Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 29 noiembrie-3 decembrie 2016

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare la munte, în nordul, nord-estul și centrul țãrii, unde, trecãtor și drum-muntedoar pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat exceptând Moldova și Dobrogea, unde va avea unele intensificãri, iar la munte, cu precãdere în zona înaltã va sufla tare și va viscoli sau va spulbera zãpada. Temperaturile minime, în general mai scãzute decât în intervalul precedent, se vor situa între -8 și -2 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -11…-12 grade.

Miercuri 30 noiembrie
Vremea se va menține mai rece decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii noiembrie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade în depresiuni și 4 grade în Oltenia, iar cele minime între -9 și -2 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorãri îndeosebi noaptea, când în zona montanã, dar local și în regiunile vestice, nordice și centrale va ninge în general slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în special în zona înaltã de munte, unde va spulbera sau va viscoli zãpada. În sudul și sud-estul teritoriului, spre dimineațã, vor fi condiții de ceațã.

Joi 1 decembrie
Deși valorile termice vor marca o creștere fațã de ziua precedentã în cea mai mare parte a țãrii, ele se vor menține sub mediile climatologice specifice acestei perioade. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade în estul Transilvaniei și 6 grade în Oltenia, iar cele minime se vor situa între -4 și 3 grade. La munte, în vestul, centrul și nordul teritoriului, cerul va fi mai mult noros și, îndeosebi în partea a doua a zilei și noaptea vor fi precipitații sub formã de ninsoare, iar în Banat și Crișana, trecãtor și sub formã de lapovițã și ploaie, favorizând producerea de polei. Pe arii restrânse, îndeosebi în zona montanã, cantitãțile de apã vor fi mai însemnate. În celelalte regiuni, înnorãrile vor fi temporare și doar izolat va ninge slab. Vântul va avea intensificãri în zona de munte, unde va viscoli și spulbera zãpada, dar temporar și la cote mai reduse și în regiunile vestice, sud-vestice și centrale. Dimineața și noaptea, în sudul și sud-estul teritoriului, vor fi condiții de ceațã.

Vineri 2 decembrie
Valorile termice diurne vor continua sã creascã în majoritatea regiunilor, exceptând cele nord-estice unde vor fi în scãdere ușoarã. În vestul, centrul și nordul țãrii, cerul va avea înnorãri și, mai ales în cursul zilei, temporar se vor semnala precipitații mixte în zonele joase și sub formã de ninsoare în cele înalte. Izolat se va forma polei. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare și precipitații slabe se vor semnala doar pe arii restrânse. Vântul va avea intensificãri în toate regiunile, iar la munte va sufla tare și va viscoli și spulbera zãpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în estul Transilvaniei și 10 grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor încadra, în general, între -7 și 1 grad.

Sâmbătă 3 decembrie
Valorile termice vor marca o scãdere ușoarã fațã de ziua precedentã în cea mai mare parte a țãrii. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -1 și 7 grade, iar cele minime între -9 și -1 grad. În regiunile vestice, nordice și centrale, cerul va avea înnorãri temporare și pe arii restrânse va ninge slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri spre searã și noaptea, când vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va fi moderat, cu intensificãri la munte, unde va viscoli și spulbera zãpada, iar la cote mai reduse vor fi intensificãri și în sudul, centrul și estul țãrii.

cum-este-toamna-acumVremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de -5…-3 grade.

Miercuri 30 noiembrie
Vremea se va menține mai rece decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii noiembrie. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimã va fi de -7…-5 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri îndeosebi în a doua parte a nopții, când vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab și moderat.

Joi 1 decembrie
Valorile termice se vor menține mai scãzute decât mediile climatologice specifice acestei perioade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi în jurul a 4 grade, iar cea minimã de -3…-2 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã.

Vineri 2 decembrie
Valorile termice diurne vor continua sã creascã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, iar vântul va avea intensificãri, cu precãdere în cursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã va fi de -4…-2 grade.

Sâmbătă 3 decembrie
Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre searã și noaptea, când vor fi posibile precipitații mixte. Valorile termice vor marca o scãdere ușoarã fațã de ziua precedentã. Temperatura maximã va fi de 6…7 grade, iar cea minimã de -6…-4 grade. Vântul va fi moderat, cu unele intensificãri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

25 + = 27

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie