Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 24-28 ianuarie

Vremea în țară
La noapte
La munte și în dealurile subcarpatice cerul va fi mai mult senin. În zonele joase de relief vor fi înnorãri, Sunny Wintertrecãtor fulguieli, iar ceața asociatã și cu depunere de chiciurã, va fi prezentã local în vest și centru și pe arii mai restrânse în sud. Vântul va deveni moderat în estul teritoriului și se va menține în general slab în rest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -11 și -1 grad, izolat mai coborâte în nord-vestul și centrul țãrii pânã spre -16…-15 grade.

Miercuri 25 ianuarie
În vestul și centrul țãrii vremea va fi rece, în timp ce în rest, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. În zonele joase de relief va fi nebulozitate joasã în cea mai mare parte a intervalului și mai ales în Banat, Crișana, Transilvania și Oltenia, local va fi ceațã, asociatã cu depunere de chiciurã și trecãtor fulguieli. La munte și în dealurile subcarpatice cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre searã și în cursul nopții. Îndeosebi în a doua parte a intervalului va ninge slab, local în regiunile estice și cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab și modeat, cu unele intensificãri în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, precum și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 și 4 grade, cu cele mai scãzute valori în zonele cu ceațã persistentã din centrul țãrii, iar cele minime se vor situa, în general, între -15 și -5 grade.

Joi 26 ianuarie
Vremea se va rãci și va fi ger, dimineața, îndeosebi în nord și centru, iar noaptea în cea mai mare parte a țãrii. Temperaturile maxime, vor fi cuprinse, în general, între -7 și 2 grade, iar cele minime se vor situa între -21 și -9 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaților Orientali pânã spre -26 de grade, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest, pânã la -7…-6 grade. În nord-vestul, centrul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte cerul va fi variabil, iar în rest va prezenta înnorãri. Va mai ninge slab, pe arii restrânse, îndeosebi în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în prima parte a intervalului în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei și pe crestele montane. În zonele joase, pe arii restrânse, va fi ceațã, asociatã cu depunere de chiciurã, în primele ore, îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar noaptea și în rest.

Vineri 27 ianuarie
Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la aceastã datã, geroasã dimineața în cea mai mare parte a țãrii, iar noaptea în nord-vest, centru, sud și local în vest. În estul țãrii și parțial în sud și centru, cerul va avea înnorãri, iar dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceațã asociatã cu chiciurã și trecãtor fulguieli. În celelalte regiuni cerul va fi mai mult senin, iar ceața va fi prezentã, izolat mai ales la începutul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe la munte, la altitudini mai mari, dar și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 și 2 grade, iar cele minime, în general, între -16 și -6 grade.

Sâmbătă 28 ianuarie
Valorile termice se vor menține mai coborâte decât în mod normal la aceastã datã în cea mai mare parte a țãrii, iar ger va mai fi dimineața în nord-vest, centru, sud și local în vest, iar noaptea doar pe arii restrânse. Cerul va fi temporar noros și va ninge slab, local în regiunile estice și izolat la munte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 5 grade, iar cele minime, în general, între -11 și -3 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, va fi ceațã asociatã cu chiciurã
.

Tablou IarnaVremea în țară
La noapte
Cerul va avea înnorãri și vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de -4…-2 grade, posibil mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Miercuri 25 ianuarie
Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va avea înnorãri, dimineața vor fi condiții de ceațã asociatã cu depunere de chiciurã, iar noaptea trecãtor va ninge slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 0…1 grad, iar minima de -6…-5 grade.

Joi 26 ianuarie
Vremea se va rãci, devenind geroasã noaptea. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar minima va fi de -12…-11 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã. Cerul va fi variabil cu înnorãri temporare în primele ore ale zilei, când vor mai fi condiții de ninsoare slabã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceațã.

Vineri 27 ianuarie
Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la aceastã datã, chiar geroasã îndeosebi la începutul intervalului. Cerul va fi temporar noros ziua și acoperit noaptea. Dimineața vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -4 grade, iar cea minimã va fi de -10…-8 grade.

Sâmbătă 28 ianuarie
Valorile termice vor rãmâne sub mediile climatologice specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimã va fi de -8…-6 grade

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 7 =

+ 50 = 60

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie