Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 8-11 februarie 2016

Vremea in tara
La noapte

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în Banat, în Moldova și pe Iarna muntecrestele montane. Temperaturile minime, ușor mai ridicate decât în noaptea precedentã, se vor încadra între -12…-10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 4…6 grade în Dealurile de Vest. Spre dimineața izolat va fi ceațã, în special în zonele depresionare.

Luni 8 februarie

Vremea va fi mai caldã decât în mod obișnuit în prima decadã a lunii februarie, cu precãdere în regiunile intracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime între -10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 6…7 grade în Dealurile Banatului. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, îndeosebi noaptea în vest și nord-vest, unde pe arii restrânse va ploua slab. Spre sfârșitul intervalului, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la altitudini mari, vor fi și precipitații sub formã de lapovițã sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte, dar și în partea de vest și cea de rãsãrit a teritoriului. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief din centru, sud și est vor fi condiții de ceațã.

Marti 9 februarie

Vremea va fi mult mai caldã decât în mod obișnuit la aceastã datã; temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în vestul teritoriului, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 8…9 grade în Dealurile Banatului. În regiunile din vestul, nord-vestul și centrul țãrii vor fi înnorãri temporare, pe arii restrânse va ploua slab, iar în zona montanã înaltã precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã sau ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar în zonele joase de relief, dimineața și noaptea, izolat va fi ceațã. Vântul va avea intensificãri în regiunile vestice și la munte, unde în a doua parte a intervalului rafalele vor depãși local 60 km/h, iar în rest va sufla slab și moderat, cu intensificãri izolate, temporare în est și în centru.

Miercuri 10 februarie

Valorile termice, cu precãdere cele nocturne, se vor menține mult mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã în cea mai mare parte a teritoriului, dar vremea va deveni în general închisã. Aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde toatã țara, iar cantitãțile de apã vor depãși local, în special în zonele montane și submontane, 15 l/mp și izolat 30 l/mp. Vor fi ploi, exceptând zona de munte, unde în cursul zilei vor fi precipitații mixte, iar în a doua parte a intervalului vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zãpadã. Noaptea, va ninge trecãtor și pe arii restrânse și în nord, nord-vest și centru. Vântul va avea intensificãri în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în sudul Banatului și pe crestele montane unde va sufla tare, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 9 grade. În zonele joase de relief, mai ales din Moldova, Bãrãgan și Transilvania, dimineața, pe arii restrânse va fi ceațã.

Joi 11 februarie

Deși valorile termice vor marca o scãdere ușoarã, acestea se vor menține peste mediile climatologice specifice perioadei. Ziua, înnorãrile vor fi accentuate în jumãtatea de nord-est a țãrii, unde se vor semnala precipitații sub formã de ploaie, exceptând Transilvania, Maramureșul și nordul Moldovei, unde acestea vor fi mixte, iar pe spații mici cantitãțile de apã vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul se va degaja treptat și pe arii restrânse, îndeosebi dimineața, vor mai fi precipitații slabe, mai ales sub formã de ploaie. La munte va continua sã ningã. Noaptea, aria precipitațiilor va fi în diminuare și restrângere cãtre nord-estul teritoriului, iar cerul va deveni variabil. Vântul va avea intensificãri în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în sud, precum și la munte, unde va sufla tare, viscolind și spulberând zãpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 11 grade, iar cele minime se vor situa între -5 și 5 grade.

Umbrela-Publimedia-ShutterstockVremea in Oltenita
La noapte

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de -3…-2 grade, mai scãzutã, spre -5 grade, în zona preorãșeneascã unde spre dimineațã vor fi condiții de ceațã.

Luni 8 februarie

Vremea va fi caldã pentru prima decadã a lunii februarie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimã va fi de -3…-1 grad. Dimineața și noaptea, în zona preorãșeneascã, vor fi condiții de ceațã.

Marti 9 februarie

Valorile de temperaturã vor fi mult mai ridicate decât cele normale în aceastã perioadã din an, astfel cã maxima va fi de 10…11 grade, iar minima de -2…0 grade. Cerul va fi variabil, vântul va sufla slab, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã.

Miercuri 10 februarie

Vremea va fi în general închisã. La începutul intervalului vor fi condiții de ceațã, iar în cursul nopții, temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Vântul va avea unele intensificãri. În special dimineața și noaptea se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate decât ar fi normal pentru aceastã perioadã. Astfel, maxima termicã se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar minima va fi de 5…6 grade.

Joi 11 februarie
Deși valorile termice vor marca o scãdere ușoarã fațã de intervalul precedent, acestea se vor menține peste cele climatologic specifice datei. Cerul va fi înnorat în cea mai mare parte a zilei, când temporar va mai ploua și vântul va avea intensificãri susținute. Spre searã ploaia va înceta, iar în cursul nopții cerul se va degaja treptat și vântul va slãbi treptat în intensitate. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar minima va fi de -1…0 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + nine =

35 + = 42

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie