Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Chiar şi după atâta timp, soarele nu îi spune niciodată pământului “îmi eşti dator”. Priviţi ce face o asemenea dragoste: luminează întregul cer.

Chiar şi după atâta timp, soarele nu îi spune niciodată pământului “îmi eşti dator”. Priviţi ce face o asemenea dragoste: luminează întregul cer.

Dacă trăieşti într-un simţământ de obligaţie, eşti un sclav.

Mulţumeşte pentru ceea ce eşti şi ceea ce ai – este primul pas către înlăturarea unei mentalitatăţi orientate spre lipsuri.

Sufletul tău – acel loc liniştit din interior – îţi stă la dispoziţie pentru a-i cere sfatul. Întotdeauna te va îndruma în direcţia bună.

Ce cred alţii despre tine nu este problema ta. Unul din punctele cele mai înalte la care poţi ajunge este să devii independent de opiniile altor oameni.

Oamenii iubitori trăiesc într-o lume care îi iubeşte. Oamenii ostili trăiesc într-o lume care îi urăşte. Este aceeaşi lume.

Cum te tratează oamenii este karma lor, cum reacţionezi este a ta.

Când dansezi, scopul tău nu este să ajungi într-un loc anume. Este să te bucuri de fiecare pas pe care îl faci.

Încrederea în sine provine din interior, nu din laude şi confirmări exterioare.

Tu îţi creezi gândurile, ele îţi determină intenţiile, iar acestea îţi construiesc realitatea.

Raiul pe pământ este o alegere pe care trebuie să o faci, nu un loc pe care trebuie să-l găseşti.

Dacă tu crezi doar ceea ce vezi, atunci eşti limitat la ceea ce este la suprafaţă. Dacă tu crezi doar ceea ce vezi, atunci de ce mai plăteşti factura la curent electric?

De-a lungul vieţii, cele mai inutile emoţii sunt sentimentul de vină pentru ceea ce s-a întâmplat şi teama faţă de ceea ce s-ar putea întâmpla.

Vei avea parte de un lucru atunci când vei crede în el.

Cei mai mulţi oameni caută fericirea în afara lor. Aceasta este o greşeală fundamentală. Fericirea face parte din ceea ce eşti şi provine din felul în care gândeşti.

Nu subestima niciodată puterea de a te schimba. Niciodată nu supraestima puterea de a-i schimba pe ceilalţi.

Viaţa nu este niciodată plictisitoare, dar unii oameni aleg să se plictisească.

Relaţiile bazate pe obligaţie denotă lipsa demnităţii.

Wayne Dyer

Viața lui Dyer este în sine o poveste motivantă. Bărbatul și-a petrecut o parte din copilările în orfelinate. wayne-dyerA ajuns să obțină un doctorat în consiliere educațională de la Universitatea Wayne State și preda la Universitatea Sfântul John din New York, când prima lui carte a ajuns un succes internațional.
Dr. Wayne Dyer s-a născut la 10 mai 1940 în Detroit (Michigan). A fost un psiholog, educator și scriitor american. În 1976 a publicat cartea Zonele tale eronate (Your Erroneous Zones) care s-a vândut în peste 30 milioane de exemplare. Este unul dintre cei mai celebri autori și conferențiari americani pe teme „motivaționale”. De altfel, multă lume îl consideră „părintele motivației” și totodată inițiatorul mișcării de „self-development” sau „self-erroneous-zoneempowerment” (autodezvoltare psihologică) din SUA.
Dyer, care deține un doctorat în consiliere și psihoterapie obținut la universitatea Wayne State, a statului Michigan, a predat la universitatea St. John’s din New York și spitalul universitar din cadrul Cornell University Medical College. Pe lângă activitatea sa de conferențiar și profesor, este autorul a peste 20 de cărți și articole de specialitate, precum și al unor programe audio și video. Dyer a apărut în peste 5 200 de programe de radio televiziune, printre care Oprah și „The Tonight Show”. Articolele sale au apărut in multe publicații, printre care Reader’s Digest și Harper’s Bazaar. În 1985 a publicat articolul A Letter to the Next Generation în revista Time. Dr. Wayne Dyer a primit premiul Golden Gavel fiind considerat conferențiarul anului din partea Toastmasters International în 1987.


Atunci când nu călătorea pentru a-și transmite mesajul, scria de la resedința sa din Maui, Hawaii, unde a și trecut în neființă la 29 august 2015. Printre aparițiile sale editoriale se numără: „Pulling Your Own Strings”, „Everyday Wisdom” și „You’ll See It When You Believe It”. Cinci dintre cărțile sale, printre care și Puterea intenției (The Power of Intention) au făcut obiectul unor programe speciale ale Televiziunii Publice Naționale (în original, National Public Television) din Statele Unite.wayne-dyer

”Wayne a părăsit trupul său și a trecut în neființă în timpul nopții. Întotdeauna a spus că abia așteaptă următoarea aventură și că nu se teme de moare. Suferim după el, însă zâmbim când ne când cât de mult îi va plăcea pe lumea celalată. Te vom iubi pentru totdeaună”, a scris familia lui Dyer pe pagina lui de Facebook, fără să dezvăluie cauza morții.
Wayne Dyer a ajuns celebru după ce și-a publicat prima carte, în 1976, “Your Erroneous Zone”. Cartea a ajuns un bestseller internațional și a marcat începutul carierei lui Dyer ca autor și conferențiar. Discursurile sale i-au adus o mulțime de fani care l-au numit ”părintele motivației”. Mesajul său era unul simplu: Gândește-te la lucruri bune, și lucruri bune și se vor întâmpla.
wayne-dyer_”Rezervă-ți cinci minute din zi pentru a te concentra asupra lucrurilor pe care vrei să le atragi în viața ta: ”Sunt bine. Sunt vindecat. Am o sănătate bună. Am tot ce am nevoie. Sunt fericit”. Spune-ți aceste lucruri o dată pe zi. După opt ore la lucru te vei trezi și vei vedea că începi să atragi lucrurile care se regăsesc în subconștientul tău”, a spus Dyer pentru CBS, într-un interviu din 2014.

Wayne Dyer, omul care a uimit urcând desculţ pe scenă, în faţa câtorva sute de oameni, la numai două zile după moartea mamei sale, rostind cu zâmbetul pe buze și lacrimi în ochi, cuvintele: „Bună ziua, numele meu este Wayne Dyer, am 72 de ani şi fac sex aproape în fiecare zi!“ Desigur că ea nu a fost decât o glumă ci şi un mod de înviorare a audienţei sau o expresie a înţelepciunii care se manifestă în fizic (în diferite forme), fie în: acceptare, compasiune, recunoştinţă, admiraţie, abundenţă, succes, răbdare, toleranţă, dăruire sau simţ al umorului, toate acestea derivând din Dragoste, plecând de la Dragoste (Sursă) şi întorcându-se la Ea.
Wayne Dyer a fost un admirator înfocat al scrierilor înțelepte din TAO TE CHING. A scris mult despre aceste învățături și despre ce a înțeles din ele. El este cel care se întreabă cum e mai bine să fii? Bun sau drept?
Al 79-lea verset din Tao Te Ching este despre cum să trăiești fără resentimente. Despre cum să schimbi dr-waynemodul în care te eliberezi de resentimente după o ceartă sau o divergență.
Dacă vrei să trăiești o viață Tao, e nevoie să faci o schimbare. Să răspunzi cu bunăvoință. Pentru că e momentul să știi că resentimentele nu vin din comportamentul celeilalte părți – nu, ele supraviețuiesc și răzbat pentru că TU nu ești capabil să oprești o altercație oferind drăgălășenie, dragoste și iertare autentică.
Lao-Tzu spune, “ Unul dintre noi trebuie să își asume riscul de a răspunde durerii cu bunăvoință, pentru că altfel, niciodată, ostilitatea nu se va transforma în bunătate. Așa că după ce toate țipetele, urletele, amenințările au fost spuse, e timpul pentru calm. Este important să ne aducem aminte că nicio furtună nu durează pentru totdeauna și că se ascunde după vremea rea e liniștea. Alege să fii mai degrabă cel care dă, decât cel care primește. Alege să fii cel care răspunde altfel, cel care pune punct cu dragoste și nu cu resentimente.

dyer-wayneDr. Wayne Dyer rezumă marea înțelepciune a cărții Tao Te Ching, care este o colecție de 81 de versete scrise Lao Tzu cu aproximativ 25 de secole în urmă. Tao Te Ching se traduce ”Condiții de viață și Aplicarea Căii mărețe”. Această carte este considerată de către mulți specialiști ca cea mai înțeleaptă carte scrisă vreodată. În doar 81 de versete scurte, Tao te Ching te încurajează să îți schimbi viața, prin schimbarea literalmente a modului în care gândești. Tao Te Ching îți oferă îndrumare divină pe aproape fiecare domeniu al vieții umane. Acesta este un nou mod de a gândi într-o lume care are nevoie să recupereze învățăturile vechi. Dacă vei practica în mod regulat Tao Te Ching , vei ajunge să cunoști adevărul despre observația antică Tao: ”Atunci când schimbi modul în care privești lucrurile, lucrurile pe care le privești se schimbă.”

Ultima lecție pe care Wayne Dyer a postat-o pe Facebook este un mesaj despre iubire:
<Mă pregăteam să vorbesc la conferința “I Can Do It” și am decis să iau o portocală pe scenă cu mine ca ultima-lectieexemplificare pentru conferință. Am deschis conversația cu ajutorul unui tânăr de aproximativ 12 ani care stătea în primul rând. „Dacă am să storc portocala aceasta cât de mult voi putea, ce va ieși?”, l-am întrebat. S-a uitat la mine ca și când aș fi fost puțin dus și mi-a zis: Suc, desigur.”
“Crezi că suc de mere ar putea să iasa din ea?”
“Nu! A râs”
“Dar suc de grapefuit?”
“Nu.”
“Ce va ieși?”
“Suc de portocale, desigur.”
“De ce? De ce atunci când storci o portocală iese suc de portocale?”
„Păi, fiindcă este o portocală înăuntru.”
Am dat din cap. „Să presupunem că această portocală ești tu. Și cineva te stoarce, pune presiune asupra ta, îți spune ceva ce nu îți place, te jignește. Și din tine iese mânie, ură, amărăciune, teamă. De ce? Răspunsul, așa cum ne-a spus tânărul nostru prieten, este datorită a ceea ce este înăuntru.
wayne-dyerEste una dintre cele mai importante lecții ale vieții. Ce se întâmplă atunci când viața te stoarce? Când cineva te rănește sau te jignește? Dacă mânia, durerea și frica ies, este pentru că acestea sunt înăuntrul tău. Nu contează cine te stoarce – poate fi mama, fratele, pot fi copiii, șeful, guvernul. Dacă cineva spune ceva ce ție nu îți place, ceea ce iese din tine este ceea ce este înăuntru. Iar ceea ce este înăuntru depinde de tine, este alegerea ta.
Când cineva pune presiune și când din tine iese altceva decât iubire, este pentru că tu ai lăsat să fie altceva. Odată ce scoți aceste lucruri negative pe care nu le dorești în viața ta și le înlocuiești cu iubire, vei vedea cum viața ta va deveni mult mai bună.
Mulțumesc, micul meu prieten, iată o portocală pentru tine!>

Dyer a inspirat milioane de oameni din întreaga lume cu împărtășirea simplă și plină de compasiune a înțelepciunii atemporale.

Surse:
ro.wikipedia.org
garbo.ro
romanialibera.ro
stiridelifestyle.ro
vorbindcudumnezeu.com
dezvoltarium.ro
autori.citatepedia.ro
youtube.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 2 =

72 − = 68

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie