Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 6-9 octombrie 2015

Vremea în țară
La noapte
Cerul va avea înnorãri temporare. Va ploua local în sudul, estul și în centrul țãrii șPeisaj toamnai izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime, mai ridicate decât cele normale ale perioadei, vor fi cuprinse între 7 și 16 grade.

Marți 6 octombrie
Valorile termice vor fi în continuare ușor mai ridicate decât mediile climatologice specifice primei decade de octombrie în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi temporar noros și va ploua pe arii restrânse în estul și în sud-estul teritoriului, precum și la munte și izolat în rest. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 24 de grade, iar cele minime între 7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 15 grade pe litoral.

Miercuri 7 octombrie
Vremea va deveni în general instabilã, iar în estul teritoriului valorile termice vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã. În cursul zilei cerul va fi temporar noros și local se vor semnala ploi slabe, cu precãdere în Moldova și în zonele de deal și munte. Cu precãdere în Carpații Orientali, la peste 1500 m vor fi și precipitații mixte. Seara și noaptea, nebulozitatea se va accentua în vestul și sud-vestul țãrii, unde ploile se vor extinde treptat și mai ales în Munții Banatului izolat pot fi cantitãți mai însemnate. Vor fi mai ales averse, iar trecãtor sunt condiții pentru descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în a doua parte a intervalului în regiunile estice și sudice, precum și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 12…13 grade în nordul Moldovei și 23 de grade în Crișana și Banat, iar cele minime se vor situa între 3 și 13 grade, mai coborâte în Moldova. În zonele joase, izolat va fi ceațã, iar în nord-estul țãrii vor fi condiții de brumã, la sfârșitul nopții.

Joi 8 octombrie
Vremea se va rãci, astfel cã mai ales valorile termice diurne se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi mai mult noros în vestul, sudul și parțial în centrul țãrii, unde local va ploua și izolat în sud-vestul teritoriului este posibil sã se cumuleze în jur de 15 l/mp. În rest, înnorãrile vor fi temporare și doar izolat vor fi ploi slabe. În zona montanã înaltã, trecãtor vor mai fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade, posibil ușor mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali. Pe arii restrânse în zonele joase se va semnala ceațã, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de brumã.

Vineri 9 octombrie
Vremea va fi rece pentru aceastã datã. Cerul va fi temporar noros și va ploua pe arii restrânse în regiunile sudice și la munte și cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade, iar cele minime între 2 și 12 grade, posibil ușor mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali. Pe arii restrânse în zonele joase se va semnala ceațã și vor fi condiții de brumã.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi temporar noros și trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 12…13 grade, valoare peste media climatologicã specificã datei.

Leagan-toamnaMarți 6 octombrie
Valorile de temperaturã se vor menține ușor mai ridicate decât cele normale în prima decadã a lunii octombrie, astfel cã maxima va fi de 22…23 de grade, iar minima de 10…12 grade. Cerul va fi temporar noros, favorabil trecãtor ploii slabe. Vântul va sufla în general slab.

Miercuri 7 octombrie
Cerul va fi temporar noros și mai ales în a doua parte a intervalului, trecãtor va ploua, iar vântul se va intensifica. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 13…14 grade.

Joi 8 octombrie
Valorile termice vor scãdea semnificativ fațã de ziua anterioarã, astfel cã vremea va deveni mai rece decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros și mai ales în a doua parte a intervalului, trecãtor va ploua slab. Vântul va continua sã prezinte intensificãri în cursul zilei, apoi va slãbi treptat în intensitate. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã va fi de 6…8 grade.

Vineri 9 octombrie
Vremea se va menține rece pentru aceastã perioadã. Cerul va fi mai mult noros și trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 8…9 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + 2 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie