Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 28-31 iulie 2015

Vremea în țară
La noapteLa mare
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, mai ales în prima parte a nopții. Vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, în primele ore în regiunile estice și la munte, apoi pe arii restrânse îndeosebi în vestul, centrul și nordul teritoriului. Izolat cantitãțile de apã vor depãși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindinã. Temperaturile minime se vor încadra între 13 grade în depresiuni și 25 de grade în Delta Dunãrii.

Marți 28 iulie
Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, iar în regiunile sudice și sud-estice canicula și disconfortul termic vor persista. Cerul va fi variabil cu unele înnorãri dupã-amiaza și noaptea când pe arii restrânse în zona de munte și izolat în restul teritoriului vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade în Maramureș și 38 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor încadra între 12 și 25 de grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Miercuri 29 iulie
Vremea va fi cãlduroasã în toatã țara, canicularã în orele amiezii mai ales în zonele de câmpie și de podiș, din vestul, sudul și estul țãri, unde și disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri mai ales spre searã și noaptea în regiunile centrale, vestice, nordice, la deal și la munte, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 și 39 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în Câmpia Românã, iar cele minime se vor încadra între 14 și 24 de grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Joi 30 iulie
Vremea canicularã va persista în sudul și sud-estul țãrii, unde și disconfortul termic va rãmâne accentuat, în timp ce în celelalte regiuni valorile termice vor scãdea ușor fațã de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, îndeosebi dupã-amiaza și noaptea, în zonele de deal și de munte, în Maramureș, Transilvania și Moldova, unde se vor semnala averse, frecvente descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat, cantitãțile de apã vor fi însemnate și vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala, mai ales seara și noaptea, pe arii restrânse și la cote mai reduse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 28 și 38 de grade, iar cele minime se vor încadra între 13 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 24 de grade pe litoral.

Vineri 31 iulie
Valorile termice diurne vor marca o scãdere fațã de intervalul precedent la nivelul întregii țãri. Astfel, în regiunile sudice vremea va fi cãlduroasã în orele amiezii, în timp ce în rest regimul termic se va situa în limite normale pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza și seara, când se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, îndeosebi la deal și la munte, local în sudul teritoriului și pe arii mai restrânse în centru. Izolat, vor fi posibile cantitãți de apã mai însemnate și vor fi condiții de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 35 de grade, iar cele minime se vor încadra între 10 și 23 de grade.

Vremea în Oltenița
La noapte
Trecãtor, în primele ore, cerul va avea înnorãri și vor fi condiții pentru averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 19…21 de grade.

VaraMarți 28 iulie
Canicula va persista în orele amiezii, când temperatura maximã va atinge 36…37 de grade, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 20…22 de grade.

Miercuri 29 iulie
Vremea se va menține canicularã în orele amiezii, când și indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.Temperatura maximã va fi de 37…38 de grade, iar cea minimã de 21…22 de grade.

Joi 30 iulie
Vremea va fi în continuare canicularã dupã-amiaza, când se vor înregistra valori de temperaturã în jur de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Cerul senin în prima parte a zilei, se va înnora treptat, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții pentru ploi slabe de scurtã duratã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 22…23 de grade, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã.

Vineri 31 iulie
Valorile termice diurne vor marca o scãdere astfel încât vremea va deveni cãlduroasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 20…21 de grade, mai coborâtã în zona preorãșeneascã, spre 18 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

96 − 95 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie