Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 26-30 decembrie 2015

Vremea in tara
La noapte

Valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât ar fi normal la aceastã datã, astfel cã cele Soare decembrieminime se vor încadra între -4…-3 grade în depresiuni și 5…6 grade în Dealurile de Vest și pe litoral. Cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Oltenia pe spații restrânse va fi nebulozitatea joasã și se va semnala ceațã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte, cu precãdere în zona Carpaților Orientali.

Duminica 27 decembrie

Valorile termice vor marca o creștere fațã de ziua precedentã și vor caracteriza o vreme deosebit de caldã pentru aceastã perioadã a anului în cea mai mare parte a țãrii, dar în special în sud și în est, la deal și la munte. Pe parcursul zilei, în zonele joase din Banat, Crișana și Transilvania pe arii restrânse va fi nebulozitate joasã sau ceațã, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil. În timpul nopții norii joși vor fi prezenți în regiunile intracarpatice, iar ceața se va semnala local în sud, în vest și în centru și izolat se va asocia cu burnițã. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în zona montanã. Temperaturile maxime se vor încadra între 2…3 grade în zonele cu ceațã persistentã din vestul Transilvaniei și 18…19 grade în zona subcarpaticã din Moldova, Muntenia și Oltenia; minimele termice vor fi cuprinse între -5 și 4 grade, mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest.

Luni 28 decembrie

În vestul, nord-vestul și centrul țãrii vremea va fi în general închisã, cu precãdere în zonele joase de relief, unde nebulozitatea stratiformã și ceața vor fi persistente și asociate cu burnițã, condiții în care valorile termice se vor apropia de cele climatologic specifice datei. În restul teritoriului, peste zi cerul va fi variabil, regimul termic se va situa cu mult peste cel normal în aceastã perioadã din an, iar ceața va fi prezentã pe arii restrânse, în orele dimineții. În cursul nopții, nebulozitatea se va accentua în jumãtatea de nord-est și se vor semnala precipitații mixte în Moldova și sub formã de ninsoare local în zona Carpaților Orientali și Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, iar noaptea și în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 2…4 grade izolat în vest și centru și 18…19 grade în Subcarpații Getici; minimele termice vor fi cuprinse între -3 și 5 grade.

Marti 29 decembrie

Vremea va intra într-un proces de rãcire, ce va fi semnificativã ziua în regiunile extracarpatice, iar noaptea se va resimți la nivelul întregii țãri ; astfel se vor înregistra temperaturi în jurul celor specifice perioadei, cu maxime între 0 și 8 grade și minime între -9 și 0 grade, mai scãzute în depresiuni, spre -12 grade. Cerul va fi temporar noros. Ziua va ninge în zona Carpatilor Orientali și Meridionali și local în Moldova, iar în Muntenia, cu precãdere la deal și izolat în Dobrogea vor fi precipitații mai ales sub formã de lapovițã și ninsoare. Noaptea precipitații predominant sub formã de ninsoare se vor semnala îndeosebi în Oltenia. Izolat se va forma polei și ghețuș. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare în estul și în sudul teritoriului.

Miercuri 30 decembrie

Vremea va continua sã se rãceascã, valorile termice urmând a coborî chiar sub mediile climatologic specifice, astfel cã noaptea va fi geroasã în nord și centru. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri în prima parte a intervalului, când va ninge local în sud-vestul țãrii și cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în est și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 și 3 grade, iar cele minime între -13 și -4 grade, mai scãzute în depresiuni, pânã în jurul a -16 grade.

Vremea in Oltenita
La noapte

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 2…3 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Duminica 27 decembrie

Valorile termice vor marca o creștere fațã de ziua precedentã și vor caracteriza o vreme mult mai caldã decât ar fi normal în ultima decadã a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 1…3 grade. În cursul nopții se va forma ceațã.

Luni 28 decembrie

Vremea se va menține deosebit de caldã pentru sfârșitul lunii decembrie; temperatura maximã va fi de 12…13 grade, iar cea minimã de 1…3 grade. Cerul va fi variabil, cu ceațã în primele ore ale dimineții și unele înnorãri noaptea. Vântul va sufla slab și moderat.

Marti 29 decembrie

Vremea se va rãci accentuat, astfel cã valorile de temperaturã vor deveni apopiate de cele normale pentru aceastã perioadã a anului. Cerul va fi mai mult noros și, cu precãdere în partea a doua a zilei, vor fi precipitații mai ales sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va prezenta intensificãri temporare. Temperatura maximã va fi de 3…4 grade, iar cea minimã de -4…-3 grade.

Iarna frumoasaMiercuri 30 decembrie

Vremea va continua sã se rãceascã, devenind mai rece decât în mod obișnuit pentru sfârșitul lunii decembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în primele ore ale zilei, când vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de -1…0 grade, iar cea minimã de -9…-8 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × five =

82 − = 79

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

2 octombrie 2019

Primarul vrea, consilierii ridică mâna: Pentru echipa de fotbal șase miliarde pe an, pentru elevii oltenițeni burse de câțiva lei

Laura Suzeanu Primarul Petrică Țone este în continuare generos cu echipa de fotbal din spatele Asociației Club Sportiv Municipal Oltenița. Este generos, dar pe banii oltenițenilor, în timp ce profesorii care se mai încumetă să organizeze activități școlare, caută surse externe pentru premii și diplome. Deși jucătorii provin din alte zone, altele decât Oltenița, din bugetul local vor pleca din nou 150.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “nivelul de cunoştinţe ale elevilor” sau …
Corespondenta la redactie