Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 27-30 aprilie 2016

Vremea în țară
La noapte
Vremea va fi mai rece decât în mod normal la aceastã datã în majoritatea regiunilor, iar temperaturile Primavara-Munteminime vor fi cuprinse, în general, între -3 și 7 grade. Cerul va mai avea unele înnorãri în sud-est, unde va ploua pe arii restrânse, și va fi mai mult senin în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificãri în Dobrogea și la munte. Spre sfârșitul intervalului se va forma brumã, local în nord, centru și în zona submontanã și izolat în rest.

Miercuri 27 aprilie
Vremea va fi predominant frumoasã și se va încãlzi fațã de intervalul precedent. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile vestice, unde se va înnora în cursul nopții și vor fi averse slabe, posibil însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificãri în vestul țãrii și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 21 de grade, iar cele minime între 2 și 10 grade, mai scãzute spre -3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, unde se va mai produce brumã.

Joi 28 aprilie
Vremea va fi ușor instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, averse și descãrcãri electrice, local în sud-vestul, centrul și nord-estul țãrii și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri ziua. Temperaturile maxime, apropiate de cele normale în cea mai mare parte a teritoriului, se vor încadra între 13 și 23 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei și 13 grade în deltã.

Vineri 29 aprilie
Vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadã a lunii aprilie. Cerul va avea înnorãri și va ploua în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul, unde ploile se vor semnala doar izolat. Vor fi și averse, posibil însoțite de descãrcãri electrice, iar izolat cantitãțile de apã pot fi mai însemnate. În timpul nopții, pe crestele montane, trecãtor vor fi și precipitații sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va avea unele intensificãri ziua, în zona montanã înaltã și în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 24 de grade, iar cele minime se vor încadra între 5 și 12 grade.

Sâmbătă 30 aprilie
Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și va ploua, ziua în nordul și centrul țãrii, la deal și la munte, iar noaptea mai ales în regiunile sud-vestice. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, cu precãdere dupã-amiaza. Vor fi mai ales averse, posibil însoțite de descãrcãri electrice, iar izolat cantitãțile de apã pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri trecãtoare în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade, iar cele minime între 4 și 12 grade.

Vremea în Olteniţa
La noapte
Vremea va fi ușor mai rece decât ar fi normal în aceastã perioadã, cu o temperaturã minimã de 4…5 grade, mai scãzutã în zona perifericã, spre 2 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab.

Flori RozMiercuri 27 aprilie
Vremea va fi frumoasã și se va încãlzi, astfel încât temperatura maximã va fi de 18…19 grade, iar cea minimã de 6…8 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Joi 28 aprilie
Vremea va fi ușor mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a intervalului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 8 grade.

Vineri 29 aprilie
Valorile termice se vor menține ușor mai ridicate decât cele normale pentru sfârșitul lunii aprilie. Cerul va avea înnorãri, iar spre searã și noaptea temporar va ploua și sunt posibile descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 10 grade.

Sâmbătă 30 aprilie
Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru sfârșitul luni aprilie. Cerul va fi temporar noros și vor mai fi posibile ploi de scurtã duratã și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 19…20 de grade, iar cea minimã de 8…10 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =

− 6 = 4

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie