Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 31 iulie-3 august 2015

Vremea în țară
La noapte
Cu precãdere în centrul și nord-estul țãrii, precum și în zonele de deal și de munte vor fi înnorãri Gradinatemporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, trecãtor cu aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel încât, pe arii restrânse, cantitãți de apã vor depãși 20 l/mp, iar izolat, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, peste 30…35 l/mp. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și la cote mai reduse. Minimele termice se vor încadra, în general, între 15 și 23 de grade.

Vineri 31 iulie
Valorile termice vor marca o scãdere fațã de intervalul precedent la nivelul întregii țãri, totuși în regiunile sudice vremea va fi în continuare cãlduroasã, izolat canicularã la amiazã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, trecãtor cu aspect de vijelie în zonele montane și submontane, local în centrul, estul și sudul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel încât, pe arii restrânse, cantitãți de apã vor depãși 20 l/mp, iar izolat, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, peste 30…35 l/mp. Vor fi condiții de grindinã. În restul zonelor ploile se vor semnala pe spații mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 19…20 de grade în nordul Moldovei și 34…35 de grade, izolat în Lunca Dunãrii. Minimele termice vor fi cuprinse între 9 și 19 grade, ușor mai ridicate pe litoral.

Sâmbătă 1 august
Valorile termice vor scãdea semnificativ și în regiunile sudice, astfel cã se vor situa, în mare parte din țarã, în jurul normelor climatologice specifice perioadei, iar maximele vor fi cuprinse, în general, între 25 și 31 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare ziua, la munte și în zona deluroasã a Olteniei și a Munteniei unde, pe arii restrânse vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri pe crestele montane, în regiunile sudice și sud-estice, iar spre searã și în cursul nopții și în sud-vest. Temperaturile minime se vor încadra între 10 și 20 de grade, ușor mai ridicate pe litoral, dar și mai scãzute în estul Transilvaniei.

Duminică 2 august
Valorile termice diurne vor marca o creștere fațã de ziua precedentã, astfel încât vremea va deveni cãlduroasã în vestul, centrul și sudul țãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, îndeosebi spre searã și noaptea în regiunile vestice și nord-vestice unde, local se vor semnala averse și descãrcãri electrice. Vântul va prezenta unele intensificãri în zonele montane și în sudul teritoriului, dar de scurtã duratã și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 22 de grade pe litoral.

Luni 3 august
Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în regiunile vestice și nord-vestice, unde, îndeosebi în cursul zilei, pe arii restrânse se vor semnala averse slabe și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 34 de grade, iar cele minime între 13 și 23 de grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

La Oltenița
La noapte
Cerul va avea înnorãri și mai ales spre sfârșitul nopții vor fi condiții pentru ploi de scurtã duratã, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 21…23 de grade.

PasareleVineri 31 iulie
Valorile termice vor marca o scãdere semnificativã, astfel cã maxima nu va mai depãși 30…31 de grade, iar minima va fi de 17…18 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, averse și descãrcãri electrice, mai ales în cursul zilei. Vântul va sufla slab și moderat.

Sâmbătă 1 august
Valorile termice vor continua sã scadã ușor, astfel cã maxima se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar minima va fi de 15…17 grade. Cerul va fi parțial noros, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în timpul zilei.

Duminică 2 august
Vremea va deveni cãlduroasã, cu o maximã a temperaturii aerului de 31…32 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 15…17 grade.

Luni 3 august
Vremea se va menține cãlduroasã, cu o temperaturã maximã a aerului de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 17…19 grade, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 4 = 3

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie