Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 8-12 octombrie 2016

Vremea în țară
La noapte
Vremea va fi mult mai rece decât în mod obișnuit în prima decadã a lunii octombrie, astfel cã cu-umbrelatemperaturile minime se vor încadra între -4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 8…9 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Spre dimineațã se va produce brumã pe arii restrânse în nordul și în centrul țãrii și izolat în zona deluroasã din restul teritoriului. În zonele joase vor fi condiții de ceațã.

Duminică 9 octombrie
Deși valorile termice diurne vor marca o creștere în cea mai mare parte a țãrii, vremea va fi rece pentru aceastã datã, îndeosebi dimineața și noaptea. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade, iar cele minime între -5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 11 grade în nordul litoralului. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri, ziua îndeosebi în nordul și centrul teritoriului, iar noaptea în regiunile sud-vestice, dar numai izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Pe spații restrânse va fi ceațã, iar izolat, cu precãdere în depresiuni, se va produce brumã.

Luni 10 octombrie
Valorile termice vor continua sã caracterizeze o vreme mai rece decât ar fi normal pentru aceastã perioadã din an. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorãri temporare și trecãtor va ploua slab pe arii restrânse în Banat, Oltenia și Muntenia, iar cu totul izolat și în celelalte regiuni. Începând de seara nebulozitatea se va accentua în special în jumãtatea sudicã a teritoriului, unde va ploua pe arii extinse și izolat se pot cumula cantitãți de apã mai însemnate. La munte, la peste 1500 m se vor semnala și precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade, iar cele minime între 2 și 10 grade, ușor mai ridicate pe litoral. Dimineața, pe arii restrânse va fi ceațã.

Marți 11 octombrie
Vremea va fi închisã și rece. Cerul va fi mai mult noros, va ploua temporar în toate regiunile, iar în zona montanã precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Local, îndeosebi în est și în sud-est, cantitãțile de apã vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, în centrul și în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în nordul Moldovei și 18 grade în Dobrogea, iar cele minime între 5 și 13 grade, ușor mai mici în depresiuni, dar și mai ridicate pe litoral.

Miercuri 12 octombrie
Vremea va fi în continuare închisã și rece. Înnorãrile vor persista și îndeosebi ziua va ploua temporar în majoritatea zonelor țãrii. La munte, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Cantitãțile de apã vor fi mai însemnate în special în est și în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în zona montanã, dar și în regiunile extracarpatice și izolat în cele centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 16 grade, ușor mai ridicate în sud-estul extrem, iar cele minime între 0 grade în depresiuni și 10 grade pe litoral.

toamna_lumeVremea în Oltenița
La noapte
Vremea va fi rece pentru aceastã datã, cu o temperaturã minimã de 5 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã. Cerul va fi variabil la senin. Vântul va sufla în general slab. Vor fi condiții de ceațã.

Duminică 9 octombrie
Cerul va fi variabil, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura aerului va marca o creștere fațã de intervalul precedent astfel încât maxima va fi de 15…16 grade, iar minima de 5…7 grade.

Luni 10 octombrie
Vremea va fi rece pentru aceastã datã din an. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate seara și în cursul nopții, când temporar va ploua. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã de 8…9 grade. În orele dimineții vor fi condiții de ceațã.

Marți 11 octombrie
Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va prezenta intensificãri. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã în jur de 11 grade.

Miercuri 12 octombrie
Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va prezenta intensificãri îndeosebi ziua. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã de 7…8 grade.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + 13 =

1 + 6 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie