Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 6-9 octombrie 2015

Vremea în țară
La noapte
Cerul va avea înnorãri temporare. Va ploua local în sudul, estul și în centrul țãrii șPeisaj toamnai izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime, mai ridicate decât cele normale ale perioadei, vor fi cuprinse între 7 și 16 grade.

Marți 6 octombrie
Valorile termice vor fi în continuare ușor mai ridicate decât mediile climatologice specifice primei decade de octombrie în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi temporar noros și va ploua pe arii restrânse în estul și în sud-estul teritoriului, precum și la munte și izolat în rest. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 24 de grade, iar cele minime între 7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 15 grade pe litoral.

Miercuri 7 octombrie
Vremea va deveni în general instabilã, iar în estul teritoriului valorile termice vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã. În cursul zilei cerul va fi temporar noros și local se vor semnala ploi slabe, cu precãdere în Moldova și în zonele de deal și munte. Cu precãdere în Carpații Orientali, la peste 1500 m vor fi și precipitații mixte. Seara și noaptea, nebulozitatea se va accentua în vestul și sud-vestul țãrii, unde ploile se vor extinde treptat și mai ales în Munții Banatului izolat pot fi cantitãți mai însemnate. Vor fi mai ales averse, iar trecãtor sunt condiții pentru descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în a doua parte a intervalului în regiunile estice și sudice, precum și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 12…13 grade în nordul Moldovei și 23 de grade în Crișana și Banat, iar cele minime se vor situa între 3 și 13 grade, mai coborâte în Moldova. În zonele joase, izolat va fi ceațã, iar în nord-estul țãrii vor fi condiții de brumã, la sfârșitul nopții.

Joi 8 octombrie
Vremea se va rãci, astfel cã mai ales valorile termice diurne se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi mai mult noros în vestul, sudul și parțial în centrul țãrii, unde local va ploua și izolat în sud-vestul teritoriului este posibil sã se cumuleze în jur de 15 l/mp. În rest, înnorãrile vor fi temporare și doar izolat vor fi ploi slabe. În zona montanã înaltã, trecãtor vor mai fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, posibil ușor mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali. Pe arii restrânse în zonele joase se va semnala ceațã, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de brumã.

Vineri 9 octombrie
Vremea va fi rece pentru aceastã datã. Cerul va fi temporar noros și va ploua pe arii restrânse în regiunile sudice și la munte și cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade, iar cele minime între 2 și 12 grade, posibil ușor mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali. Pe arii restrânse în zonele joase se va semnala ceațã și vor fi condiții de brumã.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi temporar noros și trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 12…13 grade, valoare peste media climatologicã specificã datei.

Leagan-toamnaMarți 6 octombrie
Valorile de temperaturã se vor menține ușor mai ridicate decât cele normale în prima decadã a lunii octombrie, astfel cã maxima va fi de 22…23 de grade, iar minima de 10…12 grade. Cerul va fi temporar noros, favorabil trecãtor ploii slabe. Vântul va sufla în general slab.

Miercuri 7 octombrie
Cerul va fi temporar noros și mai ales în a doua parte a intervalului, trecãtor va ploua, iar vântul se va intensifica. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 13…14 grade.

Joi 8 octombrie
Valorile termice vor scãdea semnificativ fațã de ziua anterioarã, astfel cã vremea va deveni mai rece decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros și mai ales în a doua parte a intervalului, trecãtor va ploua slab. Vântul va continua sã prezinte intensificãri în cursul zilei, apoi va slãbi treptat în intensitate. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã va fi de 6…8 grade.

Vineri 9 octombrie
Vremea se va menține rece pentru aceastã perioadã. Cerul va fi mai mult noros și trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 8…9 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 12 =

15 − 11 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie