Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 6-10 noiembrie 2016

Vremea in tara
La noapte
În vestul și în nord-vestul țãrii, cerul va fi noros, va ploua pe arii extinse, iar vântul va avea intensificãri vreme-muntelocale cu viteze ce vor depãși local 55…60 km/h. În Maramureș, Crișana și nordul Transilvaniei, precum și în zona montanã aferentã cantitãțile de apã vor depãși izolat 15…20 l/mp. În zona montanã înaltã rafalele de vânt vor depãși 80…90 km/h. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, ploile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime, mult mai ridicate decât ar fi normal la aceastã datã, se vor încadra în general între 5 și 15 grade. În sudul țãrii, spre dimineațã, local va fi ceațã.

Luni 7 noiembrie
Valorile termice vor marca o scãdere în vestul și nord-vestul țãrii, devenind apropiate de cele normale ale perioadei, în timp ce în restul zonelor temperaturile vor continua sã creascã, astfel cã vor caracteriza o vreme deosebit de caldã pentru aceastã datã. Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros, iar în vest, centru și nord local va ploua în general slab. Începând cu orele serii înnorãrile se vor accentua în majoritatea zonelor; noaptea va ploua pe arii extinse în regiunile sudice și sud-estice și local în rest. Vor fi posibile descãrcãri electrice. Cu precãdere în Oltenia, cantitãțile de apã vor depãși 20…25 l/mp, iar la munte, în special în Carpații Meridionali, în a doua parte a nopții precipitațiile vor fi sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va avea intensificãri locale, temporare în cea mai mare parte a țãrii, iar în zona montanã înaltã va continua sã sufle tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 11…12 grade în Maramureș, Crișana și estul Transilvaniei și 21…22 de grade în sudul Munteniei și al Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse între 1 grad în depresiunile Carpaților Orientali și 12 grade pe litoral. Dimineața, în sudul țãrii, pe spații mici va fi ceațã.

 Marti 8 noiembrie
Rãcirea vremii va continua în majoritatea zonelor, iar în sud, în centru și în est va fi semnificativã. Cerul va fi noros și va ploua în cea mai mare parte a țãrii; ploile vor fi mai frecvente și mai importante cantitativ în jumãtatea de sud-est, unde local se vor cumula peste 20…25 l/mp. În zona montanã înaltã precipitațiile vor fi sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în regiunile sud-estice și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, mai ridicate în extremitatea de sud-est, spre 18 grade; minimele termice vor fi cuprinse între 0 și 8 grade.

Miercuri 9 noiembrie
Valorile termice vor continua sã scadã în majoritatea regiunilor, vremea devenind rece pentru aceastã datã, iar maximele termice se vor situa între 3 și 11 grade. Excepție va face Dobrogea și sud-estul Munteniei, unde temperaturile diurne se vor menține mai ridicate decât mediile multianuale ale perioadei, pânã la 17…18 grade în sudul litoralului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade. Ziua, cerul va fi mai mult noros și va ploua în cea mai mare parte a țãrii, mai puțin în zona montanã unde vor fi precipitații și sub formã de lapovițã și ninsoare. În cursul nopții, în sudul, estul și local în centrul teritoriului, nebulozitatea se va menține accentuatã și se vor semnala precipitații sub formã de ploaie, precipitații mixte în Transilvania și în zona subcarpaticã a Moldovei și predominant ninsori la munte. În rest, înnorãrile vor fi temporare, iar precipitațiile izolate. Se vor acumula cantitãți de apã mai însemnate, local în sud-estul teritoriului și pe spații mici în celelalte zone. Vântul va avea unele intensificãri la munte, dar și în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

Joi 10 noiembrie
Vremea va fi mult mai rece decât ar fi normal la aceastã datã în cea mai mare parte a țãrii. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 9 grade, posibil mai ridicate în sud-estul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 3 grade. În jumãtatea de sud-est a țãrii, mai ales ziua, vor fi înnorãri și pe arii relativ extinse se vor semnala precipitații, local mai însemnate cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub formã de ploaie în Dobrogea, Muntenia, Oltenia, jumãtatea sudicã a Moldovei, mixte în Transilvania și în Subcarpații Moldovei și numai ninsori la munte. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și doar izolat își vor face apariția precipitațiile. Vântul va avea intensificãri în sudul și estul teritoriului, precum și la munte.

toamna-receVremea in Oltenita
La noapte
Cerul va avea înnorãri trecãtoare, iar spre dimineațã va crește probabilitatea de apariție a ceții. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 7…8 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

 Luni 7 noiembrie
Valorile termice vor continua sã creascã, vremea devenind deosebit de caldã pentru prima decadã de noiembrie. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare. Noaptea, nebulozitatea se va accentua și va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã în jurul a 9 grade.

 Marti 8 noiembrie
Vremea se va rãci accentuat. Înnorãrile vor fi persistente și va ploua, în general moderat cantitativ. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de 6…7 grade.

Miercuri 9 noiembrie
Valorile termice vor continua sã scadã, astfel cã vremea va deveni rece pentru aceastã perioadã, cu o maximã de 10…11 grade. Cerul va avea înnorãri și temporar va ploua, moderat cantitativ. Vântul va avea ușoare intensificãri. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 5 grade.

Joi 10 noiembrie
Vremea va fi mult mai rece decât ar fi normal la aceastã datã – temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimã va fi de 0…2 grade. Cerul va avea înnorãri și temporar vor cãdea precipitații moderate cantitativ, predominant sub formã de ploaie. Vântul va avea unele intensificãri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

31 − 25 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie