfel, valorile maxime se vor încadra între 7 și 16 grade, iar cele minime între 1 și 7 grade, mai scãzute în depresiuni, unde se va produce brumã. În vestul, nordul și centrul țãrii, cerul va avea înnorãri și local va ploua. În zona de munte vor predomina ninsorile, iar noaptea, în nord și în depresiunile Carpaților Orientali, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare și izolat vor fi condiții de ploaie slabã spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în zona montanã, cu viteze mai mari pe creste, precum și în deltã.

Duminică 23 aprilie
Valorile termice se vor situa în continuare sub cele normale pentru ultima decadã a lunii aprilie. Cerul va avea înnorãri îndeosebi în cursul zilei și va ploua, în general slab cantitativ, izolat în sud-vest și pe arii relativ extinse în restul teritoriului. În zona montanã precipitațiile vor fi sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificãri la munte, iar în prima parte a intervalului, izolat și în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, iar cele minime între -3 și 6 grade. Noaptea, local se va produce brumã.

Luni 24 aprilie
Deși temperatura aerului va fi în creștere fațã de ziua precedentã, valorile se vor situa în continuare sub cele normale specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri ziua în nordul, centrul și estul țãrii, unde pe arii restrânse va ploua, iar spre searã și noaptea în vest și nord-vest, însã condițiile de ploaie vor fi reduse. În zona de munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificãri temporare, în prima parte a intervalului, în cea mai mare parte a țãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 10 și 16 grade, iar cele minime între -3 și 7 grade, mai coborâte în depresiuni. Noaptea, local se va produce brumã.

Marți 25 aprilie
Vremea se va încãlzi ușor, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în nord-vest, unde vor fi condiții ca izolat sã plouã slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare mai ales în vest, în est și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 14 și 21 de grade, iar cele minime între 3 și 12 grade, mai mici în depresiuni. Dimineața și noaptea, local se va produce brumã
.

Vremea în Oltenița
La noapte
Vremea va fi deosebit de rece pentru aceastã datã. Temperatura minimã va fi de -1…1 grad, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã, spre -3…-2 grade. Cerul va fi variabil și se va produce brumã, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Sâmbătă 22 aprilie
Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit pentru aceastã datã, deși temperatura aerului va fi în creștere fațã de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 3…4 grade.

Duminică 23 aprilie
Vremea se va menține mai rece decât în mod obișnuit la aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri îndeosebi ziua și temporar va ploua slab. Vântul va sufla moderat în prima parte a intervalului, apoi treptat va slãbi în intensitate. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 2…4 grade.

Luni 24 aprilie
Deși va crește ușor fațã de ziua precedentã, temperatura aerului se va menține la valori sub cele normale pentru aceastã datã. Maxima va fi de 15…16 grade, iar minima de 2…4 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Marți 25 aprilie
Vremea se va încãlzi și va deveni normalã din punct de vedere termic. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã de 5…7 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − 4 =

+ 16 = 19

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie