Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 25-29 martie

Vremea în țară
La noapte
Înnorãrile se vor extinde treptat cuprinzând majoritatea zonelor. În Carpații Orientali și izolat în restul zonei montane vor fi precipitații predominant sub formã de ninsoare, în nordul și estul Transilvaniei, în Moldova și în Maramureș vor fi ploi, dar trecãtor și lapovițã sau ninsoare, iar în sud-est va ploua local. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în zona montanã, iar spre dimineațã pe arii restrânse și în rest. Temperaturile minime vse vor încadra între 0 și 8 grade.

Duminică 26 martie
Vremea va continua sã se rãceascã, astfel încât regimul termic va fi caracterizat de valori mai scãzute decât cele normale pentru ultima decadã a lunii martie. Ziua cerul va avea înnorãri în centrul, estul și sudul țãrii, unde precipitațiile vor fi frecvente și pe arii restrânse se vor cumula 15…20 l/mp. Va ploua, iar în Transilvania și trecãtor în Moldova precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. În Carpații Orientali și Meridionali vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ și în special la altitudini de peste 1500 m se va depune strat de zãpadã mai consistent. În restul teritoriului cerul va fi parțial noros, iar precipitațiile izolate. În cursul nopții cerul se va degaja treptat în cea mai mare parte a țãrii, vor mai fi posibile ploi slabe în sud și sud-est și fulguieli la munte, iar local în regiunile intracarpatice și izolat în celelalte zone se va produce brumã. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare în prima parte a intervalului în majoritatea zonelor, cu viteze de pânã la 50…60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depãși 70…80 km/h, viscolind și spulberând zãpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime între -6 și 3 grade.

Luni 27 martie
Valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologic specifice pentru ultima decadã a lunii martie. Cerul va fi parțial noros în sudul și sud-estul țãrii unde doar izolat, la începutul zilei, vor fi posibile ploi slabe, iar în rest va fi variabil la senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã, dar și în Moldova, Dobrogea și Bãrãgan. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 15 grade, iar cele minime între -4 grade în depresiunile intramontane și 6 grade pe litoral. Spre dimineațã se va produce brumã local în Transilvania și Maramureș și izolat în restul teritoriului. În zonele joase de relief, vor fi condiții de ceațã.

Marți 28 martie
Vremea va fi frumoasã și se va încãlzi fațã de ziua anterioarã, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificãri regiunile estice și pe crestele montane. Temperaturile minime se vor încadra între 1 și 9 grade, ușor mai scãzute, spre -2 grade, în depresiunile intramontane unde se va produce brumã. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã.

Miercuri 29 martie
Vremea se va menține frumoasã și va continua sã se încãlzeascã. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar cele minime între 4 și 10 grade, ușor mai mici în depresiuni. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã
.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi mai mult noros, favorabil ploii slabe, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 6…7 grade.

Duminică 26 martie
Regimul termic va fi caracterizat de valori mai scãzute decât cele climatologic specifice datei. Ziua cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri. Noaptea cerul se va degaja treptat, iar vântul va deveni slab. Temperatura maximã va fi de 8…9 grade, iar cea minimã de 1…2 grade, mai scãzutã, spre -1 grad, în zona preorãșeneascã unde vor fi condiții de brumã.

Luni 27 martie
Cerul va fi parțial noros în cursul zilei, apoi se va însenina. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimã va fi de 3…4 grade, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã. Dimineața, vor fi condiții de ceațã.

Marți 28 martie
Vremea va fi frumoasã și se va încãlzi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimã va fi de de 4…6 grade.

Miercuri 29 martie
Vremea se va menține frumoasã și va continua sã se încãlzeascã. Temperatura maximã va fi de 21…22 de grade, iar cea minimã de 5…7 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moder
at.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =

8 + 2 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie