Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 27-30 aprilie 2015

Vremea in tara
La noapte

Cerul va avea înnorãri temporare în vestul și nordul țãrii, precum și la munte, unde pe arii restrânse vor fi averse slabe și, posibil, descãrcãri electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil și astfel de fenomene se vor semnala doar izolat, la începutul nopții. Vântul va sufla moderat pe litoral și în zona montanã înaltã și va fi în general slab în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiuni și 14 grade în Dealurile de Vest. În sud-est vor fi condiții de ceațã.

LiliacLuni, 27 aprilie

Vremea se va menține caldã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16…17 grade pe litoral și 27 de grade în regiunile sudice, iar cele minime se vor încadra, în general, între 4 și 14 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales în partea a doua a zilei și noaptea când local la munte, în vestul și nordul țãrii și izolat în rest vor fi averse, însoțite de descãrcãri electrice și, posibil, grindinã. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri trecãtoare în timpul averselor. Dimineața și noaptea, în regiunile estice, vor fi condiții de ceațã.

Marti, 28 aprilie

Vremea va deveni în general instabilã, iar valorile termice vor marca o scãdere. Cerul va fi noros în jumãtatea de vest a țãrii, unde pe arii extinse va ploua, iar în restul teritoriului înnorãrile se vor accentua dupã-amiaza și noaptea și ploile se vor semnala local. Vor fi mai ales averse, însoțite de descãrcãri electrice și, izolat, de grindinã, iar în vestul, centrul și nordul țãrii, precum și în zonele de deal și de munte, cantitãțile de apã vor depãși pe arii restrânse 15…20 l/mp și izolat 25…30 l/mp. Vântul va avea unele intensificãri în sudul și estul țãrii, dar trecãtor și în timpul ploilor în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor situa între 15…16 grade pe litoral și 24…25 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 12 grade.

Miercuri, 29 aprilie

Vremea va continua sã se rãceascã, iar în prima parte a zilei cerul va fi mai mult noros și va ploua în jumãtatea de nord a țãrii și local în sud. Dupã-amiaza și noaptea cerul se va degaja treptat în vestul, centrul și nordul țãrii, iar aria ploilor se va restrânge cãtre jumãtatea esticã a teritoriului. În zona montanã vor fi precipitații mixte. Vântul va prezenta intensificãri locale, mai ales în regiunile sudice și la munte. Temperaturile maxime, mai scãzute decât normele climatologice specifice perioadei, îndeosebi în vestul, centrul și nordul teritoriului, vor fi cuprinse între 9 grade, local, în regiunile intracarpatice și nordul Moldovei și 20…21 de grade în sud-est, iar cele minime se vor situa între 0 și 9 grade. Izolat vor fi condiții de brumã noaptea în vest și nord-vest.

Joi, 30 aprilie

Vremea se va încãlzi în majoritatea regiunilor și se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei în sud-estul și sudul țãrii, unde izolat va mai ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice, mai ales la începutul intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14…15 grade în Delta Dunãrii, Moldova și în depresiuni și 19…20 de grade în sudul și sud-vestul țãrii, iar cele minime se vor situa, în general, între 1 și 9 grade. Izolat, în depresiuni, vor fi condiții de brumã.

Vremea in Oltenita
La noapte

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 9…10 grade, posibil mai coborâtã la periferia orașului.

Luni, 27 aprilie

Vremea se va menține caldã. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade și cea minimã de 10…12 grade. Cerul, mai mult senin dimineața, va avea unele înnorãri dupã-amiaza și noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Primavara_Marti, 28 aprilie

Vremea se va rãci ușor și va deveni în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza și la începutul nopții, când se vor semnala averse și descãrcãri electrice. Vântul va avea intensificãri, mai ales în cursul zilei. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã va fi de 9…11 grade.

Miercuri, 29 aprilie

Vremea va continua sã se rãceascã. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, iar vântul va avea intensificãri mai ales în cursul zilei. Temperatura maximã va fi de 19…20 de grade, iar cea minimã de 7…9 grade.

Joi, 30 aprilie

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a zilei, dar condițiile de ploaie slabã vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 18…19 grade, iar cea minimã de 6…8 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

69 − = 60

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie