Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 23-26 martie 2015

Vremea in tara
La noapte

Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile estice și vor fi precipitații slabe, mai ales sub formã de ninsoare în zona Carpaților Orientali, mixte în estul Transilvaniei și local în Moldova și doar izolat, sub formã de ploaie, în Dobrogea și în estul Munteniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sud-est și la munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade, ușor mai mici în depresiuni. În zonele joase, mai ales din regiunile intracarpatice, local se va produce bruma și vor fi condiții de ceațã.

Luni, 23 martie

Vreme saptamanaVremea se va rãci fațã de ziua anterioarã îndeosebi în regiunile din jumãtatea esticã, unde va deveni mai rece decât în mod obișnuit la aceastã datã, în timp ce în restul teritoriului valorile termice se vor menține apropiate de cele normale pentru ultima decadã a lunii martie. Astfel, se vor înregistra maxime de la 4…5 grade în Delta Dunãrii și în nordul Moldovei, pânã la 14…15 grade, izolat, în vest și centru. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a zilei în zona montanã, unde izolat va fulgui, iar noaptea în sud-vestul extrem, unde vor fi condiții de ploaie slabã. Vântul va prezenta unele intensificãri în regiunile sudice și pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 5 grade în vest. Dimineața și noaptea, local se va forma brumã și vor fi condiții de ceațã.

Marti, 24 martie

Valorile termice, în creștere fațã de intervalul anterior în toate zonele țãrii, se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime vor avea valori de la 7…8 grade pe litoral, pânã la 17…18 grade în regiunile vestice și centrale, iar cele minime se vor situa între -5 grade în estul Transilvaniei și 9 grade în sudul Banatului. Cerul va fi variabil spre senin, dar cu înnorãri în sud-vestul extrem, iar noaptea și în vest, unde izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificãri, îndeosebi ziua, mai ales pe crestele montane, în Câmpia de Vest și pe litoral. În regiunile extracarpatice, spre sfârșitul intervalului, se va semnala ceațã.

Miercuri, 25 martie

Vremea va fi mai caldã decât în mod obișnuit la aceastã datã, îndeosebi în nord, nord-vest și centru. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 20 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade. Înnorãrile, persistente în vest și în sud-vest, se vor extinde treptat în toate zonele țãrii. Mai ales în a doua parte a zilei va ploua în Banat, Oltenia, Transilvania și în Muntenia și local în Crișana, iar noaptea și în restul teritoriului. În zona montanã, îndeosebi în cursul nopții, precipitațiile vor fi mixte. La începutul intervalului, în est și în sud-est, se va semnala ceațã. Vântul va prezenta intensificãri la munte, în Banat, dar local și temporar și în restul teritoriului.

Joi, 26 martie

Valorile termice vor continua sã creascã mai ales în regiunile extracarpatice și astfel, vremea va deveni deosebit de caldã în toatã țara. Temperaturile maxime vor fi de la 12 grade în deltã, pânã la 23…24 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa între 2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 11 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri. Temporar se vor semnala ploi slabe, ziua, local în nord-vest și izolat în sud-vest, centru și sud, iar noaptea, local în jumãtatea sudicã a țãrii. Vântul va avea unele intensificãri în cursul zilei pe crestele montane, dar local și în vest, centru și est.

Vremea in Oltenita
La noapte

Cerul va avea unele înnorãri, iar vântul se va intensifica ușor. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 4 grade.

Luni, 23 martie

Vremea se va rãci. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la începutul intervalului, când și vântul mai avea unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Marti, 24 martie

Valorile termice vor fi în creștere ușoarã și se vor apropia de cele normale specifice perioadei; temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimã va fi de 0…2 grade. Cerul va fi variabil spre senin, iar noaptea vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab și moderat.

BranduseMiercuri, 25 martie

Vremea va fi ușor mai caldã decât în mod obișnuit la aceastã datã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimã va fi de 7…9 grade. Cerul se va înnora treptat și spre searã și în prima parte a nopții, temporar va ploua. La începutul intervalului vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri mai ales ziua.

Joi, 26 martie

Vremea va deveni deosebit de caldã, cu o maximã termicã de 21…22 de grade și o minimã de 8…10 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare mai ales dupã-amiaza și noaptea, când vor fi condiții de ploaie slabã. Vântul va sufla slab și moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 64 = 66

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie