Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 22-28 noiembrie 2021

Meteorologii anunță o răcire a vremii începând cu data de 22 noiembrie când încep și ploile. Un val de aer rece va aduce schimbări la nivel termic, iar temperaturile vor fi ușor mai scăzute decât normalul pentru această perioadă a anului.

Valul de aer rece se va manifesta, în special, la jumătatea săptămânii, în zilele de miercuri și joi. În zonele montane sunt anunțate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vremea se răcește în toată țara, astfel, vremea intră într-un proces de răcire începând cu prima zi din această săptămână. Temperaturile vor scădea până spre valori în jurul a 8 grade, în medie, în data de 23 noiembrie.

Specialiștii Administrației de Meteorologie anunță că procesul de răcire a vremii va continua, astfel încât media temperaturilor maxime va coborî spre valori în jurul a 5 grade până la sfârșitul lunii noiembrie.

În perioada 20 – 23 noiembrie media temperaturilor minime va fi de 4…6 grade, apoi valorile termice nocturne vor scădea spre valori medii, în jurul a 0 grade, în data de 25 noiembrie, valoare ce va fi de interes până la sfârșitul intervalului.

În ceea ce privește regimul pluviometric, trebuie să știți că probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în zilele de 18 și 19 noiembrie și în intervalul 22 – 28 noiembrie.

Pentru cei care așteaptă vești despre ninsoare, meteorologii transmit că deocamdată nu există date clare în acest sens. Vor fi episoade scurte de ninsoare în luna decembrie, însă iarna adevărată cu ger și viscol se va instala abia din ianuarie-februarie 2022.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie