Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Vremea in tara
La noapte
În regiunile din vestul, nordul și centrul țãrii cerul va fi noros, iar precipitațiile se vor semnala pe arii iarna_munteextinse. La munte va ninge, în Maramureș și în nordul și estul Transilvaniei vor predomina ninsorile, iar în Banat, Crișana și jumãtatea de nord a Moldovei vor fi precipitații mai ales sub formã de lapovițã și ploaie. În sudul și sud-estul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, iar precipitații slabe, mai ales ploi, se vor semnala pe spații mici. Pe arii restrânse se va depune polei. Vântul va avea intensificãri în zona montanã, mai ales pe creste, cu rafale de 70…80 km/h, astfel încât, pentru intervale scurte de timp, va viscoli și va spulbera zãpada. Temperaturile minime, mai ridicate decât în nopțile precedente, vor fi cuprinse între -7 grade în estul Transilvaniei și 2 grade în Banat și sudul Olteniei. Izolat vor fi condiții de ceațã.

Luni
În cea mai mare parte a țãrii, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele normale pentru sfârșitul lunii decembrie. În regiunile din vestul, centrul și nordul teritoriului, iar noaptea și în est, cerul va fi mai mult noros. La munte, mai ales la altitudini mari, vor predomina ninsorile, iar în Maramureș, Transilvania, zona deluroasã din Banat și Crișana și local în Moldova se vor semnala precipitații mixte. În sud și sud-est înnorãrile vor fi temporare și doar izolat vor fi precipitații slabe, predominant ploi. Vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificãri, mai ales în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad în estul Transilvaniei și 7 grade în Banat și Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 3 grade.

Marti
Valorile termice, în special cele diurne, se vor situa în continuare peste mediile climatologice specifice perioadei din an, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade în nord-vestul și centrul țãrii și 10 grade în sud, iar cele minime vor fi curpinse, în general, între -5 și 0 grade. Cerul va avea înnorãri în general persistente în regiunile intracarpatice, unde local și temporar se vor semnala precipitații, mixte în cursul zilei și predominant sub formã de ninsoare noaptea, iar la munte va ninge. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros și, cu precãdere în est și sud-est, în prima parte a zilei, vor fi precipitații mai ales sub formã de ploaie, în timp ce spre sfârșitul intervalului în Moldova, pe arii restrânse vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificãri în zonele montane, cu viteze mai mari pe creste, unde va viscoli sau spulbera zãpada, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse și în celelalte regiuni.

Miercuri
Vremea se va rãci fațã de intervalul anterior, astfel încât, în majoritatea regiunilor, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros în zona de munte, unde va ninge. În celelalte regiuni înnorãrile vor fi temporare, iar precipitațiile, ninsori slabe în centru și predominant ninsori în est și sud-est, se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va continua sã aibã intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local și în zonele mai joase de relief, în special din Oltenia și Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între -3…-2 grade în depresiuni și 5…6 grade în sud și sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 și -2 grade.


Joi
Vremea va continua sã se rãceascã. Cerul va fi mai mult noros în estul țãrii și în zona de munte, unde va mai ninge slab. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare și numai pe arii restrânse în centru vor fi ninsori slabe. Vântul va continua sã prezinte intensificãri la munte, dar local și în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -12 și -4 grade.

cald-craciunVremea in Oltenita
La noapte
Cerul va fi temporar noros, iar condițiile pentru precipitații slabe, mixte, vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã, mai ridicatã decât în nopțile precedente, va fi de -5…-3 grade. Trecãtor este posibil sã se formeze ceațã.

Luni
Valorile termice se vor situa peste cele normale la aceastã datã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimã va fi de -2…-1 grad. Cerul va fi temporar noros, iar trecãtor, în cursul nopții, vor fi condiții pentru precipitații slabe mixte. Vântul va sufla în general slab.

Marti
Cerul va fi temporar noros și, mai ales în prima parte a zilei, vor fi condiții de ploaie slabã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului, mai ridicatã decât în mod obișnuit la aceastã datã, va avea valoarea maximã de 7…8 grade, iar cea minimã se va situa în jurul a -2 grade.

Miercuri
Vremea se va rãci ușor fațã de intervalul precedent. Cerul va avea înnorãri și temporar vor fi precipitații slabe, predominant sub formã de ninsoare. Vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slãbi în intensitate. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimã va fi de -5…-4 grade.

Joi
Vremea va continua sã se rãceascã. Cerul va fi temporar noros, favorabil trecãtor fulguielii, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimã va fi de -7…-5 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + thirteen =

76 − = 72

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie