Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 27-30 mai 2015

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi mai mult noros în vestul, nord-vestul și parțial în centrul țãrii și variabil, cu înnorãri temporare, în special în primele ore ale intervalului, în restul teritoriului. Va ploua în Maramureș, Crișana și local în Transilvania și în zona Carpaților Orientali, unde cantitãțile de apã vor depãși local 15 l/mp și izolat 30 l/mp. În celelalte regiuni ploile vor fi mai puțin însemnate cantitativ, iar acestea se vor semnala pe arii mai restrânse în Banat, Moldova, precum și în zona Carpaților Meridionali și numai izolat în rest. Vor fi mai ales averse, însoțite de descãrcãri electrice. Vântul se va intensifica treptat în partea de vest, nord-vest a teritoriului și pe crestele montane înalte și va avea intensificãri de scurtã duratã în timpul averselor. Temperaturile minime se vor încadra între 8 și 18 grade.

La munte de MaiMiercuri 27 mai
În vestul, centrul și nordul țãrii cerul va fi mai mult noros, pe arii extinse va ploua, cu precãdere în cursul zilei, iar valorile termice vor marca o scãdere accentuatã și vor ajunge sã caracterizeze o vreme rece pentru sfârșitul lunii mai. În Maramureș și local în Carpații Orientali și Meridionali, precum și în Transilvania și Crișana, cantitãțile de apã vor depãși 15 l/mp și izolat 25 l/mp. În restul teritoriului, regimul termic se va situa în limite normale, iar cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate și local averse și descãrcãri electrice, în special dupã-amiaza și noaptea. Izolat, cantitãțile de apã vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindinã.Temperaturile maxime vor fi de la 10…11 grade în Dealurile Banatului și Crișanei pânã la 27…28 de grade în Moldova și Bãrãgan, iar minimele termice se vor încadra între 4 și 14 grade, mai ridicate pe litoral.

Joi 28 mai
Valorile termice vor marca o scãdere semnificativã și în est și sud-est, iar la nivelul întregii țãri vor caracteriza o vreme rãcoroasã pentru sfârșitul lunii mai, chiar dacã în regiunile intracarpatice vor fi în creștere ușoarã fațã de ziua precedentã. Mai ales în prima parte a intervalului, vor fi înnorãri în majoritatea regiunilor, dar ploile vor fi slabe cantitativ și se vor semnala local la munte, pe arii restrânse în centru și sud și numai izolat în est. Noaptea, cerul se va degaja treptat și cu totul izolat vor mai fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale în estul și sud-estul teritoriului, dar trecãtor și în sud-vest și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade de grade în Bãrãgan, iar cele minime între 3 și 14 grade.

Vineri 29 mai
Vremea va fi predominant frumoasã și se va încãlzi ușor fațã de ziua precedentã, dar valorile termice se vor menține mai coborâte decât cele normale pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil în sudul și estul țãrii și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri trecãtoare în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 25 de grade, iar cele minime se vor încadra între 6 și 16 grade, ușor mai mici în estul Transilvaniei spre 2 grade.

Sâmbătă 30 mai
Vremea se va menține predominant frumoasã și va continua sã se încãlzeascã, astfel ca regimul termic se va încadra în limite normale pentru sfârșitul lunii mai. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat, cu ușoare intensificãri în estul și sud-estul țãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 28 de grade, iar cele minime se vor încadra între 8 și 18 grade, ușor mai mici în estul Transilvaniei spre 4 grade.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 12…14 grade.

Primavara grauMiercuri 27 mai
Regimul termic se va menține în limite normale pentru aceastã datã, iar vremea va fi ușor instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate îndeosebi în orele serii și pe parcursul nopții când vor fi averse, însoțite de fenomene electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimã va fi de 11…12 grade.

Joi 28 mai
Valorile termice vor marca o scãdere semnificativã, iar vremea va deveni rãcoroasã pentru aceastã datã. Cerul va prezenta înnorãri, mai ales în cursul zilei, când trecãtor este posibil sã plouã slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 11…13 grade.

Vineri 29 mai
Vremea va fi frumoasã și se va încãlzi ușor fațã de ziua anterioarã, dar valorile termice se vor menține puțin mai coborâte decât cele specifice acestei date. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã de 10…12 grade.

Sâmbătă 30 mai
Vremea se va menține frumoasã și va continua sã se încãlzeascã, astfel cã valorile termice se vor încadra în limite normale pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimã va fi de 11…13 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × five =

7 + 3 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie