Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 25-28 iulie 2015

Vremea in tara
La noapte

Cerul va fi mai mult senin, exceptând în primele ore din interval când în vestul și nordul țãrii, unde vor fi înnorãri și izolat averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 11 grade în estul Transilvaniei și 25 de grade în Dealurile de Vest.

Sambata 25 iulie

Vremea va fi cãlduroasã, canicularã în orele amiezii în cea mai mare parte a țãrii, când indicele temperaturã-La munteumezealã ITU va atinge și depãși pragul critic de 80 de unitãți, mai ales în zonele de câmpie și podiș. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zona montanã unde, în special dupã-amiaza, vor fi înnorãri temporar accentuate și pe arii restrânse averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 de grade pe litoral și în jur de 38 de grade, local, în vestul și sud-vestul țãrii precum și în sudul Moldovei, iar cele minime se vor încadra între 15 și 25 de grade, mai coborâte în depresiuni, spre 10 grade în estul Transilvaniei.

Duminica 26 iulie

Vremea se va menține canicularã în regiunile sudice și estice, în timp ce, în restul teritoriului, instabilitatea atmosfericã se va accentua, iar temperatura aerului va marca o scãdere fațã de ziua precedentã, apropiindu-se de normele climatologice specifice perioadei. Vor fi dezvoltãri noroase convective în regiunile vestice, nordice și centrale, unde local, mai ales în cursul zilei și la începutul nopții, se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat va fi grindinã și cantitãțile de apã vor fi mai însemnate. În sudul și sud-estul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 28 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor încadra între 13 și 26 de grade.

Luni 27 iulie

Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, canicularã în regiunile sudice și sud-estice, unde și disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorãri spre searã și noaptea în vestul, centrul și nordul teritoriului, precum și în zonele montane, unde local vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28…29 de grade în Maramureș și nordul Moldovei și în jur de 38 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor încadra între 16 și 26 de grade, mai scãzute în depresiuni, spre 12 grade.

Marti 28 iulie

Valul de cãldurã va persista și se va intensifica ușor, îndeosebi în regiunile sudice și estice, astfel încât vremea va fi cãlduroasã în toatã țara, canicularã în Câmpia de Vest, dar mai ales în Câmpia Românã, iar senzația de disconfort termic va fi accentuatã. Cerul va fi variabil spre senin, cu înnorãri dupã-amiaza și seara în zonele montane, iar noaptea și în nord-vest, unde pe arii restrânse se vor semnala averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe creste, dar și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 și 39 de grade, iar cele minime, între 12 și 26 de grade.
Vremea in Oltenita
La noapte

Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 18…19 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã, spre 16 grade.

CaldSambata 25 iulie

Vremea se va menține canicularã în orele amiezii, când temperatura maximã va fi de 36…37 de grade, iar indicele temperaturã-umezealã ITU va atinge și depãși pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 19…21 de grade.

Duminica 26 iulie

Vremea va fi în continuare canicularã, iar indicele temperaturã-umezealã ITU va atinge și depãși pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimã va fi de 21…23 de grade.

Luni 27 iulie

Canicula va persista, iar temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 37 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 21…23 de grade.

Marti 28 iulie

Valul de cãldurã va persista, astfel încât temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 38 de grade, ceea ce va caracteriza o vreme canicularã și senzație de disconfort accentuatã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 23…25 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

23 + = 26

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie