Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 27-30 mai 2015

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi mai mult noros în vestul, nord-vestul și parțial în centrul țãrii și variabil, cu înnorãri temporare, în special în primele ore ale intervalului, în restul teritoriului. Va ploua în Maramureș, Crișana și local în Transilvania și în zona Carpaților Orientali, unde cantitãțile de apã vor depãși local 15 l/mp și izolat 30 l/mp. În celelalte regiuni ploile vor fi mai puțin însemnate cantitativ, iar acestea se vor semnala pe arii mai restrânse în Banat, Moldova, precum și în zona Carpaților Meridionali și numai izolat în rest. Vor fi mai ales averse, însoțite de descãrcãri electrice. Vântul se va intensifica treptat în partea de vest, nord-vest a teritoriului și pe crestele montane înalte și va avea intensificãri de scurtã duratã în timpul averselor. Temperaturile minime se vor încadra între 8 și 18 grade.

La munte de MaiMiercuri 27 mai
În vestul, centrul și nordul țãrii cerul va fi mai mult noros, pe arii extinse va ploua, cu precãdere în cursul zilei, iar valorile termice vor marca o scãdere accentuatã și vor ajunge sã caracterizeze o vreme rece pentru sfârșitul lunii mai. În Maramureș și local în Carpații Orientali și Meridionali, precum și în Transilvania și Crișana, cantitãțile de apã vor depãși 15 l/mp și izolat 25 l/mp. În restul teritoriului, regimul termic se va situa în limite normale, iar cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate și local averse și descãrcãri electrice, în special dupã-amiaza și noaptea. Izolat, cantitãțile de apã vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindinã.Temperaturile maxime vor fi de la 10…11 grade în Dealurile Banatului și Crișanei pânã la 27…28 de grade în Moldova și Bãrãgan, iar minimele termice se vor încadra între 4 și 14 grade, mai ridicate pe litoral.

Joi 28 mai
Valorile termice vor marca o scãdere semnificativã și în est și sud-est, iar la nivelul întregii țãri vor caracteriza o vreme rãcoroasã pentru sfârșitul lunii mai, chiar dacã în regiunile intracarpatice vor fi în creștere ușoarã fațã de ziua precedentã. Mai ales în prima parte a intervalului, vor fi înnorãri în majoritatea regiunilor, dar ploile vor fi slabe cantitativ și se vor semnala local la munte, pe arii restrânse în centru și sud și numai izolat în est. Noaptea, cerul se va degaja treptat și cu totul izolat vor mai fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale în estul și sud-estul teritoriului, dar trecãtor și în sud-vest și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade de grade în Bãrãgan, iar cele minime între 3 și 14 grade.

Vineri 29 mai
Vremea va fi predominant frumoasã și se va încãlzi ușor fațã de ziua precedentã, dar valorile termice se vor menține mai coborâte decât cele normale pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil în sudul și estul țãrii și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri trecãtoare în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 25 de grade, iar cele minime se vor încadra între 6 și 16 grade, ușor mai mici în estul Transilvaniei spre 2 grade.

Sâmbătă 30 mai
Vremea se va menține predominant frumoasã și va continua sã se încãlzeascã, astfel ca regimul termic se va încadra în limite normale pentru sfârșitul lunii mai. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat, cu ușoare intensificãri în estul și sud-estul țãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 28 de grade, iar cele minime se vor încadra între 8 și 18 grade, ușor mai mici în estul Transilvaniei spre 4 grade.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 12…14 grade.

Primavara grauMiercuri 27 mai
Regimul termic se va menține în limite normale pentru aceastã datã, iar vremea va fi ușor instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate îndeosebi în orele serii și pe parcursul nopții când vor fi averse, însoțite de fenomene electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimã va fi de 11…12 grade.

Joi 28 mai
Valorile termice vor marca o scãdere semnificativã, iar vremea va deveni rãcoroasã pentru aceastã datã. Cerul va prezenta înnorãri, mai ales în cursul zilei, când trecãtor este posibil sã plouã slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 11…13 grade.

Vineri 29 mai
Vremea va fi frumoasã și se va încãlzi ușor fațã de ziua anterioarã, dar valorile termice se vor menține puțin mai coborâte decât cele specifice acestei date. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 22…23 de grade, iar cea minimã de 10…12 grade.

Sâmbătă 30 mai
Vremea se va menține frumoasã și va continua sã se încãlzeascã, astfel cã valorile termice se vor încadra în limite normale pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimã va fi de 11…13 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 7 = 1

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie