Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 31 martie-3 aprilie 2015

Vremea in tara
La noapte

Cerul, mai mult noros la începutul intervalului în cea mai mare parte a țãrii, va deveni treptat variabil în jumãtatea de vest a teritoriului, în timp ce în rest se va menține acoperit de nori. Va ploua pe arii relativ extinse, în prima jumãtate a nopții îndeosebi în regiunile sud-vestice, centrale și nordice, iar spre dimineațã, mai ales în est, sud-est și parțial în centru. În zona de munte vor fi precipitații mixte, iar izolat cantitãțile de apã vor depãși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, iar a doua parte a intervalului și în Oltenia și Dobrogea. Temperaturile minime se vor situa între 3 și 9 grade.

Branduse de munteMarti, 31 martie

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, exceptând regiunile sudice, unde se vor încadra în limite normale. În vestul, nordul și centrul țãrii, înnorãrile se vor accentua treptat și, îndeosebi seara și noaptea, pe arii relativ extinse va ploua, iar la nivel izolat se vor cumula 10…15 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei în est și sud-est, unde local vor mai fi ploi slabe și din nou noaptea, când ploile se vor semnala pe spații restrânse. La munte precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare, îndeosebi în nordul Carpaților Orientali, unde și cantitãțile de apã vor depãși izolat 15…20 l/mp. Vântul va avea intensificãri temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte, mai ales în a doua parte a intervalului când pe crestele cele mai înalte rafalele vor depãși 80 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 16 grade, iar cele minime se vor încadra între -1 și 8 grade.

Miercuri, 1 aprilie

Vremea se va menține rãcoroasã în majoritatea regiunilor, mai puțin în cele estice și sud-estice, unde valorile termice se vor înscrie în limitele normale ale perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade, iar cele minime între -6 și 6 grade. Cerul va avea înnorãri trecãtoare și temporar va ploua slab, local în partea de nord și centru a țãrii, pe arii restrânse în vest și în sud-est și doar izolat în restul teritoriului. Spre sfârșitul intervalului, în extremitatea de nord-vest vor fi posibile precipitații și sub formã de lapovițã sau ninsoare. În zona montanã, ziua, vor fi precipitații mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va prezenta intensificãri temporare, cu viteze mai mari la munte, unde va sufla tare. Noaptea, izolat va fi ceațã și condiții de brumã.

Joi, 2 aprilie

Vremea se va rãci fațã de ziua precedentã, mai ales în nordul, nord-vestul și centrul țãrii, unde va deveni rece pentru început de aprilie, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât normalul perioadei. În regiunile intracarpatice, cerul va avea înnorãri și temporar vor cãdea precipitații sub formã de ploaie, iar în Maramureș, local în Transilvania și în Dealurile de Vest și sub formã de lapovițã și ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va prezenta intensificãri în cea mai mare parte a țãrii, cu viteze ce vor depãși local 50…60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 80 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 15 grade, iar cele minime se vor încadra între -3 și 6 grade.

Vineri, 3 aprilie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru începutul lunii aprilie în toate regiunile, vremea fiind rece pentru aceastã datã. Cerul va avea înnorãri temporare și local vor mai fi precipitații slabe, sub formã de ploaie, iar în nord, nord-vest și centru, trecãtor, și sub formã de lapovițã și ninsoare. La munte va ninge. Vântul va avea intensificãri, în cursul zilei, în cea mai mare parte a țãrii, dar noaptea va slãbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 14 grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între -6 și 2 grade. Pe arii restrânse se va semnala brumã.

Vremea in Oltenita
La noapte

Cerul va avea înnorãri și temporar va ploua. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Minima termicã va fi de 7…8 grade.

Marti, 31 martie

Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei când trecãtor va mai ploua slab și din nou noaptea, dar numai spre dimineațã vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 4…6 grade.

Vreme de martieMiercuri, 1 aprilie

Cerul va fi variabil, temporar noros în cursul zilei, când trecãtor vor fi condiții sã plouã slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri ziua. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimã va fi de 2…4 grade, posibil ușor mai coborâtã la periferia orașului.

Joi, 2 aprilie

Vremea se va rãci ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în a doua parte a intervalului, când vor fi condiții sã plouã slab. Vântul va avea intensificãri temporare, cu viteze ce vor depãși 50 km/h. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã de 2…4 grade.

Vineri, 3 aprilie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru începutul lunii aprilie, caracterizând o vreme rece pentru acestã datã. Cerul va fi temporar noros și vor mai fi condiții ca, trecãtor, sã plouã slab. Vântul va avea intensificãri în cursul zilei, dar va slãbi în intensitate noaptea. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de -1…1 grad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 45 = 47

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie