Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 29 noiembrie – 3 decembrie 2015

Vremea în țară
La noapte

În nord-vestul și centrul țãrii cerul va fi noros, iar precipitațiile se vor extinde treptat. Acestea vor fi Drum Muntepredominant sub formã de ploaie în Crișana și mixte în Maramureș și local în Transilvania. La munte vor fi mai ales ninsori, moderate cantitativ spre dimineațã în Munții Apuseni și jumãtatea nordicã a Carpaților Orientali. Vor fi condiții de polei. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare și doar cu totul izolat vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale în special pe crestele montane. Temperaturile minime se vor încadra între -4 și 4 grade.

Luni 30 noiembrie

Vremea se va încãlzi în cea mai mare parte a țãrii, mai semnificativ în sud și sud-vest. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice, unde temporar vor fi precipitații mai ales sub formã de ploaie, exceptând Maramureșul unde acestea vor fi mixte. În zona montanã vor predomina lapovița și ninsoarea, iar în Munții Apuseni și în jumãtatea nordicã a Carpaților Orientali, izolat, cantitãțile de apã vor depãși 15…20 l/mp. În restul teritoriului cerul va avea înnorãri temporare și cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în nord-vest și în sud, în timp ce în zona montanã înaltã va fi tare, cu rafale ce vor depãși 80…90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în estul Transilvaniei și 13 grade în Oltenia, iar cele minime între -3 și 5 grade. Noaptea, izolat, vor fi condiții de ceațã.

Marți 1 decembrie

Valorile termice vor continua sã creascã ușor, vremea devenind mai caldã decât în mod normal în prima zi a lunii decembrie în toatã țara. În vestul, centrul și nordul țãrii, cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse, mai ales ziua vor cãdea precipitații sub formã de ploaie, iar la munte și sub formã de lapovițã și ninsoare. În Munții Apuseni și în jumãtatea nordicã a Carpaților Orientali, izolat, cantitãțile de apã vor depãși 15…20 l/mp. În restul teritoriului, vor fi înnorãri temporare și doar cu totul izolat ploi slabe. Vântul va continua sã sufle tare în zona montanã înaltã, cu rafale de peste 80…90 km/h, dar pe timpul zilei va avea intensificãri locale și în zonele mai joase din restul țãrii, cu viteze de peste 55…60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 15 grade, iar cele minime între -5 și 7 grade.

Miercuri 2 decembrie

Deși valorile termice diurne vor marca o scãdere ușoarã fațã de ziua precedentã în cea mai mare parte a țãrii, acestea se vor menține mai ridicate decât cele normale pentru începutul lunii decembrie. Cerul va avea înnorãri temporare și pe arii restrânse va ploua slab, în vest, centru și nord, iar la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în cursul zilei, în nordul Moldovei, în deltã, în Oltenia și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 15 grade, iar cele minime între -1 și 6 grade. La sfârșitul intervalului, în zonele joase vor fi condiții de ceațã.

Joi 3 decembrie

Vremea se va menține mai caldã decât în mod obișnuit la începutul lunii decembrie în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în nordul, centrul și estul țãrii, însã doar pe arii restrânse vor cãdea ploi slabe în Moldova, iar în Carpații Orientali, izolat vor fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade, iar cele minime între -3 și 7 grade. La sfârșitul intervalului, în zonele joase, local se va semnala ceațã.

Vremea în Oltenița
La noapte

Cerul va avea înnorãri temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de -1…1 grad.

Luni  30 noiembrie

Toamna FrumoasaVremea se va încãlzi, astfel cã se vor înregistra valori termice mai ridicate decât cele obișnuite la sfârșit de noiembrie, cu o maximã de 10…11 grade și o minimã de 2…4 grade. Cerul va fi temporar noros și vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slãbi în intensitate. Spre dimineațã vor fi condiții de ceațã.

Marți 1 decembrie

Valorile termice vor continua sã creascã și vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru începutul lunii decembrie. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va avea unele intensificãri ziua, dar va slãbi în intensitate noaptea. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã de 3…5 grade.

Miercuri 2 decembrie

Deși valorile termice diurne vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã, acestea se vor menține mai ridicate decât cele normale pentru începutul lunii decembrie. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 8…10 grade, iar cea minimã va fi de 3…4 grade.

Joi 3 decembrie

Vremea va fi mai caldã decât în mod obișnuit la începutul lunii decembrie, valorile termice diurne marcând o creștere ușoarã fațã de ziua precedentã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimã va fi de 2…4 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + fifteen =

2 + 6 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie