Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 28 octombrie-1 noiembrie

Vremea in tara
La noapte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri în jumãtatea de nord a țãrii, dar numai pe arii restrânse se vor semnala toamna-moeciu-de-susprecipitații mai ales sub formã de ninsoare în nordul Carpaților Orientali. Vântul se va intensifica treptat la munte, cu viteze ce vor atinge la rafalã temporar 55…75 km/h, cu precãdere în zona Carpaților de Curburã. Temperaturile minime se vor încadra între -4 și 5 grade. La sfârșitul nopții, îndeosebi în regiunile sudice local se va semnala brumã.

 Sambata 29 octombrie
Cerul va avea înnorãri în vestul, nordul și centrul țãrii, unde pe arii restrânse va ploua slab. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil în cursul zilei și temporar noros pe parcursul nopții, când numai izolat și trecãtor se vor semnala ploi. La munte, mai ales în zona Carpaților Meridionali și Orientali, vor fi intervale de timp în care vor fi precipitații predominant sub formã de ninsoare și vântul va avea intensificãri cu viteze la rafalã de peste 60…80 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea. Intensificãri temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, unde rafalele vor atinge 50…60 km/h. Temperaturile maxime vor marca o creștere mai ales în regiunile sudice și sud-estice și se vor încadra între 6 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade.

Duminica 30 octombrie
Cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații. Acestea vor fi mai ales sub formã de ninsoare, pe arii relativ extinse în zona montanã, predominant ploi și lapovițã în Maramureș și pe arii restrânse în Transilvania și Moldova și numai ploi, izolat, în celelalte regiuni. Vântul va avea intensificãri temporare în cea mai mare parte a țãrii, cu viteze la rafalã de 50…60 km/h, iar în zona Carpaților Meridionali și Orientali, rafalele vor depãși 60…80 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 6 grade. Noaptea vor fi condiții de brumã.

Luni 31 octombrie
Vremea se va rãci. Cerul va avea înnorãri și vor fi precipitații slabe, local în jumãtatea de nord a țãrii și pe spații mici în rest. Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte, mixte în Maramureș, Transilvania și Moldova și predominant sub formã de ploaie în restul teritoriului. Vântul va avea intensificãri temporare mai ales în nord, nord-est și centru, unde vitezele la rafalã vor atinge 50…60 km/h, iar în zona Carpaților Meridionali și Orientali, rafalele vor depãși 60…80 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 4 grade. Noaptea și dimineața vor fi condiții de brumã.

 Marti 1 noiembrie
Vremea va fi rece, temperaturile maxime urmând a se încadra între 4 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 și 1 grad. Cerul va mai avea înnorãri cu precãdere în timpul zilei când, în regiunile estice și la munte, pe spații restrânse vor mai fi precipitații slabe. Acestea vor fi sub formã de ninsoare în zona montanã, mixte în Moldova și estul Transilvaniei și mai ales sub formã de ploaie în Dobrogea și Muntenia. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri ziua îndeosebi în jumãtatea nordicã a țãrii și la munte. Noaptea și dimineața vor fi condiții de brumã.

dimineata_toamnaVremea in Oltenita
La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 1…3 grade, mai scãzutã, în jurul a -1 grad, în zona preorãșeneascã.

Sambata 29 octombrie
Vremea se va încãlzi, astfel cã valorile termice se vor apropia de cele normale pentru sfârșitul lunii octombrie. Cerul va fi variabil ziua și temporar noros pe parcursul nopții, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 5…7 grade.

Duminica 30 octombrie
Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va avea înnorãri, iar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimã va fi de 1…4 grade.

 Luni 31 octombrie
Cerul va avea înnorãri temporare, iar seara și noaptea trecãtor sunt posibile precipitații slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 11…13 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Marti 1 noiembrie
Vremea va fi rece. Temperatura maximã se va situa în jurul a 9 grade, iar cea minimã va fi de 0…1 grad. Cerul va avea unele înnorãri ziua, când vor fi posibile ploi slabe, trecãtoare, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − 1 =

− 6 = 1

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie