Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 4-7 ianuarie

Vremea in tara
La noapte
În nord-vestul țãrii cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge. În restul teritoriului înnorãrile vor fi vreme-de-iarna-albtrecãtoare, iar precipitații, îndeosebi sub formã de ninsoare, se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali, unde va viscoli sau va spulbera zãpada. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -11 și -1 grad. Izolat va fi ceațã.

 Miercuri 4 ianuarie
În vestul, centrul, nordul țãrii și la munte cerul va fi mai mult noros, temporar va ninge, iar în jumãtatea nordicã a Carpaților Orientali și în Maramureș ninsorile vor fi importante cantitativ și vor determina depunerea unui strat mai consistent de zãpadã. În restul teritoriului cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora treptat, iar noaptea, pe arii restrânse, vor fi precipitații mixte și condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în regiunile nord-vestice, estice și la munte, iar în Carpații Orientali și pe crestele Munților Apuseni va fi tare și temporar va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime între -8 și 1 grad. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceațã.

Joi 5 ianuarie
Vremea va deveni geroasã noaptea, îndeosebi în jumãtatea de nord a țãrii. Cerul va fi mai mult noros. În prima parte a intervalului, pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, sub formã de ninsoare, iar în sud, trecãtor și lapovițã sau ploaie, iar vântul va avea unele intensificãri la munte, dar și în regiunile vestice și de rãsãrit. În cea de a doua parte a intervalului aria ninsorilor se va extinde în regiunile sudice și sud-estice, iar vântul va avea intensificãri îndeosebi la munte, în sudul Moldovei, Dobrogea și Muntenia, zone în care zãpada va fi spulberatã și viscolitã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 6 grade, iar cele minime, în scãdere accentuatã fațã de noaptea precedentã, se vor situa, în general, între -16 și -6 grade.

Vineri 6 ianuarie
Vremea se va rãci accentuat, devenind geroasã mai ales în vestul, centrul și nordul țãrii. În regiunile extracarpatice și în zona Carpaților Orientali și Meridionali, vor fi înnorãri în cea mai mare parte a intervalului, local și temporar va ninge, iar în Moldova, Dobrogea și Bãrãgan, precum și la munte, vântul va avea intensificãri, viscolind și spulberând zãpada. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar izolat va fulgui, mai ales în Transilvania. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -13 și -3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -22 și -10 grade, ușor mai coborâte în depresiuni.

Sambata 7 ianuarie
Vremea va fi geroasã în majoritatea zonelor țãrii, cu maxime cuprinse în general între -16 și -8 grade și minime între -23 și -11 grade, mai scãzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorãri și local ninsori, îndeosebi ziua, în regiunile sudice și estice. Vântul va continua sã prezinte intensificãri, dar la cote mai reduse fațã de intervalul anterior, în Moldova, Dobrogea, Bãrãgan și în zona montanã înaltã, unde va viscoli și spulbera zãpada. Izolat, mai ales noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceațã.

stelute-gerVremea in Oltenita
La noapte
Cerul va fi variabil, mai mult noros la începutul intervalului. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de -5…-4 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã. Spre dimineațã vor fi condiții de ceațã.

Miercuri 4 ianuarie
Cerul, variabil ziua, va avea înnorãri în cursul nopții, când trecãtor vor fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla moderat în prima parte a intervalului, apoi în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimã va fi de -4…-2 grade. Dimineața vor fi condiții de ceațã.

Joi 5 ianuarie
Cerul va fi mai mult noros și, mai ales noaptea va ninge, iar vântul se va intensifica și va viscoli ninsoarea. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimã va fi de -6…-4 grade.

Vineri 6 ianuarie
Vremea va deveni deosebit de rece, geroasã noaptea. Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificãri ziua când va viscoli și va spulbera zãpada. Temperatura maximã va fi de -5…-3 grade, iar cea minimã de -12…-10 grade.

Sambata 7 ianuarie
Vremea va fi geroasã mai ales dimineața și noaptea. Cerul va avea înnorãri îndeosebi ziua, când temporar va mai ninge. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de -7…-6 grade, iar cea minimã de -15…-13 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

79 + = 89

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie