Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Cel mai important rol în viaţa fiecăruia dintre noi este acela pe care îl jucăm în faţa noastră şi a semenilor.

Cel mai important rol în viaţa fiecăruia dintre noi este acela pe care îl jucăm în faţa noastră şi a semenilor.

Să dăruieşti iubire şi să primeşti iubire fără rezerve, acesta este pentru mine ţelul suprem.

Cum naiba poţi să stabileşti ce loc ocupi în viaţa unei femei? Cum poţi fi sigur ca n-ai obţinut trofeul numai prin neprezentarea rivalului?

Poate că dacă nu ai fi cunoscut sărăcia, n-ai fi fost îmboldit de ambiţie.

Cine a cunoscut sărăcia, nu se simte niciodată bogat. Sincer vorbind, nu am respect pentru ban. Cel mai rău lucru când eşti sărac este că te simţi jenat. Nu lipsurile îţi creează această stare, căci poţi să rezişti zile întregi fără să mănânci, ci umilinţa că eşti sărac, de asta nu poţi scăpa. Sărăcia are miros urât, pute.

Nu doresc decât să cunosc şi eu o dată-n viaţă sentimentul de a fi pe locul întâi.

Să fii capabil să iubeşti necondiţionat, acesta este pentru mine păcatul originar, cel care trage după sine pe toate celelalte.

Ea a fost singura femeie care a trăit după preceptul: Un bărbat şi un zid de trei metri grosime despărţitor de restul lumii.

Şi la 60 de ani poţi fi de 40, dar numai o jumătate de oră pe zi.

Am trăit într-o rafală de imagini, dar voi pleca într-un stop cadru.

Nu mă tem de moarte. Sunt sigur că de aici vom pleca într-o altă lume.

Pe scenă, trebuie să găseşti adevărul, chiar dacă rişti să pierzi audienţa.

Nu am nimic împotriva sexului în grup, dacă grupul e format din două persoane.

Fiecare bărbat ar trebui să aibă un demon în el, pentru a avea succes în dragoste şi în profesie.

Un rol la fel de important îl are fiecare dintre noi, faţă de sine şi faţă de semenii săi, în conservarea sănătăţii lumii întregi.

Sunteţi bucătar? Dacă aveţi nevoie de bucătar, aici sunt. A, nu, voiam să întreb, ce meserie aveţi? Păi, fiţi atent! Am mâini, am picioare, am cap care fac treaba. De ce mai am nevoie şi de o meserie?

Anthony Quinn

Personajul care i-a marcat cariera a fost Zorba, un fermecător țăran grec, care îi dă lecții de viață unui Anthony Quinnscriitor morocănos din Marea Britanie. Îl învață cum să găsească bucuria în complexitățile subtile ale vieții de fiecare zi în filmul “Zorba grecul” (1964), pe care Quinn l-a și regizat. Acest rol i-a adus o nominalizare la Oscar. De două ori premiat cu Oscar, Quinn a rămas în memoria publicului pentru filme ca “Lawrence al Arabiei”, “Zorba Grecul” sau “Tunurile din Navarone”.
Anthony Quinn  (pe numele său adevărat Antonio Rodolfo Ouinn Oaxaca),  s-a născut pe 21 aprilie 1915 în Chihuahua în timpul Revoluției Mexicane, fiind cunoscut și ca pictor sau scriitor, dar mai ales pentru activitatea sa cinematografică, pentru roluri memorabile în filme precum: Zorba Grecul, Ultimul tren din Gun Hill, Lawrence al Arabiei, Tunurile din Navarone, The Message, Secretul din Santa Vittoria, Cocoșatul de la Notre Dame, La strada și altele. A câștigat premiul Academiei Americane de Film pentru rolurile secundare interpretate în peliculele Viva, Zapata! în anul 1952 și Poftă de viață în 1956.
Desi a fost un grec convins, Quinn a fost la origini irlandezo-mexican.
Anthony Quinn A avut o copilărie extrem de dificilă, câştigându-şi existenţa ca lustragiu sau vânzător de ziare, a visat în tinereţe că va deveni arhitect sau negustor pe mare, însă a ajuns să joace rolul Alexis Zorba – un ţăran grec fermecător, rol considerat de mulţi specialişti ca fiind cel mai celebru caracter de film din secolul al XX-lea, în producţia „Zorba Grecul”, care l-a consacrat definitiv în lumea filmului. A fost protagonist în peste 100 de producţii de cinema şi a obţinut două premii Oscar. La fel de exploziv şi pasional în viaţa personală, a avut nenumărate relaţii şi aventuri în urma cărora a rezultat un mare număr de urmaşi – 13 la număr – din care 3 în afara căsătoriilor, ultimul prunc fiindu-i dăruit lui când actorul împlinea venerabila vârstă de 81 de ani, De aceea lui Quinn i s-a atribuit titulatura de “cel mai celebru tată a 13 copii legitimi şi nelegitimi”.
Înainte de a deveni actor, Quinn a fost boxer profesionist și un pictor desăvârșit.
Cariera sa de actor s-a dezvoltat încet însă. Descurajat, în 1936 s-a alăturat unei expediții de pescuit ce se îndrepta spre Orient, dar a revenit repede la Hollywood, în urma unei solicitări de a se prezenta la un casting. Filmul se numea “The Plainsman” sub regia lui Cecil B. De Mille. De Mille căuta un actor de origine americană pentru a juca rolul războinicului Cheyenne.
Quinn s-a reprezentat pe sine însuși ca un răboinic Cheyenne sângeros și a pretins că nu poate să Anthony Quinnvorbească corect englezește în efortul de a-și asigura rolul. Prima sa performanță nu a fost pe placul lui De Mille care l-ar fi înlocuit dacă nu intervenea remarca unui alt actor, Gary Cooper: “Pare un puști simpatic, dă-i o șansă”. De Mille i-a permis să joace rolul, Quinn obținând ulterior un contract pe termen lung cu studiourile Paramount.

Filmul de debut s-a numit “Parole” (1936) fiind imediat urmat de filmul “The Milky Way”. În 1937 se căsătorește cu fiica regizorului Cecil B. DeMille, Katherine DeMille, dar acest fapt nu i-a influențat în vreun fel cariera, Quinn rămânând să joace în rolurile “etnice” la studiourile Paramount, de-a lungul anilor ’40. Din 1947, era deja un veteran al filmului, cu peste 50 de roluri interpretate, de la indieni, la capi ai mafiei, șefi Hawaieni, luptător în rezistența chineză, și comici șeici arabi. Aceste roluri nu au fost mulțumitoare pentru el însă. La sfatul lui Darryl Zanuck, a abandonat Hollywoodul și s-a întors la teatru, unde în 3 ani a găsit succesul pe Broadway în roluri ca Stanley Kowalski din “Un tramvai numit dorință”.
La începutul anilor ’50 a revenit la cinematografie și a fost distribuit într-o serie de filme de aventură ca “Mask of the Avenger” (Sub masca răzbunării) – 1951.

Anthony-QuinnSchimbarea majoră s-a produs când a interpretat rolul secundar (cel de frate al lui Zapata) în filmul “Viva Zapata”, regizat de Elia Kazan (1952). Pe 19 martie 1953, Quinn a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar din partea Academy of Motion Picture Arts and Sciences. În 1953 a lucrat cu Dino De Laurentis și Carlo Ponti în filmul “Ulysses”. A aparut în “Angels of Darkness” al lui Giuseppe Armato cu Linda Darnell și apoi a jucat în “Attila the Hun” cu Sophia Loren. În timpul filmărilor la “Attila the Hun” a lucrat în paralel cu Federico Fellini în ecranizarea “La Strada” (1954), ceea ce i-a asigurat în 1956 statutul de vedetă internațională. Ulterior, a revenit în State și a început colaborarea cu studiourile The 20th Century Fox, în producția “The Magnificient Matador”, alături de actrița Maureen O’Hara.
A câștigat al doilea Oscar (1957) pentru cel mai bun actor în rol secundar zugrăvindu-l pe pictorul Gaugin în filmul lui Vinvente Minnelli, “Lust for life” (1956). Anul următor a primit o altă nominalizare la Oscar pentru George Cukor, “Wild is the wind” (1957).
Duritatea vieții și alura unui ex-boxer l-au făcut ideal pentru un rol în “Requiem for a Heavyweight”. Rolul beduinului viclean din “Lawrence of Arabia” (1962) i-a adus 7 premii ale Academiei. În 1968, Quinn a interpretat cu foarte mare pricepere rolul primului Papă rus al Bisericii Catolice, Kiril Lakota, în filmul “The shoes of the Fisherman”.
Cariera sa a simțit o domolire considerabilă în anii 90. A apărut în diverse filme ca “Jungle fever” (Febra iubirii) (1991), “Last action hero” (Ultima aventură) (1993) alături de Arnold Schwarzenegger și “A walk in the clouds” (Atât de aproape de cer) (1995). Din 1994 a interpretat rolul lui Zeus în serialul Quinn-Oscar“Hercules”.
În totalitate, filmografia lui cuprinde 148 de roluri diferite între anii 1936-1999, plus o recunoaștere ca regizor în filmul din 1958 “Buccaneer” și două merite ca producător, pentru “The visit” (1964) și “Across 110th Street” (1972).

Familia cea mare a lui Quinn a fost o sursă de mândrie pentru el, și a fost flatat când trei dintre fiii săi și-au ales cariera actoriei. Când nu a jucat în filme sau nu a fost implicat în mult mediatizatele bătălii din tribunale, Quinn a continuat să picteze.
E binecunoscut pentru picturile sale cubiste și post-impresioniste. A avut o expoziție a operei sale în Honolulu, iîn decembrie 1982 unde a prezentat tablouri și sculpturi făcute din lemn și marmură. Piesele au fost vândute individual pentru suma de 30.000-40.000 de dolari, întreaga expoziție fiind epuizată, Quinn Zorbastrângând 2 milioane de dolari. De asemenea, a scris și două memorii, “The original sin” (Păcat originar) (1972) și “One man tango” (1997). Imediat după terminarea ultimului rol în filmul Avenging Angelo (Răzbunându-l pe Angelo) (2001), Anthony Quinn a murit. Avea 86 de ani și decesul a survenit în urma unei insuficiențe respiratorii, în Boston. Quin suferea de cancer la gât în fază terminală.
După moartea sa, toată averea lui a rămas ultimei sale soţii, Katherine Benvin, şi celor doi copii ai lor.

Surse:
descopera.ro
teen.unica.ro
autori.citatepedia.ro
youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 74 = 78

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie