Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 4-7 iulie 2015

Vremea in tara
La noapte

Înnorãrile vor fi accentuate în regiunile sud-estice, unde va ploua, iar vântul va avea intensificãri. Ploile vor fi mai Varafrecvente și însemnate cantitativ în Dobrogea, unde se vor înregistra peste 25 l/mp și local se vor cumula peste 40…50 l/mp. În sudul Moldovei și în estul Munteniei ploile se vor semnala local, iar cantitãțile de apã vor depãși izolat 20 l/mp. Vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, doar izolat vor fi posibile ploi de scurtã duratã, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 8 și 19 grade.

Sambata 4 iulie

În majoritatea zonelor, vremea se va încãlzi și va fi în general frumoasã, cu cer variabil și vânt slab pânã la moderat. Excepție va face sud-estul țãrii, unde vor fi înnorãri accentuate și, cu precãdere pe parcursul zilei, va continua sã plouã pe arii extinse. În Dobrogea cantitãțile de apã vor depãși 25 l/mp, local se vor cumula 40…50 l/mp, iar vântul va avea intensificãri cu viteze de 55…60 km/h. Vor mai fi condiții de grindinã. În restul teritoriului doar izolat, dupã-amiaza, vor fi posibile ploi de scurtã duratã, cu precãdere la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 20…22 de grade pe litoral și 32 de grade în Câmpia de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade, ușor mai scãzute în depresiuni.

Duminica 5 iulie

În majoritatea zonelor țãrii, valorile de temperaturã vor continua sã creascã, vremea devenind cãlduroasã îndeosebi în vestul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în special în a doua parte a zilei în sud-est, în zona Carpaților Meridionali și a dealurilor din sudul țãrii unde local vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Vor fi condiții de grindinã, iar izolat cantitãțile de apã vor depãși 15…20 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 23…24 de grade pe litoral și 33…34 de grade în Câmpia și Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între 9…10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21…22 de grade în zona de deal din Banat și Crișana.

Luni 6 iulie

Vremea va continua sã se încãlzeascã și va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, canicularã dupã-amiaza în regiunile vestice, unde și disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea și doar izolat, în a doua parte a zilei, în zonele de munte vor fi posibile ploi de scurtã duratã și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26…27 de grade pe litoral și 36…37 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime între 13 și 24 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali pânã spre 10 grade.

Marti 7 iulie

Vremea se va menține cãlduroasã în toatã țara, canicularã dupã-amiaza în special la câmpie și la podiș, unde disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 31 și 37 de grade, iar cele minime între 12 grade în estul Transilvaniei și 24 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorãri dupã-amiaza și seara în nordul țãrii, unde izolat vor fi averse slabe și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Vremea in Oltenita
La noapte

Cerul va avea înnorãri temporare și trecãtor va ploua. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 16…18 grade.

CaniculaSambata 4 iulie

Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și vor fi ploi de scurtã duratã, mai ales dupã-amiaza și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã de 15…16 grade.

Duminica 5 iulie

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza când vor fi posibile ploi de scurtã duratã și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimã va fi de 15…17 grade.

Luni 6 iulie

Vremea va continua sã se încãlzeascã și va deveni cãlduroasã în orele amiezii. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimã va fi de 16…18 grade.

Marti 7 iulie

Vremea va fi canicularã în orele amiezii, când se va înregistra o temperaturã maximã de 35…36 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Minima termicã va fi de 18…20 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 15 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie