Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 8-11 aprilie

Vremea în țară
La noapte
Cerul va avea înnorãri și temporar va ploua în majoritatea regiunilor. Excepție vor face Oltenia și jumãtatea vesticã a Munteniei, unde cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse, îndeosebi în primele ore ale intervalului. În zona montanã vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zãpadã, mai ales la altitudini de peste 1500 m, iar vântul va avea intensificãri cu viteze de peste 70…80 km/h, viscolind și spulberând zãpada, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curburã. În Maramureș, Transilvania și posibil în nordul Moldovei, trecãtor vor fi precipitații mixte. În regiunile estice, precum și la munte, se vor mai cumula cantitãți de 15…20 l/mp. Intensificãri ale vântului vor fi la începutul intervalului și în restul teritoriului, dar mai ales în est și sud-est, cu rafale de pânã la 50…60 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -3 și 6 grade.

Sâmbătă 8 aprilie
Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar valorile termice, deși în ușoarã creștere, se vor menține sub cele normale pentru aceastã perioadã. Cerul va mai avea înnorãri în cursul zilei și va ploua și sub formã de aversã, local în regiunile centrale și estice și izolat în rest, iar în zona montanã precipitațiile vor fi mixte. Vântul va continua sã prezinte intensificãri la munte, cu peste 70…80 km/h, dar ziua și în restul teritoriului, cu viteze mai mari în Moldova și Dobrogea, unde va depãși temporar 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime între -4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 6 grade pe litoral. Noaptea se va produce brumã pe arii restrânse în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nordul Munteniei și izolat în rest.

Duminică 9 aprilie
Vremea va deveni predominant frumoasã, iar temperatura aerului va continua sã creascã pânã la valori normale pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a zilei în extremitatea esticã și de sud-est, unde vor mai fi condiții de ploaie slabã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri ziua în Moldova, Dobrogea și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 19 grade, iar cele minime între -2 și 8 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaților Orientali pânã la -6…-5 grade. Noaptea, pe arii restrânse va fi brumã, iar în zonele joase, ceațã.

Luni 10 aprilie
Vremea va fi în general frumoasã și va continua sã se încãlzeascã, astfel încât valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse în general între 14 și 20 de grade și minime între 1 și 9 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Trasilvaniei, unde vor mai fi condiții de brumã. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri, în cursul nopții, în extremitatea de nord-vest a teritoriului, unde izolat vor fi condiții sã plouã slab. Vântul va sufla slab și moderat, trecãtor cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceațã.

Marți 11 aprilie

În vestul, nordul și centrul țãrii cerul va avea înnorãri și local va ploua în general slab cantitativ. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar condițiile de ploaie vor fi reduse. În zona montanã înaltã precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã sau ninsoare. Treptat, vântul se va intensifica în toate regiunile. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 23 de grade, iar cele minime între 1 și 10 grade.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va avea unele înnorãri și doar în primele ore va mai fi posibil sã plouã slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 2…4 grade.

Sâmbătă 8 aprilie
Valorile termice, în ușoarã creștere fațã de ziua anterioarã, se vor situa în continuare sub cele normale pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în cursul zilei și, îndeosebi dupã-amiaza, vor fi condiții pentru averse slabe și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar minima de 4…5 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã pânã în jurul valorii de 2 grade.

Duminică 9 aprilie
Vremea va fi predominant frumoasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar minima va fi de 2…4 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Luni 10 aprilie
Vremea va fi frumoasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura aerului va avea valori normale pentru aceastã perioadã; maxima se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar minima va fi de 3…5 grade.

Marți 11 aprilie
Vremea va fi frumoasã și ușor mai caldã decât în mod normal pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri spre sfârșitul intervalului. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã de 5…7 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

76 − = 69

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie