Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 22-25 mai 2017

Vremea în țară
La noapte
Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri ale vântului, în estul, centrul, nordul țãrii, la munte și pe arii restrânse în rest. Izolat cantitãțile de apã vor depãși 20…25 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra între 7 și 14 grade.

Luni 22 mai
Valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi temporar noros și mai ales pe parcursul zilei vor fi averse și descãrcãri electrice în regiunile sudice, sud-estice, în zonele de deal și montane și pe arii restrânse în restul teritoriului. Izolat, cantitãțile de apã vor depãși 15 l/mp, iar în sud-vest vor fi condiții de grindinã. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare în prima jumãtate a intervalului, îndeosebi în regiunile estice și la munte, unde, pe arii restrânse, la rafalã, se vor depãși viteze de 45…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade în nordul litoralului și 28 de grade în sud-vestul țãrii, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 4 și 14 grade.

Marți 23 mai
În regiunile vestice, la deal și la munte vremea va fi în general instabilã și se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Pe arii restrânse vor fi posibile cantitãți mai importante de apã și cãderi de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil și manifestãri specifice instabilitãții atmosferice vor fi izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade.

Miercuri 24 mai
În vestul, centrul și nordul țãrii precum și în zonele montane și submontane vremea va fi instabilã și în special dupã-amiaza și noaptea vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Pe spații mici se vor acumula cantitãți de apã mai însemnate și vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilitãții atmosferice își vor face apariția doar pe arii restrânse și la cote mai reduse, îndeosebi în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, ușor mai coborâte pe litoral spre 17 grade, iar cele minime între 8 și 15 grade.

Joi 25 mai
Vremea va fi în general instabilã și se va rãci. Pe parcursul zilei vor fi înnorãri și va ploua în cea mai mare parte a țãrii, în timp ce noaptea, cerul se va degaja treptat, iar aria ploilor va fi în restrângere și diminuare spre est și sud-est. Ploile vor avea mai ales caracter de aversã, pe arii restrânse temporar se vor semnala descãrcãri electrice și izolat se vor acumula cantitãți de apã mai importante. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 24 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade
.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 12…13 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Luni 22 mai
Cerul va fi temporar noros, iar în cursul zilei vor fi averse, posibil însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã de 11…12 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Marți 23 mai
Vremea va fi predominant frumoasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 9…11 grade.

Miercuri 24 mai
Vremea va fi în general frumoasã, iar regimul termic caracterizat de valori normale pentru aceastã perioadã a anului. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare îndeosebi în a doua parte a nopții când probabilitatea de apariție a ploilor de scurtã duratã va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 10…11 grade.

Joi 25 mai
Vremea se va rãci și va fi în general închisã. Pe parcursul zilei temporar se vor semnala averse și vor fi posibile descãrcãri electrice, în timp ce noaptea cerul se va degaja treptat, iar ploile vor înceta. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 19…20 de grade, iar cea minimã de 9…10 grad
e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − 4 =

− 1 = 2

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie