Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 30 martie-2 aprilie

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi mai mult senin, exceptând, din a doua parte a nopții, nordul, nord-estul și parțial centrul țãrii, unde se va înnora, dar numai pe arii restrânse, cel mai probabil în nordul Moldovei, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã și în regiunile rãsãritene. Temperaturile minime se vor încadra între 3 și 10 grade, mai mici, ușor negative chiar în depresiunile intramontane, din estul Transilvaniei, unde se va mai produce brumã.

Joi 30 martie
Vremea se va rãci în majoritatea zonelor, mai accentuat în nordul și estul țãrii, unde regimul termic se va apropia de cel climatologic specific perioadei. Cerul va fi variabil cu înnorãri, în cursul zilei în nord, centru și nord-est unde izolat va ploua slab, iar dupã-amiaza și în prima parte a nopții în regiunile sudice și centrale unde local vor fi averse, însoțite și de descãrcãri electrice. În zona montanã, precipitațiile, slabe și pe arii restrânse, la înãlțimi mai mari de 1800 m, vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte și temporar și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în est și sud-est. Temperaturile maxime vor avea valori de la 10…11 grade în nordul Moldovei, pânã la 22..23 de grade în Oltenia, posibil și în sud-vestul Munteniei, iar cele minime se vor încadra între -2 și 7 grade, ușor mai ridicate în sud-vest. Spre sfârșitul intervalului, se va produce brumã local în nord, centru și nord-est.

Vineri 31 martie
Vremea va fi în general frumoasã, dar mai rece decât ar fi normal la aceastã datã în regiunile din sudul și din estul țãrii. Temperaturile maxime vor fi de la 6…8 grade pe litoral, pânã la 18…19 grade în Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei, iar cele minime se vor încadra între -5 și 5 grade, ușor mai ridicate în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil la senin cu unele înnorãri în sud-vest – ziua, când doar izolat vor mai fi precipitații slabe, ploi în nordul Olteniei și mixte în vestul Carpaților Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, trecãtor cu unele intensificãri în sudul Banatului, nordul Moldovei și pe litoral. În jumãtatea de sud-est a teritoriului, în cursul nopții, izolat se va produce brumã. În zonele joase de relief, vor fi condiții de ceațã.

Sâmbătă 1 aprilie
Temperatura aerului va fi în creștere, pânã la valori peste cele normale la începutul lunii aprilie, în special în partea esticã și de sud-est a țãrii. Maximele se vor încadra între 13 și 21 de grade, ușor mai coborâte în zona litoralului spre 10…11 grade, iar minimele între 1 și 9 grade, ușor mai scãzute în depresiunile intramontane. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla și moderat. Izolat, în estul și în sud-estul Transilvaniei, se va produce brumã.

Duminică 2 aprilie
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori, în general, mai ridicate decât cele climatologic specifice începutului de aprilie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat cu ușoare intensificãri, în prima parte a intervalului, în zona Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 22 de grade, cele mai coborâte valori urmând a se înregistra pe litoral, iar minimele între -2 și 7 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest, pânã la 9…10 grade. Cu totul izolat în Transilvania se va semnala brumã, iar în zonele joase de relief, în special din est și sud-est, pe arii restrânse, va fi ceațã în orele dimineț
ii.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 6…8 grade, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã.

Joi 30 martie
Valorile termice, deși mai scãzute decât în ziua precedentã, se vor situa ușor peste cele climatologic specifice sfârșitului de martie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza și seara când vor fi averse, posibil însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în cursul nopții. Temperatura maximã va fi de 18…19 grade, iar cea minimã se va situa în jurul a 6 grade.

Vineri 31 martie
Vremea va fi mai rece decât ar fi normal la aceastã datã; temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 1…2 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã unde se va produce brumã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Sâmbătă 1 aprilie
Vremea va fi frumoasã cu cer mai mult senin și vânt slab pânã la moderat. Temperatura aerului va crește, astfel încât maxima se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar minima va fi de 4…6 grade.

Duminică 2 aprilie
Vremea se va menține frumoasã și în continuare ușor mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã din an. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 19…20 de grade, iar cea minimã de 2…4 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − 5 =

91 − 83 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie