Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 29 aprilie-2 mai 2017

Vremea in tara
La noapte
Cerul va fi variabil în estul și sud-estul țãrii, iar în restul teritoriului, înnorãrile se vor accentua și gradul de instabilitate atmosfericã va crește. Va ploua în averse și se vor semnala descãrcãri electrice, în Banat, Crișana, Maramureș, pe arii restrânse în Transilvania și Oltenia și doar izolat în restul teritoriului. Tot izolat, vor fi condiții de cãderi de grindinã, iar cantitãțile de apã pot depãși 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe creste, local în regiunile rãsãritene, dar de scurtã duratã, în timpul ploilor și în celelalte zone. În extremitatea de sud-est și cel mai probabil în Dobrogea, inclusiv pe litoral, spre dimineațã se va produce ceațã. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 6 și 13 grade.

Sambata 29 aprilie
În regiunile vestice și de nord-vest, unde cerul va fi mai mult noros și va ploua, vremea se va rãci semnificativ, fațã de intervalul precedent. O scãdere de temperaturã se va produce și în restul teritoriului, dar, raportat la normalul termic specific perioadei, vremea se va menține caldã pentru sfârșitul lunii aprilie, însã, începând cu orele amiezii, treptat va deveni instabilã. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri, temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, trecãtor și cu aspect de vijelie. Pe arii restrânse, vor fi cãderi de grindinã, iar cantitãțile de apã vor fi însemnate, local peste 20-25 l/mp și izolat 35-40 l/mp, în special în zona Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali. În sud-estul teritoriului, probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusã, dar va fi ceațã, în primele ore ale zilei, cu precãdere în Dobrogea, inclusiv pe litoral. Temperaturile maxime vor avea valori de la 11…12 grade în Câmpia și Dealurile de Vest, pânã la 26…27 de grade în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade.

 Duminica 30 aprilie
Temperatura aerului va continua sã scadã și vremea va deveni rãcoroasã, chiar rece pentru aceastã datã, mai ales în jumãtatea de vest a țãrii. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate. Îndeosebi, pe parcursul zilei, va ploua în nordul și centrul țãrii, la deal și la munte, pe arii restrânse în sud și doar izolat în restul teritoriului. În zona Carpaților Meridionali, a Carpaților Orientali și în nordul Moldovei, cantitãțile de apã vor mai fi însemnate, izolat peste 25 l/mp și se mențin condiții de grindinã. Noaptea, în nordul Carpaților Orientali, dar trecãtor și în Munții Bucegi, la peste 1800 m, precipitațiile pot fi și sub formã de lapovițã sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri izolate și în general de scurtã duratã, mai ales în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 18 grade, mai ridicate în sudul Moldovei, jumãtatea de est a Munteniei și partea continentalã a Dobrogei, spre 21…22 de grade, iar cele minime între 3 și 12 grade. În zonele joase de relief, spre sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceațã.

Luni 1 mai
Vremea se va încãlzi fațã de ziua precedentã. Cerul va fi variabil, în jumãtatea de est a țãrii, iar în cea de vest, mai ales pe parcursul zilei va prezenta înnorãri și vor fi ploi cu caracter de aversã, posibil și descãrcãri electrice, local în zona de munte și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 19 și 24 de grade, cu cele mai coborâte valori pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade. Izolat, în zonele joase de relief, cu precãdere în cele de sud-est, dimineața și noaptea va fi ceațã.

 Marti 2 mai
Vremea va continua sã se încãlzeascã. În regiunile intracarpatice, vor fi înnorãri temporar accentuate și, mai ales ziua, local vor fi averse, însoțite de descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil; cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtã duratã, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 21 și 25 de grade, cu valori mai coborâte pe litoral, iar cele minime între 4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 13…14 grade pe litoral. Izolat, în zonele joase de relief, dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã.

Vremea in Oltenita
L
a noapte
Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 10…11 grade.

Sambata 29 aprilie
Vremea va fi caldã pentru sfârșit de aprilie. Treptat, înnorãrile se vor accentua și îndeosebi în cursul nopții va ploua în averse, se vor semnala descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 10…12 grade.

Duminica 30 aprilie
Valorile termice diurne vor fi mai scãzute decât în intervalul precedent, apropiate de cele normale la sfârșit de aprilie. Cerul va avea înnorãri temporare în cursul zilei, când vor mai fi posibile ploi de scurtã duratã, apoi va deveni variabil. Spre sfârșitul nopții, vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 9…10 grade.

Luni 1 mai
Vremea va fi predominant frumoasã și se va încãlzi fațã de ziua precedentã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 23…24 de grade, iar cea minimã de 9…11 grade.

Marti 2 mai
Vremea va continua sã se încãlzeascã și se va menține predominant frumoasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 9…11 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + seven =

30 + = 31

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie