Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 28 iunie – 1 iulie 2016

Vremea în țară
La noapte
Instabilitatea atmosfericã va fi accentuatã în vestul, nordul și centrul țãrii, precum și în zonele montane, Potop Varaunde vor fi înnorãri accentuate și pe arii extinse vor fi averse torențiale, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului și cu aspect de vijelie și grindinã. Vor fi perioade de timp în care astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului – local în regiunile sudice și pe arii restrânse în est și sud-est. Cantitãțile de apã vor depãși la local 15…20 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vest și în zona de munte, 50…60 l/mp. Temperaturile minime se vor situa între 14 și 25 de grade.

Marți 28 iunie
În zonele montane, precum și în Moldova, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Maramureșului vor fi perioade cu instabilitae atmosfericã accentuatã. Pe arii extinse se vor semnala averse torențiale, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și cãderi de grindinã. Cantitãțile de apã vor depãși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp, cu precãdere în zona Carpaților Meridionali și Orientali. În restul țãrii cerul va fi variabil, iar ploile pe spații mici. În cursul nopții aria fenomenelor de instabilitate atmosfericã se va restânge treptat cãtre partea de est și sud-est a teritoriului. Valorile termice vor marca o scãdere în toatã țara, iar în vest, nord-vest și centru vor caracteriza o vreme rãcoroasã; temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 29 de grade, iar cele minime între 13 și 22 de grade.

Miercuri 29 iunie
Vremea se va menține în general instabilã în jumãtatea de sud-est a teritoriului, precum și la munte, unde pe parcurusl zilei vor mai fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Pe arii restrânse se vor mai cumula cantitãți de apã de peste 25…30 l/mp. În restul teritoriului, vremea va deveni în general frumoasã, cerul va fi variabil, iar ploi de scurtã duratã vor fi posibile izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, iar cele minime între 14 și 22 de grade, ușor mai coborâte în depresiuni.

Joi 30 iunie
Vremea va fi în general frumoasã, dar va deveni cãlduroasã în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza și seara la munte și în dealurile sudice, dar și în sudul Dobrogei, unde se vor semnala ploi de scurtã duratã, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 33 de grade, iar cele minime între 14 și 20 de grade, mai scãzute în depresiuni, dar și mai ridicate pe litoral și în deltã.

Vineri 1 iulie
Vremea va fi cãlduroasã, dar și în general instabilã. Cerul va fi variabil, dar mai ales dupã-amiza si seara vor fi înnorãri temporar accentuate și se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului local în zonele montane și submontane și pe arii restrânse în restul teritoriului. Punctiform cantitãțile de apã vor fi însemnate și izolat va cãdea grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime între 13 și 24 de grade.

Temperaturi VaraVremea în Oltenița
La
noapte
Temporar vor fi posibile manifestãri de instabilitate atmosfericã (averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului). Temperatura minimã va fi de 18…19 grade.

Marți 28 iunie
Vremea va deveni în general instabilã și se va rãcori simțitor. Îndeosebi dupã orele amiezii, temporar înnorãrile se vor accentua și se vor semnala averse torențiale, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Cantitãțile de apã vor fi însemnate și vor fi posibile cãderi de grindinã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimã va fi de 17…18 grade.

Miercuri 29 iunie
Cerul va prezenta înnorãri și mai ales în prima parte a intervalului temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 17…18 grade.

Joi 30 iunie
Vremea va fi predominant frumoasã și se va încãlzi fațã de zilele anterioare devenind cãlduroasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 32…33 de grade, iar cea minimã de 19…20 de grade.

Vineri 1 iulie
Vremea se va menține cãlduroasã. Cerul va fi variabil, dar spre searã probabilitatea de apariție a fenomenelor de instabilitate atmosfericã va fi în creștere. Temperatura maximã va fi de 32…33 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + 18 =

+ 56 = 65

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie