Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 9-12 iunie 2015

Vremea în țarăLa munte iunie
Marți 9 iunie
Vremea va fi cãlduroasã în majoritatea regiunilor, dar ușor instabilã. Cerul va fi variabil dimineața, dar începând din orele amiezii vor fi dezvoltãri noroase convective ce vor aduce averse, descãrcãri electrice și intensificãri ale vântului, pe arii restrânse în zona de munte, dar și în regiunile vestice și nord-estice și cu totul izolat în rest. Vor fi condiții ca punctiform sã se înregistreze cantitãți de apã de peste 15…20 l/mp și sã cadã grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 33 de grade, ușor mai scãzute în zona litoralului, iar cele minime între 7 și 20 de grade.

Miercuri 10 iunie
Vremea va fi caldã, dar gradul de instabilitate atmosfericã se va accentua. Cerul va fi variabil, însã începând cu orele amiezii se vor dezvolta norii convectivi și se vor semnala averse și descãrcãri electrice, la început în zona montanã, iar spre searã și noaptea, local în jumãtatea de sud a țãrii, precum și în centru și pe spații mai restrânse în celelalte zone. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat se vor cumula cantitãți de apã de peste 25 l/mp și va cãdea grindinã. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare, în special asociat averselor, când vor fi posibile și vijelii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade, iar cele minime între 8 și 21 de grade.

Joi 11 iunie
Vremea va fi caldã, cãlduroasã în orele amiezii, în special în Câmpia de Vest și în Câmpia Românã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza și la începutul nopții în zonele de munte și în regiunile vestice unde, pe arii restrânse, vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 33 de grade, iar cele minime între 12 și 20 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali pânã spre 7 grade.

Vineri 12 iunie
Vremea va fi predominant frumoasã, dar cãlduroasã în orele amiezii în zonele de câmpie și de podiș. Cerul va fi variabil, și doar izolat, dupã-amiaza și seara, în zonele de munte vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 34 de grade, iar cele minime între 13 și 22 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali pânã spre 9 grade.

Vremea în Oltenița
Cald de iunieMarți 9 iunie
Vremea va fi cãlduroasã, temperatura aerului urmând sã urce pânã în jurul a 30 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Minima termicã va fi de 15…17 grade.

Miercuri 10 iunie
Vremea va fi caldã, dar gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate îndeosebi dupã-amiaza și seara când se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 29…30 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade.

Joi 11 iunie
Vremea va fi frumoasã, dar cãlduroasã în orele amiezii. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 32…33 de grade, iar cea minimã de 15…17 grade.

Vineri 12 iunie
Vremea se va menține frumoasã, dar va fi cãlduroasã în orele amiezii. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximã va fi de 33…34 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

92 − = 84

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie